Kosmologer mener det finnes sorte hull i hele universet, men de har aldri sett et og det er nesten umulig å studere dem direkte. En nærmere titt på om de finnes.
Halvparten av stjernesystemene i vår galakse har ikke bare én, men to stjerner, som kan skape perfekte forhold for liv. Her sender binære stjerner hele verdener ut i rommet.
Solsystemet vårt er forskjellig fra andre i Melkeveien, og skjuler en voldsom fortid. Forskere avslører dets hemmelige historie.
Melkeveien er døende og forskerne prøver å finne ut hva som er galt. Vitenskapsfolk må spore galaksens posisjon i løpet av de siste 13,6 milliarder årene.
Ny forskning viser at migreringen av isplaneter kan ha bidratt til å starte livet på jorden, og forhindret det fra å bli ødelagt. Hvorfor er de så viktige?
I fire år tok romsonden Messenger bilder av Merkur, solsystemets minste planet, som ligger nærmest solen. Bildene avslører at Merkur kanskje kan være en trussel mot livet på jorden.
Kvasarer er de mest lyssterke og mystiske objektene i rommet, og de henter energi fra sorte hull. Hvordan former de universet og hvordan vil de bidra til dets ødeleggelse?
Dvergplanetene er noen av solsystemets mest aktive steder, men hvilke hemmeligheter skjuler de? Pluto har hav av flytende vann, og iskalde Ceres har vulkaner som forsvinner.
Vitenskapsmenn har skapt teknologien til å kunne stoppe en asteroide i å treffe jorden, noe som før ble sett på som en uunngåelig katastrofe. Hvordan klarer de dette?
Rommet er ikke så tomt som det ser ut. Det skjuler en hemmelig struktur som heter romtid - et usynlig felt som kontrollerer livene våre.