Dokumentar

Matredderne

Sverige

Man 08. feb 19:00 - 20:00 • repriseNRK2
Journalisten Anne Lundberg og kokken Paul Svensson leter etter løsninger på hvordan vi kan redusere matsvinnet. Vi finner også ut hvor mye mat som blir kastet, og hvorfor det er viktig å redusere matavfallet.

Sesonger og episoder

Sesong 1
  • Sesong 1
Sesong 1
  • Episode 1 - Matredderne
    Dokumentar, S1:E1

    Om natten følger Anna med en søppeldykker på jakt etter spiselig matavfall fra butikker, mens Paul får en ide om å lage et helt nytt produkt av gulrotavfall.

    NRK TV
  • Episode 2 - Utseendet er ikke alt
    Dokumentar, S1:E2

    Anne og Paul får en ny utfordring: Kan man få skolebarn til å spise en helt ny rett, laget av mat som ellers ville blitt kastet? Og hvorfor spiller matens utseende så stor rolle når vi velger hva vil spise?

    NRK TV
  • Episode 3 - En ny sjanse
    Dokumentar, S1:E3

    Hvorfor kaster vi massevis av mat, direkte fra kjøleskapet? Anna tester hvordan det er å spise gammel mat. I Sverige kan man ikke forestille seg å spise geit, men Paul synes det er synd at kjøttet går til spille, så han lager geiteleverpai.

    NRK TV
  • Episode 4 - Tilbake til framtiden
    Dokumentar, S1:E4

    Det blir ren science fiction når Paul forbereder grønnsakspålegg med kryofryseteknikk, og vi undersøker om pølser i flytende form er veien å gå for fremtiden.

    NRK TV