Michela utforsker matsteder i Toscana, hvor hun oppdager lokale ingredienser. Senere tilbereder hun safran-tagliatelle med en reke- og muslingsaus.
Michela drar nytte av sin erfaring fra å reise når hun tilbereder bolognese med en toskansk vri. I tillegg disker hun opp med en klassisk pesto fra Italia med en lokal pecorino.
Michela tar turen gjennom byen Livorno, som er kjent for sin enestående sjømat. Senere tar hun turen til en toskansk hytte hvor hun tilbereder fersk pici sammen med de lokale.
Michela smaker på fritert polenta i Livorno og lager senere sprø polenta med smeltet ost og honning, samt en mandelkake.
Michela serverer svinekjøtt med mango og peperoncino, viser en enkel versjon av sopprisotto og tilbereder senere en dessert med stekte fersken og appelsinsirup.
Etter å ha besøkt en rødløksgård i Certaldo, disker Michela opp med en panzanellasalat samt svinekjøtt med løk, eple og sider.
Michela fortsetter å utforske Toscana og får tak i en fersk trøffel. I tillegg lager hun blant annet en sitronsalat samt en aprikos- og rompai.
Michela prøver noen av Toscanas beste lokale råvarer, blant annet balsamico-glasur, olje med smak samt mandel- og appelsinkake.
Michela disker opp med sopplasagne, kremete ricotta og pudding med ricottakrem.
Den ultimate guiden til italiensk mat. Den karismatiske kokken Michela Chiappa tar oss med til noen av de beste matstedene i Italia.