Ainsley tilbereder sjømatspyd med en mynteomelett samt en villsvingryte. I tillegg besøker han et fransk bakeri.
Ainsley utforsker øya Korsika og tar turen innom den middelalderske festningsbyen Bonifacio. Her tilbereder han aubergine med ost i sitt utekjøkken samt besøker en lokal honningprodusent.
Ainsleys reise ved Middelhavet fortsetter videre til øya Sardina. Han besøker den glamorøse stranden Ristorante La Spigola hvor han får en klassiske kulinarisk opplevelse.
Ainsley utforsker Nuoro på Sardinia, hvor han oppdager et tynt og sprøtt brød som finnes overalt på øya. Han bruker noe av dette brødet i sin første matrett, i tillegg til tomatsaus, ost og egg.
Ainsley ankommer den marokkanske byen Marrakech, hvor han besøker Chez Lamine og lager tomatsalsa. Senere drar han til Mellah for å shoppe.
Ainsley deltar på en keramikkundervisning av Mohammed, som har laget potter i over femti år. Tilbake på kjøkkenet sitt tilbereder han blant annet spyd med kylling og sitron.
Ainsley tar turen til Sevilla i Spania, hvor han besøker klosteret San Leandro. Han tilbereder blant annet krydret mandelsalat og spanske smørbrød med svinekjøtt. I tillegg lærer han om noen tradisjonelle oppskrifter.
Ainsley utforsker det sørlige Spania, og reisen tar ham til byen Granada. Han leter blant annet etter safran for hans spanske kyllingrett med safranpoteter.
Ainsley tar turen til Jordan for å utforske hva hovedstaden Amman har å by på. Det blir blant annet en tur på et frukt- og grønnsaksmarked for å kjøpe råvarer til hans første rett.
Ainsley tar turen til det sørlige Jordan, hvor han utforsker byen Aqaba. Her møter han en familie som viser hvordan man lager tilbehør til hans fattoush-salat. I tillegg møter han kokker som tilbereder stekt fisk med krydret ris.