Dokumentar, Helse

Ambulansen

Norge • Sesong 1, Episode 18

Tor 06. mai 19:25 - 19:55 • repriseVOX
Maria og Monica må rykke ut og hjelpe en mann som puster veldig dårlig og trenger hjelp. Åge og Eirik henter en pasient med brukket lårhals som kommer med legebåten, men det blir en humpete tur på dårlige veier for den stakkars damen.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1 - Episode 1
  Dokumentar, Helse, S1:E1

  Ambulansearbeiderne Grete og Monica rykker ut til en liten gutt på under to år som har fått kramper. Det er alltid ekstra skummelt når utrykningen gjelder små barn. Maria og Ørjan får en rød utrykning til en mann som har brystsmerter.

  Discovery+
 • Episode 2 - Episode 2
  Dokumentar, Helse, S1:E2

  Gerry og Petter har nattevakt og plukker opp en bevisstløs ung kvinne utenfor et hotell. Richard og Monica bruker humor i møte med pasienten. Maria og Cecilie rykker ut til en kvinne som har falt sammen i en matbutikk.

  Discovery+
 • Episode 3 - Episode 3
  Dokumentar, Helse, S1:E3

  Cecilie og Grete må rykke ut til en kvinne som ikke puster. En kjøreskoleelev blir påkjørt bakfra av en lastebil, midt i oppkjøringen. Lærlingen Aleksander, med Monica som veileder, opplever en uoversiktlig situasjon.

  Discovery+
 • Episode 4 - Episode 4
  Dokumentar, Helse, S1:E4

  En liten gutt som ikke kan fortelle hvor han har vondt, må få hjelp av ambulansen. Maria og Ørjan rykker ut til en mann på bryggen i Bergen, som ber om hjelp da han ikke forstår hva som gjør at han ikke kan røre seg.

  Discovery+
 • Episode 5
  Dokumentar, Helse, S1:E5

  En elleve år gammel jente har falt og brukket benet på en trampoline. Hun har så sterke smerter at Maria og Cecile ikke vet hvordan de skal få henne på båren. En ung mann faller om ute på byen en sen natt.

 • Episode 6 - Episode 6
  Dokumentar, Helse, S1:E6

  Respekt for pasientenes valg er en viktig del av jobben til en ambulansearbeider. Det får Monica og Dennis også erfare når de kommer til en tidligere motstandskvinne som har falt hjemme, og som ikke vil bli med ambulansen.

  Discovery+
 • Episode 7 - Episode 7
  Dokumentar, Helse, S1:E7

  Georg og Petter rykker ut til en mann som har slått seg i ryggen. En kvinne med puls på over 200 må overtales av Monica til å bli med til sykehuset.

  Discovery+
 • Episode 8 - Episode 8
  Dokumentar, Helse, S1:E8

  En kanadisk turist har falt og brukket benet på et hotell. Han har store smerter når Grete og Monica henter ham. En eldre mann er akkurat kommet hjem fra sykehuset da han faller rett utenfor døren sin. En ung mann er i epileptisk anfall på en buss.

  Discovery+
 • Episode 9 - Episode 9
  Dokumentar, Helse, S1:E9

  En ung jente blir påkjørt og alvorlig skadet i et fotgjengerfelt. Maria og Gerry rykker ut og får hjelp av en lege fra luftambulansen. Pasienten er i sjokk og det er vanskelig å finne ut omfanget av skadene hennes.

  Discovery+
 • Episode 10 - Episode 10
  Dokumentar, Helse, S1:E10

  Rosalinn og Petter henter en travel drosjesjåfør med mulig hjerneblødning. Cecilie og Åsmund rykker ut til en gjest på hotell som kaster opp blod.

  Discovery+
 • Episode 11 - Episode 11
  Dokumentar, Helse, S1:E11

  En liten gutt på åtte år har slått seg i hodet på vei til skolen, Monica og Maria rykker ut. De følger blodsporene inn til huset for å finne ham. Richard og Dennis har det travelt på nattevakt med Halloween-feiring i Bergen.

  Discovery+
 • Episode 12 - Episode 12
  Dokumentar, Helse, S1:E12

  Berith og Ørjan rykker ut til en kvinne som har falt og slått seg kraftig i sitt eget hjem. Hun har omfattende skader som utarter seg på vei til sykehuset. Traumeteamet på Haukeland Sykehus står klart nå de kommer.

  Discovery+
 • Episode 13 - Episode 13
  Dokumentar, Helse, S1:E13

  En kvinne på seminar i byen reagerer plutselig etter å ha fått i seg noen nøtter. Maria og Gerry rykker ut. Kvinnen er ikke kjent med at hun er allergisk mot nøtter fra tidligere. Georg og Eirik henter en hjertepasient som kommer med ambulansefly.

  Discovery+
 • Episode 14 - Episode 14
  Dokumentar, Helse, S1:E14

  Gerry og Berith må rykke ut til en engelsk turist som er på vei til å gå om bord på flyet når han får alt for høy puls. Ørjan og Maria må hjelpe en kvinne med mistanke om sepsis.

  Discovery+
 • Episode 15 - Episode 15
  Dokumentar, Helse, S1:E15

  Bente og Petter kjører en mann som skal på rehabilitering etter en alvorlig trafikkulykke. Eirik og Georg må rykke ut til en mann som er blitt skikkelig dårlig på jobb.

  Discovery+
 • Episode 16 - Episode 16
  Dokumentar, Helse, S1:E16

  En kvinne med trolig hjerteinfarkt blir hastet til sykehuset av Ørjan og Berith. Gerry og Petter får melding om å bistå ved en mulig brann.

  Discovery+
 • Episode 17 - Episode 17
  Dokumentar, Helse, S1:E17

  Monica og Dennis rykker ut en natt til lørdag, en ung mann har falt om på gaten. Det er midt på natten når Åge og Eirik får en hasteutrykning til en kvinne med en mulig blodforgiftning.

  Discovery+
 • Episode 18 - Episode 18
  Dokumentar, Helse, S1:E18

  Maria og Monica må rykke ut og hjelpe en mann som puster veldig dårlig og trenger hjelp. Åge og Eirik henter en pasient med brukket lårhals som kommer med legebåten, men det blir en humpete tur på dårlige veier for den stakkars damen.

  Discovery+
 • Episode 19 - Episode 19
  Dokumentar, Helse, S1:E19

  Maria og Cecilie henter en sprek mann på legevakten som har forandringer på EKG og skal hastes videre til sykehuset. Pasienten synes det er litt flaut å bli trillet i båren når han ikke føler seg så syk.

  Discovery+
 • Episode 20 - Episode 20
  Dokumentar, Helse, S1:E20

  Monica og Cecilie prøver å hjelpe Marna som har store smerter i lysken og bena etter en operasjon uken før. Magnar har lungekreft og får immunterapi, nå har han fått en kraftig feber og må hastes til sykehuset med Gerry og Petter.

  Discovery+
 • Episode 21 - Episode 21
  Dokumentar, Helse, S1:E21

  Bente og Åge rykker ut til en kvinne som har besvimt på et møte i fylkeshuset, og det viser seg å være litt kronglete når heisen ikke er stor nok til båren og møtet er i fjerde etasje. Monica og Grete må hastekjøre en mann som har fått påvist grenblokk på legekontoret.

  Discovery+
 • Episode 22 - Episode 22
  Dokumentar, Helse, S1:E22

  Monica og Ørjan rykker ut til en pasient som skal til å feire bursdag med familien, men alt går ikke som planlagt når bursdagsbarnet blir kjørt i all hast til sykehuset med mistanke om slag. Harald må få hjelp for pusten, han har KOLS som har forverret seg og Gerry og Grete hjelper ham til sykehu...

  Discovery+
 • Episode 23 - Episode 23
  Dokumentar, Helse, S1:E23

  Legestudenten Petter jobber som vikar i ambulansen ved siden av legestudiene. Han og Bente får være med når en pasient de kjører skal bytte kateter på sykehuset. Gerry og Cecilie haster ut til en pasient med mistanke om slag.

  Discovery+
 • Episode 24 - Episode 24
  Dokumentar, Helse, S1:E24

  Cecilie og Gerry rykker ut til en mann med brystsmerter, men når de kommer frem blir den oppgradert til hasteutrykning til Haukeland Sykehus. Gerry og pasienten har, på tross av hastegrad, en god stemning bak i ambulansen. Humor er viktig selv om det kan være alvorlig. Maria og Monica må hente en...

  Discovery+
 • Episode 25 - Julespesial, del 1
  Dokumentar, Helse, S1:E25

  En havnearbeider faller ned fra en stige og får et komplisert brudd i ankelen. Cecilie og Grete prøver å grovreponere, noe som er meget smertefullt for pasienten. Amalie og Ørjan får en hasteutrykning til Albert som sliter med astma.

 • Episode 26 - Julespesial, del 2
  Dokumentar, Helse, S1:E26

  Grete og Monica får utkalling til en mann som har slått seg i nesen etter et fall hjemme. Han har besvimt og da er det alltid viktig å finne årsaken. Solveig på snart 102 år har falt og fått forferdelige smerter i håndleddet.

 • Episode 27 - Julespesial, del 3
  Dokumentar, Helse, S1:E27

  Cecilie og Gerry blir utkalt til en dame som har falt utenfor hjemmet sitt. Heldigvis har hun fått hjelp av en kvinne i nabolaget. Det nærmer seg julaften når Dennis og Gerry må hente en ung mann som de ikke klarer å få vekket opp på Strax-huset.

 • Episode 28 - Julespesial, del 4
  Dokumentar, Helse, S1:E28

  pesielt å jobbe på julaften. Gerry og Dennis får en travel julevakt. Et ektepar gjør seg klare til å feire julaften, da mannen får sterke smerter i brystet, hjerteinfarkt kan ikke utelukkes. En mann har falt og slått seg på et kjøpesenter.

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer