I anledning Matprat.no sitt 20 års jubileum har vi samlet Norges aller beste kokker til å dele en juleoppskrift med oss. Gjennom 5 episoder vil de lage tradisjonelle og nye retter med de beste norske råvarene. Atli Mar Yngvsasson og Even Ramsvik lager szechuan-pepperglasert pinnekjøtt med sursøt ...
Christopher Haatuft og Kaja Rambæk lager fire spennende og enkle oppskrifter av restene fra ribbemiddagen. Lag vietnamesiske vårruller, phô, ribbesandwich og pytt i panne når du er lei av ribberestene.
Kokkene Reneé Fagerhøi og Mette Evensen har en litt spesiell juletradisjon. Deres julemiddag består av surf and turf med hummer på tre ulike vis.
I stedet for den tradisjonelle riskremen lager Sverre Sætre en nydelig kake med mandelbunn, riskrem, vaniljekrem og hvit sjokoladeglassur.
Nyttårskalkunen har vært en viktig tradisjon for Vinay Tangens norske og amerikanske familie. Hans oppskrift blander det beste fra to verdener, saftig kalkun med stuffing og masse deilig tilbehør av norske grønnsaker.