Matlaging, Reise

Nordens perler

Norge • Sesong 1, Episode 4

Lør 01. aug 16:25 - 17:30 • repriseTV3
Jannecke og Stian setter kursen mot Gotland. Der lar Jannecke seg imponere av Fabriken Furillen, som er en nedlagt fabrikk som er blitt til en interiørperle av et hotell i et gammelt kalksteinsbrudd. Stian drar på jakt etter villkanin, i håp om å sikre dagens middag. Deretter blir det en liten stopp i Reykjavik for å se på den 73 meter høye Hallgrimskirkja, før siste stopp blir Lom i Gudbrandsdalen og nasjonalromantisk seterferie på Brimi sæter.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
 • Episode 1
  Matlaging, Reise, S1:E1

  Duoen besøker Juvet landskapshotell i Valldal, der den Oscar-vinnende filmen Ex Machina ble spilt inn, og fantastisk natur møter eksperimentell arkitektur. Det blir også en overnatting i cockpiten til en gammel jumbojet utenfor Arlanda.

 • Episode 2
  Matlaging, Reise, S1:E2

  Jannecke og Stian setter kursen mot Danmark for å feriere på den danske måten, med luksuskroferie på ærverdige Falsled kro, som ble oppført på 1500-tallet. Alt er fryd og gammen, helt til kalvehale kommer på bordet. Verdens minste hotell blir også besøkt, Hotel Central i København. Til slutt blir...

 • Episode 3
  Matlaging, Reise, S1:E3

  Jannecke og Stian reiser til Brumunddal for å overnatte i tretopphytter, åtte meter over bakken. I idyllisk natur blir det hundekjøring, og kvelden er komplett når Stian drar både akkar og kobebiff opp fra handleposen. Deretter går reisen videre til Sala Silvergruva i Sverige, der natten blir til...

 • Episode 4
  Matlaging, Reise, S1:E4

  Jannecke og Stian setter kursen mot Gotland. Der lar Jannecke seg imponere av Fabriken Furillen, som er en nedlagt fabrikk som er blitt til en interiørperle av et hotell i et gammelt kalksteinsbrudd. Stian drar på jakt etter villkanin, i håp om å sikre dagens middag. Deretter blir det en liten st...

 • Episode 5
  Matlaging, Reise, S1:E5

  Jannecke og Stian setter kursen mot Nord-Sverige for å bo i tretoppene på Treehotel. Til middag serverer Stian bjørnekjøtt, til Janneckes store overraskelse. Videre går veien innom fiskeværet Støtt Brygge, før duoen besøker Hotel Miss Clara.

 • Episode 6
  Matlaging, Reise, S1:E6

  Jannecke og Stian setter kursen mot Gotland for å dra på trøffeljakt. På kroen Smakrike, får Stian være med på å lage et måltid bestående av dagens trøffelfangst. Deretter går turen til Island og Dill Restaurant, der det serveres fermentert mat.

 • Episode 7
  Matlaging, Reise, S1:E7

  I Stockholm besøker Jannecke og Stian luksushotellet Nobis. Det blir også takvandring 43 meter over byen. Deretter går turen innom Gotland og vertshuset Johan Målares hus fra 1200-tallet.

 • Episode 8
  Matlaging, Reise, S1:E8

  Båtskrekken til Jannecke setter inn, og Stian må besøke øya Myken, en fire timers båttur utenfor Ørnes i Nordland, alene. Der besøker han whisky-destilleriet, og drar på havfiske. Deretter bærer det videre til Finland, der duoen tilbringer natten i et eldgammelt fengsel med mye kriminell historie...

 • Episode 9
  Matlaging, Reise, S1:E9

  Turen går til Valdres og Herangtunet Boutique Hotel, der Jannecke jakter luksus og Stian jakter rype. Videre settes kursen mot Islands varme kilder og Silica Hotel, før det hele avsluttes på Dorsia Hotell i Göteborg.

 • Episode 10
  Matlaging, Reise, S1:E10

  Jannecke og Stian drar til Gotland, der de har hele Hotell Stelor for seg selv. Stian varter opp med grillet nyretapp, mens Jannecke nyter en solskinnsdag på hesteryggen. Deretter går turen til Lysebu i Oslo. Til slutt skal Nordens Perle kåres.