Rick begynner sin reise i San Francisco hvor han får smake på østerspannekaker og surdeigsbrød. Han ser også nærmere på hvordan matkulturen har utviklet seg de siste årene.
Rick fortsetter reiser langs kysten udødeliggjort av forfattere som John Steinbeck til drømmebyen Los Angeles. Han møter en lokal fiskehandler som har en smakfull fiskeoppskrift med chili.
Rick sier takk og farvel til USA før han passerer verdens travleste grenseovergang fra San Diego til Tijuana for å begynne sitt mexikanske eventyr. Han smaker på tortilla, burrito og fersk fisk.
Fra Californiahalvøya drar Rick til den byen hvor tequila og chili con carne har plassert Mexico på verdenskartet.
Rick Stein fortsetter sin reise til Mexico City. Her utforsker han blant annet flytende grønnsakshager som inspirerer lokale toppkokker som Eduardo Garcia og Lalo.
Rick Stein tar turen til Oaxaca, som er hjemmet til Mexicos nasjonalost. Her er det også mange vanilje- og kakaohager.
I 1968 reiste unge Rick ned Stillehavskysten og over den Mexicanske grensen. Femti år senere reiser han fra San Fransico til Mexico, og nyter unike måltider og møter lidenskapelige kokker.