Foodie Stories av Anders Husa

2020 • Matlaging • Norge • Sesong 1, Episode 53

Lør 30. mai 09:45 - 09:55Matkanalen
Lido 84 ligger idyllisk til langs Gardasjøen i Nord-Italia. Kjøkkensjef Riccardo Camanini er verdenskjent for sin variant av cacio e pepe bestående av rigatoni pasta, Pecorino-ost, pepper og olivenolje, som blir kokt inni en svineblære.

Sesonger og episoder

Sesong 1
  • Sesong 1
  • Episode 1 - Sanking med Orm Oja fra restaurant NOA Chef's Hall
    Matlaging, S1:E1

    Anders har reist til Estland, som er en svært spennende og moderne matdestinasjon.

  • Episode 2 - Øl og brød samt Kulinarisk reise til øya Muhu
    Matlaging, S1:E2

    Hedda og Anders møter Peeter Pihel og hans kollega på Kotzebue Bakery, hvor de baker tradisjonelt estlandsk 'black bread" Senere tar de turen til mikrobryggeriet Põhjala som utvikler noen av landets beste øl og eksporterer blant annet til Norge.

  • Episode 28 - Noma 2.0, København
    Matlaging, S1:E28

    René Redzepi er tilbake med Noma versjon 2.0 etter ett års pause, nedleggelse og flytting av restauranten til området Refshaleøen i København. Det nye konseptet innebærer strengt inndelte sesonger, og første del av året ble viet til alt det spiselige fra havet.

  • Episode 29 - Sanchez, København
    Matlaging, S1:E29

    Rosio Sanchez er den tidligere dessertkokken på Noma som i 2015 startet opp sin egen tacosjappe i Torvehallerne. Sanchez er hennes nye konseptrestaurant hvor meksikanske smaker og teknikker forenes med nordiske råvarer til en smaksmeny ulikt noe annet.

  • Episode 30 - Dill, Reykjavik
    Matlaging, S1:E30

    Restaurant Dill i Reykjavik er islands eneste Michelin-restaurant og en enestående opplevelse som enhver som besøker sagaøya bør oppleve. Her handler det om gamle islandske tradisjoner som tørrfisk eller å røyke fisk over tørkede saueruker.

  • Episode 33 - Gaggan, Bangkok
    Matlaging, S1:E33

    Gaggan Anand har revolusjonert indisk matlaging med sin progressive stil som kombinerer moderne koketeknikker og elementer fra fine dining med et eldgammelt kjøkken. Kåret til Asias beste restuarant fire år på rad.

  • Episode 34 - Noma 2.0, København
    Matlaging, S1:E34

    Nomas nye restaurant endrer seg tre ganger i året. Juni markerte overgangen fra sjømat til vegetarmat. Et måltid helt uten kjøtt og fisk, men med alle de smakene man forventer fra en moderne restaurant - søtt, salt, syrlig, bittert, fett, og umami.

  • Episode 35 - Jay Fai, Bangkok
    Matlaging, S1:E35

    Den lille damen med føflekken (kallenavnet hennes Jay Fai oversettes til tante føflekk), store skibriller, lilla gummistøvler, militærgrønn t-skjorte og knallrød leppestift lager kanskje den aller beste gatematen i Bangkok. Så god at selv Michelin-guiden ikke kunne la være å gi henne én stjerne -...

  • Episode 36 - Episode 36 El Celler de Can Roca, Girona
    Matlaging, S1:E36

    El Celler de Can Roca i den lille byen Girona i nordøst-Spania er blant verdens mest anerkjente restauranter. Reservasjoner strekker seg et helt år frem i tid. Skulle man være heldig å få plass får man et av sine livs beste måltid.

  • Episode 37 - Brace - København
    Matlaging, S1:E37

    Den italienske kokken Nicola Fanetti lærte å lage mat av besteforeldrene i Nord-Italia. Nærheten til natur var viktig for ham, men ble glemt i årene på Michelin-restauranter i store byer - inntil han fikk jobb på Noma i København.

  • Episode 38 - Noma's Game & Forest Season
    Matlaging, S1:E38

    Etter kun å ha servert sjø- og vegetarmat hele året, til plutselig å servere nesten utelukkende kjøttbaserte retter. Det er skog og vilt som dominerer, og spesifikt villand og reindsyr som har de sentrale rollene når René Redzepi avslutter 2018.

  • Episode 39 - Canard à La Presse at Restaurant Marchal
    Matlaging, S1:E39

    Andreas Bagh har forsvart stjernen til restauranten Marchal i det ærverdige hotell d'Angleterre i København, men ligger nærmere to stjerner i nivå. Hans signaturretter er hel piggvar med kaviarsaus.

  • Episode 40 - Restaurant À L'aise Oslo
    Matlaging, S1:E40

    Kjøkkensjefen på À L'aise i Oslo mottar ukentlige leveringer av ferske grønnsaker direkte fra de beste og mest anerkjente markedene i Frankrike og Italia. Dette utgjør rundt 60 prosent av menyen hans, mens resten hentes fra gårder i nærheten.

  • Episode 41 - Frantzén, Stockholm
    Matlaging, S1:E41

    Anders og Kaitlin er på restaurant Frantzén i Stockholm som har tre stjerner i Michelin-guiden. Den regnes av mange som den beste restauranten i Norden for tiden. Björn Frantzén brukte 80 milllioner svenske kroner på å lage sin drømme-restaurant. Man skal lete lenge etter et mer fullkomment og pe...

  • Episode 42 - Hiša Franko, Kobarid
    Matlaging, S1:E42

    Anders besøker en av verdens mest profilerte kvinnelige kjøkkensjefer, Ana Roš, i den slovenske fjellandsbyen Kobarid, som ligger på grensen til Italia. Sammen med mannen sin, Valter Kramer som er sommelier, driver hun den prisbelønte restauranten Hiša Franko som også ble viet en episode i Netfli...

  • Episode 43 - København - del 1
    Matlaging, S1:E43

    Kaitlin Orr og Anders Husa reiser til København, som er kåret til det beste verdens beste land å feriere i, i følge Lonely Planet 2018. Her får du de aller beste tipsene til matopplevelser når du er i Kongens by.

  • Episode 44 - København - del 2
    Matlaging, S1:E44

    Kaitlin Orr og Anders Husa reiser til København, som er kåret til det beste verdens beste land å feriere i, i følge Lonely Planet 2018. Her får du de aller beste tipsene til matopplevelser når du er i Kongens by.

  • Episode 45 - København - del 3
    Matlaging, S1:E45

    Kaitlin Orr og Anders Husa fortsetter i København med beste tipsene til matopplevelsene der.

  • Episode 46 - København - del 4
    Matlaging, S1:E46

    Kaitlin Orr og Anders Husa fortsetter i København med beste tipsene til matopplevelsene der.

  • Episode 47 - Sverige - Del 1
    Matlaging, S1:E47

    Kaitlin Orr og Anders Husa er i Vest-Sverige og første stopp er Läckö Slott nær Lidköping. Her besøker de hagemester Simon Irvine som viser dem rundt i den fantastiske slottshagen som leverer alt av grønnsaker til slottets restaurant Hvita Hjorten.

  • Episode 48 - Sverige - Del 2
    Matlaging, S1:E48

    Turen i Vest-Sverige går videre til Norrqvarn langs Götakanalen hvor Kaitlin Orr og Anders Husa får oppleve krepsefiske. Siden nyter de resultatet av fangsten ved et av de tretten langbordene som er del av The Edible Country.

  • Episode 49 - Sverige - Del 3
    Matlaging, S1:E49

    Gøteborg er siste stopp på reisen for denne gang. Kaitlin Orr og Anders Husa utforsker flere av byens spisesteder i løpet av to dager. Dag én starter med kaffe og fika på Viktors Kaffe og ender med småretter og Parisersteming på Bar La Lune.

  • Episode 50 - Under
    Matlaging, S1:E50

    I Lindesnes finner vi verdens største undervannsrestaurant, Under. Vi blir med ned i dypet og opplever Nicolai Ellitsgaard Pedersens bærekraftige smaksmeny som tar utgangspunkt i de samme fiskene og plantene man sitter og ser ut på fra restauranten.

  • Episode 51 - Alchemist 2.0
    Matlaging, S1:E51

    Det er store forventninger til 2.0-versjonen av Alchemist fra den danske kokken Rasmus Munk. Kaitlin og Anders fåren spiseopplevelse uten sidestykke, hvor matlaging så vel som kunst og politiske meninger kommer til uttrykk på smaksmenyen.

  • Episode 52 - Addison San Diego
    Matlaging, S1:E52

    Addison ligger i forstaden Del Mar og er San Diegos eneste Michelin-restaurant. Kjøkkensjef William Bradley bruker kun de beste råvarene tilgjengelig lokalt, og resten henter han der kvaliteten er best, som wagyu-kjøtt fra Miyazaki i Japan.

  • Episode 53 - Lido 84 Italia
    Matlaging, S1:E53

    Lido 84 ligger idyllisk til langs Gardasjøen i Nord-Italia. Kjøkkensjef Riccardo Camanini er verdenskjent for sin variant av cacio e pepe bestående av rigatoni pasta, Pecorino-ost, pepper og olivenolje, som blir kokt inni en svineblære.

  • Episode 54 - Episode 54 - Jordnær
    Matlaging, S1:E54

    Kaitlin og Anders besøker Jordnær utenfor København, restauranten til kjøkkensjef Eric Vildgaard som kunne smykke seg med sin andre Michelin-stjerne under utdelingen i Trondheim den 17. februar i 2020.

  • Episode 55 - Episode 55 - Vespertine
    Matlaging, S1:E55

    Vaffelhuset til arkitekt Eric Owen Moss ble ikke designet som et spisested. Kahns science fiction-aktige kokkelering passet perfekt til de mystiske omgivelsene.