Best i verden

Best i verden

NRK1, Ons 12. juni 17:50 - 18:50, reprise

Dokumentar, Norge

I juli 1965 løper australske Ron Clarke inn til en fantastisk ny verdensrekord på 10 000 meter på Bislett. Dette skal bli starten på det eventyret vi i dag kjenner som Bislett Games. Mot alle odds har banen midt i den lille norske hovedstad tiltrukket seg verdensstjerner gjennom fem tiår. Vi feirer jubileet sammen med en rekke av de norske og utenlandske stjernene som har vært med på å skape historie på den unike arenaen.

Sesonger og episoder

Sesong 3
 • Sesong 1
 • Sesong 2
 • Sesong 3
 • Episode 2 - 100 gull og fem hundredeler
  Dokumentar

  Norge er eneste nasjon med mer enn 100 gull i vinter-OL gjennom historien Det tok oss 86 år å nå denne milepælen. Men for de norske kvinnene har de samme år vært en lang kamp for å delta. For å få anerkjennelse. For å bli satset på. Og for å være den som tok det magiske, hundrede gullet.

 • Episode 5 - Aksel Lund Svindal
  Dokumentar

  Aksel Lund Svindal er verdens beste alpinist. Når han er skadefri. For den enorme farten har også en bakside. Hans største triumfer har gang etter gang blitt fulgt av fall og alvorlige skader.

 • Episode 6 - Lahti 2001- saunakontrakten
  Dokumentar

  Finnene gledet seg til det som skal bli tidenes skifest på hjemmebane. Hvor Mika Myllylä, Virpi Kuitunen, Jari Isometsä og de andre hjemmehåpene endelig skulle detronisere de suverene nordmennene. I stedet ender VM i Lahti i 2001 opp som et nasjonalt traume.

 • Episode 7 - Curlingeventyret
  Dokumentar

  De var aldri akseptert av Olympiatoppen. Ingen hadde tro på at det var dem som skulle bringe Norge olympisk heder og medaljer i Salt Lake City i 2002. Men på utrolige vis, spiller Pål Trulsen og hans lag seg frem til OL-finale.