Matlaging

Foodie Stories av Anders Husa

2020 • Norge • Sesong 1, Episode 58

Lør 19. sep 13:05 - 13:20Matkanalen
Restaurant Kadeau på den lille danske øya Bornholm gikk konkurs som følge av Korona-pandemien, men de tre kompisene som står bak har gjenåpnet med ny kapital og friskt mot. Strandhytta som tidligere har blitt beæret med en Michelin-stjerne er nå bedre enn noen gang.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
 • Episode 1 - Sanking med Orm Oja fra restaurant NOA Chef's Hall
  Matlaging, S1:E1

  Anders har reist til Estland, som er en svært spennende og moderne matdestinasjon.

 • Episode 2 - Øl og brød samt Kulinarisk reise til øya Muhu
  Matlaging, S1:E2

  Hedda og Anders møter Peeter Pihel og hans kollega på Kotzebue Bakery, hvor de baker tradisjonelt estlandsk 'black bread" Senere tar de turen til mikrobryggeriet Põhjala som utvikler noen av landets beste øl og eksporterer blant annet til Norge.

 • Episode 28 - Noma 2.0, København
  Matlaging, S1:E28

  René Redzepi er tilbake med Noma versjon 2.0 etter ett års pause, nedleggelse og flytting av restauranten til området Refshaleøen i København. Det nye konseptet innebærer strengt inndelte sesonger, og første del av året ble viet til alt det spiselige fra havet.

 • Episode 29 - Sanchez, København
  Matlaging, S1:E29

  Rosio Sanchez er den tidligere dessertkokken på Noma som i 2015 startet opp sin egen tacosjappe i Torvehallerne. Sanchez er hennes nye konseptrestaurant hvor meksikanske smaker og teknikker forenes med nordiske råvarer til en smaksmeny ulikt noe annet.

 • Episode 30 - Dill, Reykjavik
  Matlaging, S1:E30

  Restaurant Dill i Reykjavik er islands eneste Michelin-restaurant og en enestående opplevelse som enhver som besøker sagaøya bør oppleve. Her handler det om gamle islandske tradisjoner som tørrfisk eller å røyke fisk over tørkede saueruker.

 • Episode 33 - Gaggan, Bangkok
  Matlaging, S1:E33

  Gaggan Anand har revolusjonert indisk matlaging med sin progressive stil som kombinerer moderne koketeknikker og elementer fra fine dining med et eldgammelt kjøkken. Kåret til Asias beste restuarant fire år på rad.

 • Episode 34 - Noma 2.0, København
  Matlaging, S1:E34

  Nomas nye restaurant endrer seg tre ganger i året. Juni markerte overgangen fra sjømat til vegetarmat. Et måltid helt uten kjøtt og fisk, men med alle de smakene man forventer fra en moderne restaurant - søtt, salt, syrlig, bittert, fett, og umami.

 • Episode 35 - Jay Fai, Bangkok
  Matlaging, S1:E35

  Den lille damen med føflekken (kallenavnet hennes Jay Fai oversettes til tante føflekk), store skibriller, lilla gummistøvler, militærgrønn t-skjorte og knallrød leppestift lager kanskje den aller beste gatematen i Bangkok. Så god at selv Michelin-guiden ikke kunne la være å gi henne én stjerne -...

 • Episode 36 - Episode 36 El Celler de Can Roca, Girona
  Matlaging, S1:E36

  El Celler de Can Roca i den lille byen Girona i nordøst-Spania er blant verdens mest anerkjente restauranter. Reservasjoner strekker seg et helt år frem i tid. Skulle man være heldig å få plass får man et av sine livs beste måltid.

 • Episode 37 - Brace - København
  Matlaging, S1:E37

  Den italienske kokken Nicola Fanetti lærte å lage mat av besteforeldrene i Nord-Italia. Nærheten til natur var viktig for ham, men ble glemt i årene på Michelin-restauranter i store byer - inntil han fikk jobb på Noma i København.

 • Episode 38 - Noma's Game & Forest Season
  Matlaging, S1:E38

  Etter kun å ha servert sjø- og vegetarmat hele året, til plutselig å servere nesten utelukkende kjøttbaserte retter. Det er skog og vilt som dominerer, og spesifikt villand og reindsyr som har de sentrale rollene når René Redzepi avslutter 2018.

 • Episode 39 - Canard à La Presse at Restaurant Marchal
  Matlaging, S1:E39

  Andreas Bagh har forsvart stjernen til restauranten Marchal i det ærverdige hotell d'Angleterre i København, men ligger nærmere to stjerner i nivå. Hans signaturretter er hel piggvar med kaviarsaus.

 • Episode 40 - Restaurant À L'aise Oslo
  Matlaging, S1:E40

  Kjøkkensjefen på À L'aise i Oslo mottar ukentlige leveringer av ferske grønnsaker direkte fra de beste og mest anerkjente markedene i Frankrike og Italia. Dette utgjør rundt 60 prosent av menyen hans, mens resten hentes fra gårder i nærheten.

 • Episode 41 - Frantzén, Stockholm
  Matlaging, S1:E41

  Anders og Kaitlin er på restaurant Frantzén i Stockholm som har tre stjerner i Michelin-guiden. Den regnes av mange som den beste restauranten i Norden for tiden. Björn Frantzén brukte 80 milllioner svenske kroner på å lage sin drømme-restaurant. Man skal lete lenge etter et mer fullkomment og pe...

 • Episode 42 - Hiša Franko, Kobarid
  Matlaging, S1:E42

  Anders besøker en av verdens mest profilerte kvinnelige kjøkkensjefer, Ana Roš, i den slovenske fjellandsbyen Kobarid, som ligger på grensen til Italia. Sammen med mannen sin, Valter Kramer som er sommelier, driver hun den prisbelønte restauranten Hiša Franko som også ble viet en episode i Netfli...

 • Episode 43 - København - del 1
  Matlaging, S1:E43

  Kaitlin Orr og Anders Husa reiser til København, som er kåret til det beste verdens beste land å feriere i, i følge Lonely Planet 2018. Her får du de aller beste tipsene til matopplevelser når du er i Kongens by.

 • Episode 44 - København - del 2
  Matlaging, S1:E44

  Kaitlin Orr og Anders Husa reiser til København, som er kåret til det beste verdens beste land å feriere i, i følge Lonely Planet 2018. Her får du de aller beste tipsene til matopplevelser når du er i Kongens by.

 • Episode 45 - København - del 3
  Matlaging, S1:E45

  Kaitlin Orr og Anders Husa fortsetter i København med beste tipsene til matopplevelsene der.

 • Episode 46 - København - del 4
  Matlaging, S1:E46

  Kaitlin Orr og Anders Husa fortsetter i København med beste tipsene til matopplevelsene der.

 • Episode 47 - Sverige - Del 1
  Matlaging, S1:E47

  Kaitlin Orr og Anders Husa er i Vest-Sverige og første stopp er Läckö Slott nær Lidköping. Her besøker de hagemester Simon Irvine som viser dem rundt i den fantastiske slottshagen som leverer alt av grønnsaker til slottets restaurant Hvita Hjorten.

 • Episode 48 - Sverige - Del 2
  Matlaging, S1:E48

  Turen i Vest-Sverige går videre til Norrqvarn langs Götakanalen hvor Kaitlin Orr og Anders Husa får oppleve krepsefiske. Siden nyter de resultatet av fangsten ved et av de tretten langbordene som er del av The Edible Country.

 • Episode 49 - Sverige - Del 3
  Matlaging, S1:E49

  Gøteborg er siste stopp på reisen for denne gang. Kaitlin Orr og Anders Husa utforsker flere av byens spisesteder i løpet av to dager. Dag én starter med kaffe og fika på Viktors Kaffe og ender med småretter og Parisersteming på Bar La Lune.

 • Episode 50 - Under
  Matlaging, S1:E50

  I Lindesnes finner vi verdens største undervannsrestaurant, Under. Vi blir med ned i dypet og opplever Nicolai Ellitsgaard Pedersens bærekraftige smaksmeny som tar utgangspunkt i de samme fiskene og plantene man sitter og ser ut på fra restauranten.

 • Episode 51 - Alchemist 2.0
  Matlaging, S1:E51

  Det er store forventninger til 2.0-versjonen av Alchemist fra den danske kokken Rasmus Munk. Kaitlin og Anders fåren spiseopplevelse uten sidestykke, hvor matlaging så vel som kunst og politiske meninger kommer til uttrykk på smaksmenyen.

 • Episode 52 - Addison San Diego
  Matlaging, S1:E52

  Addison ligger i forstaden Del Mar og er San Diegos eneste Michelin-restaurant. Kjøkkensjef William Bradley bruker kun de beste råvarene tilgjengelig lokalt, og resten henter han der kvaliteten er best, som wagyu-kjøtt fra Miyazaki i Japan.

 • Episode 53 - Lido 84 Italia
  Matlaging, S1:E53

  Lido 84 ligger idyllisk til langs Gardasjøen i Nord-Italia. Kjøkkensjef Riccardo Camanini er verdenskjent for sin variant av cacio e pepe bestående av rigatoni pasta, Pecorino-ost, pepper og olivenolje, som blir kokt inni en svineblære.

 • Episode 54 - Episode 54 - Jordnær
  Matlaging, S1:E54

  Kaitlin og Anders besøker Jordnær utenfor København, restauranten til kjøkkensjef Eric Vildgaard som kunne smykke seg med sin andre Michelin-stjerne under utdelingen i Trondheim den 17. februar i 2020.

 • Episode 55 - Episode 55 - Vespertine
  Matlaging, S1:E55

  Vaffelhuset til arkitekt Eric Owen Moss ble ikke designet som et spisested. Kahns science fiction-aktige kokkelering passet perfekt til de mystiske omgivelsene.

 • Episode 56 - Amass
  Matlaging, S1:E56

  Amass er kanskje verdens mest bærekraftige restaurant. Kjøkkensjef Matt Orlando skyver grensene for hvordan en restaurant i 2020 bør jobbe med avfallshåndtering og maksimal utnyttelse av råvarer.

 • Episode 57 - Kadeau Bornholm
  Matlaging, S1:E57

  Den unge britiske kokken Luke Henderson har bakgrunn fra tostjerners The Hand & Flowers utenfor London og trestjerners Maaemo i Oslo. Nå har han tatt all sin erfaring og startet en egen restaurant, og i erkebritisk stil har han kalt den The Tea Room.

 • Episode 58 - The Tea Room
  Matlaging, S1:E58

  Restaurant Kadeau på den lille danske øya Bornholm gikk konkurs som følge av Korona-pandemien, men de tre kompisene som står bak har gjenåpnet med ny kapital og friskt mot. Strandhytta som tidligere har blitt beæret med en Michelin-stjerne er nå bedre enn noen gang.

 • Episode 59 - Maaemo 2.0
  Matlaging, S1:E59

  Kaitlin og Anders besøker nye Maaemo - versjon 2.0. Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang har flyttet konseptet sitt ned til Oslobukta og bygget restauranten han alltid har drømt om.