Blålys

Blålys

Dokumentar • Norge • Sesong 1, Episode 3

Ons 25. mar 03:20 - 03:50 • repriseTV2 Zebra
På sedelighetsavsnittet i Bergen etterforskes det videre i saken der en mann hadde bestilt en sexdukke formet som et barn. Etterforskerne vet fra tidligere saker de har jobbet med at de som bestiller slike dukker også kan ha overgrepsbilder av barn, og de har derfor ransaket mannens bolig.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
 • Sesong 2
 • Sesong 3
 • Episode 1
  Dokumentar, S1:E1

  Kort tid etter at innsatsleder Ivar har startet vakten i Bergen, får han inn melding om en bil som vingler i veibanen. Mye tyder på at det er en ruset sjåfør, men det viser seg at det er andre grunner til at han kjører farefullt. På Askøy får politibetjentene Sara og Andreas inn melding om en gre...

 • Episode 2
  Dokumentar, S1:E2

  Det er turbulente tider i Vest Politidistrikt, og politimester Kaare Songstad er stadig i mediene. Han bestemmer seg for å bli med ut på patrulje for å sjekke stemningen blant de ansatte. Betjentene Olav og Frode ønsker ham velkommen inn i brorskapet, og sammen rykker de ut i Bergen by. På vold o...

 • Episode 3
  Dokumentar, S1:E3

  På sedelighetsavsnittet i Bergen etterforskes det videre i saken der en mann hadde bestilt en sexdukke formet som et barn. Etterforskerne vet fra tidligere saker de har jobbet med at de som bestiller slike dukker også kan ha overgrepsbilder av barn, og de har derfor ransaket mannens bolig.

 • Episode 4
  Dokumentar, S1:E4

  Olav og Frode er på patrulje i Bergen og drar ut på et væpnet oppdrag. En mann har blitt truet med kniv etter manglende betaling etter et narkotikakjøp og de mistenkte skal fortsatt befinne seg i nærheten.

 • Episode 5
  Dokumentar, S1:E5

  Et jordras rammer hardt på Osterøy, og politibetjent Ole Kristoffer rykker ut på et krevende oppdrag i mørket. Et av husene er gjennomboret av jord og stein, og det viser seg at raset har fått fatale konsekvenser.

 • Episode 6
  Dokumentar, S1:E6

  En alvorlig sak ryster Bergen; en kvinne er funnet død, og sønnen sier at han har drept henne ved hjelp av en øks. På det første drapet i Bergen siden 2014 er Andreas etterforskningsleder. Sammen med sine kollegaer leter de etter flere bevis og spor i timene etter drapet.

 • Episode 7 - En udetonert håndgranat
  Dokumentar, S1:E7

  Helene har fått i oppdrag å avhøre mannen som har tilstått å ha drept sin egen mor med øks. Hun sitter med sterke bilder fra åstedet, og skal sikre at de finner ut omstendighetene rundt det som har skjedd.

 • Episode 8 - Passproblemer og tyveri
  Dokumentar, S1:E8

  På flyplassen på Flesland må Leif hjelpe en amerikaner som har problemer med passet sitt. Et tyveri av en verdifull gjenstand er også noe han må ta tak i denne dagen. Bjørn og Eivind opplever noe merkelig når de er ute på patrulje. En mann har blitt observert gående i veibanen og det er usikkert ...

 • Episode 9 - Vaktholdet i Bergen
  Dokumentar, S1:E9

  Det er helg, og politiet bestemmer seg for å ta en uanmeldt sjekk av vaktholdet til utestedene i Bergen. Det kan få store konsekvenser for dem som ikke overholder reglene. Hans og Lise er ute på patrulje og bistår seksjonssjef Bengt i kontrollen.

 • Episode 10 - Press, sex og nakenbilder
  Dokumentar, S1:E10

  I kveld følger vi etterforskningen av en sak der en mann er mistenkt for å ha presset en ekskjæreste til sex ved å komme med trusler om å publisere nakenbilder av henne.

 • Episode 11 - Våpen i rusmiljøet
  Dokumentar, S1:E11

  Vi følger voldtektsgruppen videre i sin etterforskning av en sak der en kvinne er blitt tvunget til sex av en tidligere kjæreste. Hos innsatsgruppen mot åpne russcener forbereder de seg til en stor aksjon mot kniver og andre våpen i rusmiljøet.

 • Episode 12 - Savnet jente
  Dokumentar, S1:E12

  Dara og Kjartan jobber i ungdomsseksjonen i Bergen sentrum. Ute på patrulje får de beskjed om at en jente er savnet fra institusjonen hun bor på, og de kjører ut for å finne henne. Thomas og Lars jobber opp mot rusmiljøet i Bergen.

 • Episode 13 - Alvorlig trafikkulykke
  Dokumentar, S1:E13

  Bergen er en av byene i Norge med størst utfordringer med narkotika. Politioverbetjent Roger er spesialist på dette feltet og vi følger han og hans kollegaer under en aksjon der mannen de er ute etter kan være bevæpnet og farlig.

 • Episode 14
  Dokumentar, S1:E14

  Etter gårsdagens aksjon i Bergen er det funnet sjelden store mengder narkotika på en adresse. En mann ble tatt på fersk gjerning for å selge hasj, og da politiet ransaket boligen fant de både hasj og marihuana.

 • Episode 15 - Overstadig beruset jente
  Dokumentar, S1:E15

  Lensmann Magne og politibetjent Frida er i Lærdal der de gjennomfører kontroll av tunge kjøretøy. Sjåførene må også ta alkotest. På de tungt trafikkerte, men smale og krevende veiene, er det livsviktig at politi og veivesen har kontroll.

 • Episode 16 - Nattevakt i arresten
  Dokumentar, S1:E16

  Lill Marita og Ivo skal på nattevakt i arresten i Bergen. En tidligere kjenning av politiet er tilbake, denne gang fordi han har brutt et besøksforbud. Han er svært urolig og oppførselen hans er vanskelig å håndtere. Men han er ikke den eneste som er utagerende. Helg i Bergen betyr mer ordensfors...

 • Episode 17 - En mistenkelig gjenstand
  Dokumentar, S1:E17

  Dara og Kjartan jobber i ungdomsseksjonen i Bergen. I kveld drar de til en hjemme-alene fest der flere mindreårige drikker alkohol. Senere får de inn en alvorlig melding om en gutt som ønsker å ta sitt eget liv, og Dara og Kjartan rykker ut for å se hva de kan gjøre. På Flesland flyplass jobber L...

 • Episode 18 - Vanskelig leieboer
  Dokumentar, S1:E18

  Vi får se hvordan kommunikasjonen fungerer mellom operasjonssentralen og patruljene ute, og hvilke prioriteringer som gjøres. I hundepatruljen får Bjørn og Eivind inn flere meldinger. En huseier sliter med leieboeren sin, og situasjonen har tilspisset seg. Bjørn og Eivind prøver å håndtere situas...

 • Episode 19 - Narkotikalovbrudd
  Dokumentar, S1:E19

  Makkerne Ørjan og Knut skal jobbe nattevakt i Bergen sentrum. Det er helg og mye folk ute på byen og en kvinne trenger hjelp. Hun vet ikke hvilket hotell hun bor på og har mistet kjæresten sin som hun tror befinner seg inne på et utested. Senere i vakten bistår de en annen patrulje som har stanse...

 • Episode 20 - Straxhuset
  Dokumentar, S1:E20

  Over 100 lensmannskontor legges ned i forbindelse med nærpolitireformen, og Balestrand i Sogn er et av de som rammes. Lensmann Kåre Jan og de andre ansatte i Høyanger hjelper til med å pakke ned lensmannskontoret før det er historie. I Bergen sentrum er Olav og Frode ute på patrulje. De får inn e...

 • Episode 21 - En ubehagelig overraskelse
  Dokumentar, S1:E21

  Trond og Irene blir kontaktet av en kvinne som har fått frastjålet mobiltelefonen sin. De klarer å spore den, og drar til den aktuelle adressen for å komme til bunns i saken. I hundepatruljen rykker Bjørn og Eivind ut på et innbrudd i en barnehage.

 • Episode 22 - Den nye politireformen
  Dokumentar, S1:E22

  Dette er dagen da den nye politireformen trer i kraft. Politimester i Bergen, Kaare, blir intervjuet av NRK om hva dette vil innebære for Vest politidistrikt. Makkerne Hans og Lise er ute på patrulje i Fyllingsdalen der det avholdes en konsert.

 • Episode 23 - Innbrudd i et privat hjem
  Dokumentar, S1:E23

  Tor og Kristoffer jobber patrulje i Bergen og de må håndtere flere rusede mennesker ute på byen. Men ikke alle synes det er en god idé å forlate bylivet i sentrum selv om de får beskjed av politiet om å gjøre akkurat det.

 • Episode 24 - Ulovlige rusmidler
  Dokumentar, S1:E24

  På Voss besøker makkerne Marius og Jostein et skoleball når de er ute på patrulje. På grunn av tidligere episoder med bråk skal politiet være synlig tilstede og de må også se etter tegn på om noen bruker ulovlige rusmidler.

 • Episode 25 - Bil og promille
  Dokumentar, S1:E25

  Makkerne Sara og Andreas på Askøy følger etter en bil som vingler i veibanen. På patrulje i Bergen får innsatsleder Ivar inn en alvorlig melding om en person som skal ha oppført seg truende med kniv.

 • Episode 26 - Store folkemengder
  Dokumentar, S1:E26

  Det er dagen før sykkel-VM skal gå av stabelen i Bergen. Store folkemasser er ventet til byen, og stabssjef Gustav og objektleder Kjetil er ansvarlige for at ting skal gå så smertefritt som mulig.

 • Episode 27 - Sykkel-VM
  Dokumentar, S1:E27

  Det er Sykkel -VM i Bergen, et av de største sportsarrangementene noensinne på Vestlandet. Vi følger politiets arbeid og hvordan de sørger for sikkerheten når så store folkemasser samles på ett sted.

 • Episode 28 - Husbråk og Drapstrusler
  Dokumentar, S1:E28

  I Blålys får vi et unikt, usminket og autentisk bilde av politiarbeidet i et av Norges største politidistrikter, som med nedslagsfelt i Hordaland og Sogn og Fjordane favner om lag 700.000 innbyggere.

 • Episode 29 - Det mørke nettet
  Dokumentar, S1:E29

  Dark Room er en enhet som jobber med overgrepssaker mot barn som foregår via det mørke nettet på internett. Visepolitimester Ida er interessert i å finne ut mer om hvordan samarbeidet mellom spesialistene i Dark Room og det lokale politiet fungerer.

 • Episode 30 - Varslingssaker
  Dokumentar, S1:E30

  Vest politidistrikt, med politimester Kaare i spissen, har prydet overskriftene på landets aviser med flere varslingssaker. Politimesteren synes det er på tide å ta en prat med fagforeningen som har stått for mange av utspillene i media.

 • Episode 31 - Balltre og slåsskamp
  Dokumentar, S1:E31

  Politibetjentene Marius og Jostein rykker ut når de får melding om en mann som truer andre med et balltre på en bensinstasjon. I Bergen har to menn havnet i slåsskamp og de har vanskeligheter for å redegjøre for politibetjentene Knut og Ørjan hva som egentlig utløste krangelen.

 • Episode 32 - Narkotikamistenkt
  Dokumentar, S1:E32

  Thomas og Lars jobber i innsatsgruppen mot åpne russcener, og i kveld oppdager de en person de mistenker skal kjøpe narkotika. Det er selgeren de prioriterer å få tak i, men dette viser seg å ikke være så lett.

 • Episode 33 - Betal husleien din
  Dokumentar, S1:E33

  Trine og Cathrine jobber for Namsfogden i Bergen, og jobben deres er å kaste ut leietakere som over en lengre periode ikke har betalt husleien sin. Trude og Runar i hundepatruljen er på vakt i Bergen.

 • Episode 34 - Ran i en dagligvarebutikk
  Dokumentar, S1:E34

  En av oppgavene til avdelingen Operativ utlending er å pågripe personer de mistenker at oppholder seg ulovlig i Norge. I kveld ser vi politiet gå til aksjon mot flere adresser i Bergen.

 • Episode 35 - Pågripelsen
  Dokumentar, S1:E35

  Avdelingen Operativ utlending er i avslutningsfasen på en aksjon der de skal pågripe seks mennesker som bor på ulike adresser i Bergen. Pågripelsen må skje samtidig slik at de mistenkte ikke kan varsle hverandre.

 • Episode 36 - Hærverk og ordensforstyrrelse
  Dokumentar, S1:E36

  Kjartan og Dara jobber i ungdomspatruljen og får melding om flere ungdommer i Bergen sentrum som muligens har begått hærverk. I arresten jobber Lill Marita og det begynner å bli fullt.

 • Episode 37 - Frontkollisjon
  Dokumentar, S1:E37

  Den nye politireformen har ført til at flere lensmannskontorer har blitt lagt ned. Kaare, Politimesteren i Vest politidistrikt, skal derfor møte ordføreren på Osterøy for å diskutere utfordringen med bemanningen der.

 • Episode 38 - En alvorlig voldshendelse
  Dokumentar, S1:E38

  Krimtekniker Terje går grundig til verks når han skal undersøke en genser etter en alvorlig voldshendelse. Sporene han finner kan bli avgjørende bevis i en kommende rettssak. I hundepatruljen i Bergen er Trude og Runar på vakt.

 • Episode 39 - Husbråk, våpen og hvitt pulver
  Dokumentar, S1:E39

  Olav og Frode er på patrulje i Bergen da de får melding om husbråk. Senere i vakten rykker de ut til en person som har meldt om innbrudd i leiligheten sin, men det viser seg at det er politiet som har brutt opp døren.

 • Episode 40 - Hjemmefesten
  Dokumentar, S1:E40

  Innsatsleder Ivar er på vakt i Bergen, og rykker blant annet ut til en hjemmefest som har gått over styr. Olav og Frode er også på patrulje i Bergen da de får melding om bråk på et utested.

 • Episode 41 - Grensesetting og hemmeligheter
  Dokumentar, S1:E41

  I Årdal i Sogn og Fjordane skal politibetjentene Jorid og Frida besøke en barnehage og drive forebyggende arbeid. Bjørn og Eivind jobber i hundepatruljen og får inn en melding om en person som trenger livreddende hjelp.

 • Episode 42 - En annerledes vakt
  Dokumentar, S1:E42

  Det er en annerledes vakt som venter for politibetjent Jens Petter. I dag skal han patruljere på Hardangervidda på snøscooter. Det er påskeferie og mye folk i fjellet, og politiets tilstedeværelse er viktig.

 • Episode 43 - Fartskontroll
  Dokumentar, S1:E43

  Einar og Jostein jobber i utrykningspolitiet, og i dag skal de ha fartskontroll. Med seg på laget har de Pål Inge som klar til å rykke ut fra en sivilbil dersom det trengs.

 • Episode 44 - Arresten i Bergen
  Dokumentar, S1:E44

  Ivo og Lill Marita er arrestforvarere i arresten i Bergen. Nesten 4500 mennesker blir satt i arresten hvert år. Flere personer er nødt til å tilbringe natten i arresten etter å ha blitt svært beruset og oppført seg utagerende på byen i Bergen.

 • Episode 45
  Dokumentar, S1:E45

  Politimester Kaare drar til fjells for å være dommer når den frivillige redningstjenesten Norske Redningshunder skal ha sine prøver for å godkjenne nye og gamle redningshunder.

 • Episode 46
  Dokumentar, S1:E46

  Lill Marita og Ivo jobber i arresten og har ansvaret for å ta hånd om alle innsatte før de transporteres videre eller slippes ut igjen. Ordensforstyrrelser er ofte grunnen til at folk havner i arresten, og dagen i dag er ikke noe unntak.

 • Episode 47 - Slåsskamp i sentrum
  Dokumentar, S1:E47

  Natt til lørdag i Bergen sentrum er en hektisk tid for politiet som er ute på patrulje. Frode og Olav må håndtere en guttegjeng som har vært involvert i en slåsskamp. Det er ikke så enkelt å finne ut akkurat hva som har skjedd.

 • Episode 48 - En uvanlig og urovekkende melding
  Dokumentar, S1:E48

  Innsatsleder Ivar er på vakt i Bergen når han får inn en uvanlig og urovekkende melding. En mann står og sikter på forbipasserende båter med et våpen, trolig et gevær.