Sommermat i Falkenberg

2020 • Matlaging • Sverige • Sesong 1, Episode 4

Lør 04. jul 07:20 - 08:20 • repriseNRK1
Vi lærer om umami, en av de fem grunnleggende smakene. Lisa Lemke og vennene hennes tester hermetiske tomater, og lager ramenbuljong, nougat og eplekake. Sandra viser også hvordan man steker den perfekte biffen.

Medvirkende

Sesonger og episoder

Sesong 1
  • Sesong 1
  • Sesong 2
  • Episode 1
    Matlaging, S1:E1

    Rett temperatur er utrolig viktig når det kommer til matlaging. Lisa forteller om is, krydderblandinger fra Etiopia og hete retter. Og hva er den beste måten å tenne på grillen?

  • Episode 2
    Matlaging, S1:E2

    Denne gangen lærer vi mer om bitter smak, som inngår i mange retter. Lisa byr på oppskrifter med løvetann og grillet laks, samt en egen tonic. Men viktigst av alt er jo sjokoladen!

  • Episode 3
    Matlaging, S1:E3

    Denne gangen handler det om søthet. Lisa og vennene griller brie med nøtter og frukt, lager libanesisk salat og fransk marengs. De tester også hvilken sjokolade som er best, mens Jimmy lærer hvordan man får til den perfekte prinsessekake.

  • Episode 4
    Matlaging, S1:E4

    Vi lærer om umami, en av de fem grunnleggende smakene. Lisa Lemke og vennene hennes tester hermetiske tomater, og lager ramenbuljong, nougat og eplekake. Sandra viser også hvordan man steker den perfekte biffen.

  • Episode 5
    Matlaging, S1:E5

    Syrlig smak vekker andre smaker til live. Vi ser på hvilke tomater kan du bruke for å få til den perfekte bruschettaen, og Lisa byr på rabarbra og ceviche med laks.

  • Episode 6
    Matlaging, S1:E6

    Fett i alle former er tema når Zeina friterer falafel, mens Lisa og Sandra har pizzaskole og Jimmi baker croissanter.

  • Episode 7
    Matlaging, S1:E7

    Salt er noe vi elsker kanskje litt for mye. Lisa tilbereder blåskjell, mens Zeina byr på salte snacks. Jimmy lager en smuldrepai, Sandra griller rotselleri rett på grillen, men Emma henter inspirasjon til borddekkingen fra havet.

  • Episode 8
    Matlaging, S1:E8

    Konsistens er viktig når man lager mat. Lisa byr på spagetti carbonara, pannekaker fra alle verdenshjørner og gelegodteri.