Sesonger og episoder

Sesong 0
  • Sesong 0
  • Episode 1 - Syltning og fermentering
    Helse, Matlaging

    Er det noen sammenheng mellom egg og høyt kolesterol? Mette ser også nærmere på faren for salmonella og om fargen på eggeplommen kan si noe om hønens helse.

  • Episode 2
    Helse, Matlaging

    Klimavennlig mat har rykte på seg å være både kjedelig og vanskelig, og helt uten kjøtt. Mette besøker en familie som skal teste klimavennlig kost i en uke. Adam har noen lure triks på lager for lekre, klimavennlige retter.

  • Episode 3
    Helse, Matlaging

    Er chilipepper slankende? Mette forsøker å finne svaret. Hun undersøker også hvorfor frukten smaker så sterkt, og om den faktisk kan skru opp varmen i romantikken på soverommet. Samtidig lager Adam smakfulle chiliretter.

  • Episode 4
    Helse, Matlaging

    Kan ost virke forebyggende mot hjerte- og karsykdommer? Mette undersøker franskmennenes store osteforbruk, og oppdager hvorfor du skal ha ost til vin. Adam gir oss tips og triks til lekre retter med ost.

  • Episode 5
    Helse, Matlaging

    Mette oppsøker grillbaren for å finne ut hva du får for pengene, og inviterer med seg mesteren i pølsespising som ekspert. Adam byr på hjemmelaget gatekjøkkenmat.

  • Episode 6
    Helse, Matlaging

    Kan vi spise hvitt brød med god samvittighet? Mette undersøker hvorfor brødet er så utskjelt av ernæringseksperter. Hun avslører også brødprodusentenes triks. I mellomtiden baker Adam lekre brød.

  • Episode 7
    Helse, Matlaging

    Kan vi bli avhengige av sukker? Mette setter seg inn i mytene om søte og fristende produkter. Adam byr på tips og triks om hvordan sukker kan brukes som en sentral smaksgiver i både søte og salte retter.

  • Episode 8
    Helse, Matlaging

    Kan romtoddy hjelpe mot forkjølelse og influensa? Mette undersøker mytene om rom. Adam eksperimenterer med flambering og snacks til rom-cocktail, og besøker en dyktig bartender.

  • Episode 9
    Helse, Matlaging

    Innmat er sjelden å finne i dansk hverdagskost. Mette undersøker hvor det blir av innmaten som ikke blir spist, og lar en fjerdeklasse blindsmake svinehjerter. Adam lager lekre retter med lever og kråser.

  • Episode 10
    Helse, Matlaging

    Hvor sunt er det egentlig å spise fisk? Mette prøver en fiskediett og drar på undervannsjakt med harpun. Adam byr på spennende sommerretter med fisk.

  • Episode 11 - Chokolade
    Helse, Matlaging

    Gir kaffe bedre ytelse? Tina Müller undersøker om den sorte drikken påvirker nattesøvnen og vil finne ut en gang for alle om kaffe egentlig er sunt. Imens holder kokken Adam Aaman en blindtest og lager lekre kaffetrøfler.

  • Episode 12 - Kødfri
    Helse, Matlaging

    Bak ordet supermat skjuler det seg eksotiske matvarer som chiafrø, gojibær og quinoa. Tina ser på gode egenskaper i supermat, og prøver å finne tradisjonelle matvarer med tilsvarende virkning.

  • Episode 13 - Potatis
    Helse, Matlaging

    Er poteter sunt? Tina legger den danske favoritten under lupen. Samtidig besøker Adam Det kongelige bibliotek i Aarhus for å treffe studenter som ikke liker poteter. Klarer han å overbevise dem om potetens plass på middagsbordet?

  • Episode 14 - Mad på mode
    Helse, Matlaging

    Vi tar et dypdykk i øl. Tina ser næmere på spesialøl-trenden og finner ut hvordan en brygger selv. Imens blir det tyrolermusikk og spennende mat med øl som ingrediens når Adam arrangerer oktoberfest.

  • Episode 15 - Julefrokost
    Helse, Matlaging

    Er kål sunt? Tina ser nærmere på om de grønne bladene er helsefremmende. I mellomtiden lager Adam smakfulle matretter med kål for en skeptisk far og sønn. Våger de å smake?

  • Episode 16 - Mat från havet
    Helse, Matlaging

    Vil tang bli fremtidens mat? Tina møter en fremtidsforsker som setter smakssansene på prøve med pulvermat, gresshopper og biff basert på soya. Adam og en havbiolog slår et slag for blekksprut og østers som fremtidens mat.

  • Episode 17
    Helse, Matlaging

    Gin er mer populært nå en noensinne. Tina ser på hva som gjemmer seg i den klare væsken, og hvordan du lager den perfekte gin og tonic. Adam får besøk av en gin-spesialist, og lager passende cocktail-snacks.

  • Episode 18 - Vitlök
    Helse, Matlaging

    Kan du bli kvitt hvitløksånde? Tina ser på hvilke sunne egenskaper den lille løken skjuler. Imens gir Adam råd om hvordan du anvender hvitløk i maten på best mulig vis.

  • Episode 19 - Julmat
    Helse, Matlaging

    Julaftens viktigste måltid er middagen, og i Danmark serveres and. Tina leter etter den perfekte anden, og manøvrerer seg rundt i jungelen av tilbehør. Adam lover at alle kan få til det perfekte måltidet med noen enkle triks.

  • Episode 20 - Den danske julmatens historia
    Helse, Matlaging

    Hvor kommer de tradisjonelle julerettene fra? Tina ser på hva danskene spiste før i tiden, mens Adam forsøker å gjenskape noen historiske juleretter.