Rachel lærer om de ulike råvarene som finnes i skogen, hvordan de kan konserveres, såvel som hvordan rugmel blir lagd. Deretter drar hun til sin lille hytte for å lage blant annet svensk fika.
Sverige har en lang tradisjon for pølsermaking og pølseboder, og Rachel får en ny smaksopplevelse når hun prøver svensk pølse i brød med rekesalat. På vei til Skåne plukker hun epler til en dessert hun skal lage.
Det er høst i Sverige og Rachel drar i skogen for å plukke sopp til en risotto hun skal lage. Hun besøker en iskrem-maker som eksperimenterer med uvanlige smaker før hun avslutningsvis lager en varmende ertesuppe.
Sverige har også lange tradisjoner for bruk av rotgrønnsaker og kål i ulike varianter. Rachel ønsker å utforske mer hvilke grønnsaker som er i sesong og får en innføring i tradisjonen med å bruke støpejernsgryter i matlaging. På kjøkkenet forbereder hun både gresskar-vafler og en deilig dessert i...
Malmø har en rik matkultur og det hevdes at falafel har tatt over tronen fra kjøttbollene. Hun møter her en svensk fika-ekspert, og de to diskuterer svensk bakst og kaker. På kjøkkenet lager hun retter inspirert av den varierte matscenen i Malmø.
Gøteborg er kjent for å være en handels- og fiskeby, og her får Rachel smake stekt sild fra en fiskebod. Tilbake på kjøkkenet lager hun en wallenberger-burger samt en sjokoladekake som passer de som både spiser vegansk og glutenfritt.
Rachel får bli med på hummerfiske. Hun besøker sommer-tettstedet Smogen hvor hun får smake på hummeren og andre lokale delikatesser. Tilbake i hytten sin lager hun en poke-bowl med gravlaks og en deilig kokos-dessert.
Rachel lærer om skalldyr-fiske og hvordan det blir servert på den svenske måten. Hun bestemmer seg for å invitere venner til en ekte skalldyrfest og avslutter det hele med en tradisjonell svensk ostekake med multer.