Xi'an er første stopp på reisen, som starten på Silkeveien og Kinas mathovedstad, betegnes den som den hellige gral for foodies. Jamie får øve seg på ulike, spennende tradisjonelle retter.
Neste stopp er Heyang, kjent for å være hjem til Kinas eldste kokketeknikker. Han møter de beste lokale kokkene for å lære flere av Kinas eldste oppskrifter.
Wuzhong har den høyeste andelen muslimer i Kina, så hvilken plass er bedre å spise kinesisk halal enn her? Her lærer han også å lage en imponerende frokost-rett, og møter sin største nudle-utfordring til nå.
Dunhuang var siste stopp for handelsmennene på silkeveien før man nådde ørkenen. Jamie får en innsikt i hvordan det krevende klimaet og naturen har formet kokekunsten her.
Turpan, også kalt verdens søteste by er neste stopp. Etter å ha hjulpet litt til på en vingård får Jamie innsikt i hvorfor disse druene er så høyt verdsatt. Han oppsøker de beste kokkene for å lære sine 3 favoritt-oppskrifter i det kinesiske kjøkken.
Siste stopp på silkeveien er i Xinjinags hovedstad, Urumqi. Her tilbringer Jamie tid med sine Kasakhstanske venner i fjellene og får oppleve det etniske mangfoldet av matretter i området.