Sinnasnekker'n

Sinnasnekker'n

TVNorge, Forrige torsdag 09:30 - 10:30, reprise

Oppussing, Reality, Norge, Sesong 4, Episode 11

Mari-Anne (40) og Tommy (37) elsker huset sitt, men har mistet all mulighet til å fikse det. Det største problemet er et hull i taket, som gjør at det regner rett inn. De hadde spart opp penger til å ordne taket, men så ble Tommy syk, og alle pengene gikk med. Nå har de verken økonomi eller krefter til å ordne huset, som har stort behov for oppussing.

Medvirkende

Sesonger og episoder

Sesong 4
 • Sesong 1
 • Sesong 2
 • Sesong 3
 • Sesong 4
 • Sesong 5
 • Sesong 6
 • Sesong 7
 • Sesong 8
 • Sesong 9
 • Episode 2 - Anne-Grete og Stig, Ålesund
  Oppussing, Reality

  Stig og Anne Grete overtok huset i Ålesund etter hennes besteforeldre i 2007. De rev hele første etasje, uten noen plan for hvordan de skulle bygge det opp igjen. Ingenting skjer, og hele familien på fire bor trangt og kummerlig på husets loft.

 • Episode 3 - Unn-Cathrin og Anders, Gjerdrum
  Oppussing, Reality

  I 17 år har Anders (43) og Unn-Cathrin (42) pusset opp og bygd hus, garasje og hytte. Problemet er bare at ingenting av det de starter på blir ferdig. Unn-Cathrin har gitt opp, men Anders fortsetter å starte nye prosjekter mens de uferdige prosjektene står der. Nå må noe skje, for de skal feire k...

 • Episode 4 - Ole Kristian og Lill Iren, Magnor
  Oppussing, Reality

  Ole Kristian (37) flyttet raskt inn i huset til Lill Iren (28) etter at de møttes i 2007. De begynte å pusse opp, men kreative Ole Kristian har hele tiden fått nye ideer som har ført til at prosjektet har eskalert. Nå ser han ingen ende på det, og vet ikke hvor han skal begynne å ta tak. Forholde...

 • Episode 5 - Torbjørn og Marianne, Kviteseid
  Oppussing, Reality

  Marianne og Torbjørn har mistet motet. De har tre små barn, og klarer ikke å få tiden til å strekke til. Oppussingen har slukt dem totalt, og nå står de igjen uten energi og med uferdig oppussing i de fleste rom. Både smilet og lysten til å pusse opp har forsvunnet, og begge har dårlig samvittigh...

 • Episode 6 - Carina, Brandbu
  Oppussing, Reality

  Carina (42) og mannen skulle bygge drømmehuset sammen, men i fjor døde mannen brått. Carina ble sittende igjen med et halvferdig hus og to gutter som krevde sitt. Hele huset bærer preg av uferdige prosjekter, med materialer og verktøy over alt. Sønnene bor på rom sammen, og eldstemann har begynt ...

 • Episode 7 - Rita og Trond, Gan
  Oppussing, Reality

  For 13 år siden oppfylte Rita (48) og Trond (50) hans drøm om å kjøpe barndomshjemmet. Men de klarer ikke å holde huset ved like. Datteren Therese (22) har bedt Otto om hjelp, da hun ser at tilstanden er i ferd med å ødelegge familien. Mor er blitt deprimert og har mistet nattesøvnen, mens far ve...

 • Episode 8 - Hilde og Asbjørn, Bergen
  Oppussing, Reality

  I et lite rekkehus i Bergen bor en stor familie på syv personer. Far Asbjørn har stått for det som er gjort av oppussing, mens mor Hilde er flink å påpeke alt far ikke har gjort ferdig. Familien deler tre små soverom, samtidig som de har en hel kjeller som står urørt. Å bo så tett har ført til at...

 • Episode 9 - Trygve og Silje, Mjøndalen
  Oppussing, Reality

  Trygve (32) og Silje (31) traff hverandre for under fire år siden, men har likevel rukket å få tre barn, samt kjøpt huset til besteforeldre hans. Det var et oppussingsobjekt og de har fått gjort veldig mye, men nå er de utbrente og det er full stopp i oppussingen for å redde forholdet og familiel...

 • Episode 10 - Eirik, Oslo
  Oppussing, Reality

  Eirik (50) er skilt og kjøpte en nedslitt leilighet på Romsås for rundt tre år siden. Han jobber mye og sliter med å få tid til oppussing. Han begynte å pusse opp badet, men det stoppet opp, og resultatet er at han og hans to sønner ikke har et fungerende toalett. Derfor har de måttet gå på do på...

 • Episode 11 - Mari-Anne og Tommy, Sandefjord.
  Oppussing, Reality

  Mari-Anne (40) og Tommy (37) elsker huset sitt, men har mistet all mulighet til å fikse det. Det største problemet er et hull i taket, som gjør at det regner rett inn. De hadde spart opp penger til å ordne taket, men så ble Tommy syk, og alle pengene gikk med. Nå har de verken økonomi eller kreft...

 • Episode 12 - Mari-Anne og Tommy, Sandefjord. Del 2
  Oppussing, Reality

  Otto Robsahm og hans team fortsetter oppussingen hjemme hos Mari-Anne og Tommy i Sandefjord. Deres største problem er hullet i taket som gjør at det regner rett inn. Det er også stort behov for oppussing i alle rom.

 • Episode 13 - Lise og Bjarne, Fredrikstad
  Oppussing, Reality

  Lise, Bjarne og deres tre små barn bor i et lite hus på 43 kvadratmeter i Fredrikstad. Mor og far har sovet på sovesofa i stua i fem år, og mangelen på privatliv er blitt mer og mer merkbart. Stua fungerer som soverom, oppholdsrom og spisebord. Det er ingen steder å gå dersom man trenger tid for ...

 • Episode 14 - Solvor og Halvard. Lunner, Hadeland.
  Oppussing, Reality

  For fire år siden kjøpte Halvard et hus som han skulle pusse opp. Han begynte å rive store deler av det, og stod til slutt igjen med så å si ingenting. Siden har han både forlovet seg og fått en datter. Huset er nesten råttent.

 • Episode 15 - Solvor og Halvard. Lunner, Hadeland
  Oppussing, Reality

  Halvard kjøpte huset med intensjon om å pusse det opp, men etter å ha revet store deler av det stod han igjen med nesten ingenting, og uten anelse om hvordan han skulle bygge det opp igjen.

 • Episode 16 - Recap 1.
  Oppussing, Reality

  Otto drar tilbake til noen av familiene han har hjulpet tidligere og ser hvordan det står til med dem nå, en god stund etter at han sist forlot dem. Har de tatt tak i de tingene han ba dem om å fullføre?

 • Episode 17 - Lina og Erik, Moss
  Oppussing, Reality

  Etter at Erik og Lina kjøpte Eriks barndomshjem i Moss viste det seg raskt at huset var i mye dårligere stand enn først antatt. Verandaen er farlig både for barn og voksne, soverommet er i en trist forfatning, og gulvet rundt sluket er råttent.

 • Episode 18 - Ellen og Kent, Fredrikstad
  Oppussing, Reality

  I nærheten av Fredrikstad bor Ellen og Kent med sine tre barn og sin to meter lange liste over gjøremål. De har pusset opp i årevis og Ellen elsker å jobbe på huset, men etter at hun ble syk står det helt stille og frustrasjonen råder.

 • Episode 19 - Pia og Kim, Ski
  Oppussing, Reality

  For tre år siden kjøpte Pia og Kim et oppussingsobjekt i Ski. Paret har pusset opp kontinuerlig i årevis, men nå ser alt mørkt ut. Kim er utslitt etter alle årene med oppussing, og Pia har dårlig samvittighet fordi hun presset gjennom huskjøpet.

 • Episode 21 - Ragnhild og Renato, Vøyenenga
  Oppussing, Reality

  I Ragnhild og Renatos hus i Bærum vrir skjøteledninger seg på kryss og tvers overalt.. Baderommet er i elendig forfatning, og er provisorisk teipet med gaffatape. Elopplegget er en dødsfelle både for naboene og beboerne.

 • Episode 22 - Mirjam og Remi, Torp
  Oppussing, Reality

  Remi og Mirjam har kjøpt et gammelt hus, og for å oppfylle lånekravet måtte de pusse opp en del av huset som skulle leies ut. Etterpå gikk de i gang med et tilbygg, men så stoppet det helt opp. Det ser forferdelig ut og paret er utslitt og oppgitt.

 • Episode 23 - Anita og John Willy, Drammen
  Oppussing, Reality

  John Willy og Anita har pusset opp kontinuerlig siden 1998, og deres to yngste barn har bodd i oppussing hele livet. De var nesten i mål da en serie med vannlekkasjer sørget for at de var tilbake på start. Nå mangler både de og sønnen Oliver soverom.

 • Episode 25 - Iris og Pål, Borgenhaugen
  Oppussing, Reality

  Pål sendte Iris på visning sammen med en snekkerkompis, siden han ikke hadde tid til å være med selv. Huset virket bra, og tilsynelatende var det bare snakk om små oppgraderinger i flere rom. Huset viste seg derimot å være pill råttent.

 • Episode 26 - Desiree og Celina, Porsgrunn
  Oppussing, Reality

  Desiree har et hus med to soverom og ett kott, og prøver å finne plass til alle tre barna. Den minste sønnen bor inne på kottet og datteren på 18 må dele rom med broren på 11, som sover inne i et hull i veggen. Forholdet mellom mor og datter lider.

 • Episode 27 - Hege og Sten, Grinder
  Oppussing, Reality

  Stens hus trenger mye oppussing, og i tillegg har Sten bygd på en etasje, samt et lite tilbygg, uten at noe er blitt ferdig. Huset mangler kledning, det er åpen isolasjon over alt og det eneste badet har et stort hull i gulvet.

 • Episode 28 - Hege og Sten, Grinder
  Oppussing, Reality

  Otto Robsahm og hans team fortsetter oppussingen hjemme hos Sten og Hege på Grinder. Dette er et av de største prosjektene Otto og teamet har takket ja til, og kanskje det med størst betydning for flest mennesker.

 • Episode 29 - Svenn-Egil og Bruce, Tysfjord
  Oppussing, Reality

  Bruce er fra New York, og møtte Svenn-Egil i 2004. Det lille huset i skogen er opprinnelig fra 1850-tallet og paret har gjort en enorm jobb for å bygge ut. Huset er fremdeles langt fra ferdig: Badet er en katastrofe, og humler bygger bol i veggene.

 • Episode 30 - Monica og Morten, Lørenskog
  Oppussing, Reality

  Morten og Monica kjøpte et knøttlite hus for 18 år siden. Morten tegnet et enormt tilbygg, og etter elleve år lover han stadig at han er ferdig til jul. Nå har Monica fått nok, og Morten innser ikke at han er i ferd med å bygge bort hele forholdet.

 • Episode 31 - Rolf Stian og Rolf Arve, Svelvik
  Oppussing, Reality

  Rolf Stian (27) bor fremdeles på gutterommet, men drømmer om å overta barndomshjemmet som faren bygde på 70-tallet og som nå har behov for en betydelig oppgradering. Han blir stoppet av faren, siden han tidligere har hatt en turbulent tid i en gjeng.

 • Episode 32 - Recap 4. Moss, Ski, Vestby, Andebu
  Oppussing, Reality

  Vi blir med til noen av familiene Otto har hjulpet tidligere. Hvordan har det gått med dem, har de gjort det Otto ba dem om?

 • Episode 33 - Marine og Tom, Hyggen
  Oppussing, Reality

  Martine og Tom har bodd i huset sitt siden 2006. Paret har kranglet så mye om oppussingen at Tom etter hvert tok seg en jobb i Gøteborg, slik at han kunne pendle og dermed kun forholde seg til husproblemene i helgene.

 • Episode 34 - Eva og Tommy, Nøtterøy
  Oppussing, Reality

  Eva og Tommy kjøpte huset sitt på Nøtterøy i 2008, og gikk straks i gang med å pusse opp. Etter at soverommene var ferdige i 2012 har det stått helt stille. På barnas bad er det åpen isolasjon rundt vinduene samt åpne rør og elektrisitet.

 • Episode 35 - Cathrine og Johannes, Miland
  Oppussing, Reality

  Cathrine og Johannes kjøpte drømmehuset i 2010, og tenkte å pusse opp litt etter litt. I dag sover de på hvert sitt rom med hvert sitt barn.

 • Episode 36 - Recap 5. Magnor, Fredrikstad, Vøyenenga, Torp
  Oppussing, Reality

  Otto besøker noen av dem han har hjulpet tidligere. Hvordan har det gått med dem, har de gjort som Otto sa?

 • Episode 37 - Helene og Peter, Husøysund
  Oppussing, Reality

  Helene flyttet inn med Peter med tanken om at dette var deres hjem, og at de skulle pusse opp resten av huset sammen. Slik ble det ikke. Peter vernet om sitt og slapp ikke Helene til. Hun følte seg tilsidesatt og ikke inkludert i Peters planer.

 • Episode 38 - Ida Marie og Michael, Rolvsøy
  Oppussing, Reality

  Ida Marie og Michael på Rolvsøy har bodd sammen i omkring ni år og har gjort litt her og der. Det meste som er blitt gjort er gjort halvveis.

 • Episode 39 - Renate og Jørn, Eidsvoll
  Oppussing, Reality

  Huset fra 1850 har et lite tilbygg fra ca. 2001 med soverom til barna. Her mangler det fortsatt isolering rundt vinduene. Hagen er i utgangspunktet nydelig, men er fullstappet av rot som er lagret der de siste årene, for ikke å snakke om hundebæsj.

 • Episode 40 - Renate og Jørn, Eidsvoll
  Oppussing, Reality

  Otto fortsetter oppussingen hjemme hos Jørn og Renate. Etter at Renates tidligere mann flyttet ut for fire år siden, skulle Jørn og Renate ta tak i det som stod igjen av oppussing. Jørn, som har ti tommeltotter, har i grunn gjort vondt verre.

 • Episode 24 - Episode 24
  Oppussing, Reality

  Otto besøker noen av familiene han har hjulpet tidligere og ser hvordan det står til med dem nå, en god stund etter at han sist forlot dem. Har de tatt tak i det han ba dem om å fullføre? Vi får et gjensyn med Rita og Trond i Gan, Anders og Unn-Cathrin i Gjerdrum, Marianne og Torbjørn i Kviteseid...