Anno

Anno

Historie, Reality • Norge • Sesong 1, Episode 28

Ons 25. mar 13:50 - 14:30 • repriseNRK2
Det er siste uken i bygården, og fem deltagere skal kjempe om de to finaleplassene. I første del-konkurranse skal de gjennom en laugsprøve i snekring. Vinneren får immunitet, og slipper neste del som krever utholdenhet, styrke og skjerpet hode.

Sesonger og episoder

Sesong 1
  • Sesong 1
  • Sesong 2
  • Episode 1
    Historie, Reality, S1:E1

    14 deltakere skal i ti uker bo i en bygård hvor alt er som det var for 250 år siden, midt i dagens Bergen. Deltakerne skal leve sammen og konkurrere mot hverandre, jobbe seg opp fra fattigdom og slit, til rikdom og ære. Men både å gjøre opp ild på 1700-talls vis og å få døden på besøk i bakgården...

  • Episode 2
    Historie, Reality, S1:E2

    Både Tore og Madeleine har håp om å bli Annos første Svenn og vinne Svenneprøven i glassblåsing. Bare en av dem kan vinne; den andre må ut i turnering, og risikerer å bli sendt hjem eller sende hjem en fra sitt lag! Svennen på sin side får privilegier og mulighet til å velge 1. duellant, og alvor...

  • Episode 3
    Historie, Reality, S1:E3

    Det er duket for Annos første turnering og duell. Alle gutta må kjempe i riggen for å unngå å bli 2. duellant, og for Carl Arne som har høydeskrekk byr dette på en stor utfordring! For første gang må det kjempes for plassen i Anno.

  • Episode 4
    Historie, Reality, S1:E4

    Kampen om å bli svennelærling tilspisser seg da alle nå innser at dette gir fordeler! Madeleine skal prøve seg på sitt Mesterstykke, men når Oldermann kommer viser det seg å være en vanskeligere oppgave enn hun hadde antatt.

  • Episode 5
    Historie, Reality, S1:E5

    Svennelærlingene ligger likt i sin bøkkeroppgave og spenningen er stor. Kappløpet pågår helt til Oldermann utnevner neste Svenn, og skuffelsen er stor for det tapende kjønn!

  • Episode 6
    Historie, Reality, S1:E6

    Gutta må nok en gang ut i turnering og denne gangen er det styrke og logisk sans som gjelder! Kanonene smeller og alle blir utkalt til Fredriksberg festning, og Enok får lære mer om sine forfedre. Og etter en spennende duell felles de første tårene når andremann må forlate Anno!

  • Episode 7
    Historie, Reality, S1:E7

    Nye Svennelærlinger skal velges, og denne gangen skal de få prøve seg som smeder. Guttene, som har tapt to ganger på rad, konspirerer for å vinne. Emile skal ta mesterprøven i bøkking, og i tillegg til det for hun vite at bygården har en Norlandsgjeld å betale.

  • Episode 8
    Historie, Reality, S1:E8

    Claus gjør seg upopulær hos jentene, og Kjetil underslår kavringer. Det tilspisser seg mellom lagene! Og spenningen rundt hvem som blir Svenn vedvarer til helt til dommen er avsagt, og det er igjen klart for valg av 1. duellant!

  • Episode 10
    Historie, Reality, S1:E10

    Nye svennelærlinger skal velges og denne gangen skal de testes som kokker og i slakt. Guttene som har tapt tre ganger på rad lar flertallet bestemme, selv om ikke alle er fornøyd med det. Malin skal ta mesterprøven i smiing og gutta har lovet å hjelpe henne til å bli mester hvis hun deler på mest...

  • Episode 11
    Historie, Reality, S1:E11

    Bygårdens mester Emilie deler ikke godene hun har som mester og dette skaper splid. Det er åpent hvem som blir svenn og begge tar natten til hjelp i innspurten. Og det er igjen klart for valg av 1. duellant!

  • Episode 13
    Historie, Reality, S1:E13

    Nye Svennelærlinger skal velges og denne gangen skal de opp i Båtbyggerlauget. Kjetil skal ta Mesterprøven i kokkelauget og må diske opp med uendelig mange retter!

  • Episode 14
    Historie, Reality, S1:E14

    Claus og Anja får begge utfordringer i innspurten før Oldermann kommer for å bedømme deres Svennestykker. Selda serverer 1700-talls mat til 2014- mennesker, og det er igjen klart for valg av første duellant!

  • Episode 16
    Historie, Reality, S1:E16

    Nye Svennelærlinger skal velges, og denne gangen skal de testes som skreddere. Claus skal ta mesterprøven i båtbygging, og gjør seg på nytt upopulær blant jentene når han ikke er interessert i å lære bort faget.

  • Episode 17
    Historie, Reality, S1:E17

    Til jentenes frustrasjon fortsetter Claus å basere mesterstykket sitt kun på innsatsen til guttene. Kjetil utnytter sin ferske tittel til å ikke jobbe for Claus, så til slutt må Claus be jentene om hjelp for å ha sjans til å bli ferdig.

  • Episode 18
    Historie, Reality, S1:E18

    Det er delte meninger om Claus burde bli Mester eller ei blant de andre i bygården, og spenningen er stor når Oldermann kommer. I turnering skal deltagerne kjempe i ett kjeglespill som var populært blant overklassen på 1700-tallet.

  • Episode 19
    Historie, Reality, S1:E19

    Spillet er i gang, og stemningen mellom guttene og jentene før svennelærlingvalget er iskald. Jentene lar seg ikke påvirke av guttens forsøk på lureri, men velger den de mener har de beste evnene for oppgaven.

  • Episode 20
    Historie, Reality, S1:E20

    Marie har fått nok av å løpe etter arbeidsskye gutter og bestemmer seg for å løse mesterstykket uten deres hjelp. Guttene er svært fornøyd med planen, og har forhåpninger om at dette skal ødelegge for jentene i både svennestykket og mesterstykket.

  • Episode 21
    Historie, Reality, S1:E21

    Marie har hatt en tøff uke som svenn i skredderlauget og stemningen blant jentene er på laber etter lange netter med arbeid og guttene som skaper trøbbel for dem. Når gjenstår det å se om sy-arbeidet hennes holder mål til å få tittelen mester, og hun blir fortvilet da et plagg revner rett før old...

  • Episode 22
    Historie, Reality, S1:E22

    Det siste svennestykket skal deles ut, og Gro er den eneste som ikke har fått prøvd seg som svennelærling så langt. Claus er i gang med sitt andre mesterstykke. Lederstilen hans er den samme, og han ønsker ikke at jentene skal lære seg faget.

  • Episode 23
    Historie, Reality, S1:E23

    Mester Claus fortsetter å basere sitt andre mesterstykke kun på guttenes arbeidsinnsats. Det skal avgjøres hvem som blir svenn i landskapsmaling, og det blir ekstra spennende når den ene svennen mister noe vesentlig. Og det er igjen klart for valg av 1. duellant!

  • Episode 24
    Historie, Reality, S1:E24

    Claus gir alt i innspurten av Mesterstykket, med sin andre Mestertittel i sikte! Deltagerne får et andektig møte med byens overklasse da de overværer en seremoni hvor det er vigsling av jord.

  • Episode 25
    Historie, Reality, S1:E25

    Det blir en annerledes start på uken da deltakerne blir vekket av en gjøglertrupp som kommer på besøk til bygården. Enok får et krevende mesterstykke i Kunstnerlauget, men får også en del andre oppgaver som tar opp mye av hans dyrebare tid.

  • Episode 26
    Historie, Reality, S1:E26

    Enoks beslutningsvegring går de andre på nervene, og tar bort fokuset fra mesterstykket. Men når de får dra på en felles utflukt i byen, med handel både på fisketorget og i is-kiosken, lar alle arbeidet ligge og drar ut i samlet flokk.

  • Episode 27
    Historie, Reality, S1:E27

    Tiden er kommet for at Enok sitt mesterstykke skal vurderes. Dette er siste sjanse til å bli mester, og Enok jobber hardt for og nå sitt mål. De andre prøver å hjelpe til, men Enok mener det er best at han gjør alt selv.

  • Episode 28
    Historie, Reality, S1:E28

    Det er siste uken i bygården, og fem deltagere skal kjempe om de to finaleplassene. I første del-konkurranse skal de gjennom en laugsprøve i snekring. Vinneren får immunitet, og slipper neste del som krever utholdenhet, styrke og skjerpet hode.

  • Episode 29
    Historie, Reality, S1:E29

    De fire gjenværende deltagerne kjemper seg videre mot finalen. Gjennom en ny turnering og to laugsprøver kan de sikre seg plass i semifinalen. De får mulighet til å vise seg fram både i smiing og matlaging.

  • Episode 30
    Historie, Reality, S1:E30

    Det er tid for semi-finale og finale i Anno. De tre siste deltagerne skal først konkurrere om to finaleplasser. De skal gjennom en spennende turnering, samt en laugsprøve i glassblåsing.