Trykkokerne er satt fram, bordet er dekket, og troféet er polert. John Torode og Gregg Wallace tilbake på sin plass ved dommerbordet, på jakt etter den neste Masterchef mesteren.
De åtte amatørkokkene må tilberede en rett med de ingrediensene som er tilgjengelige på Master Chef-markedet. Det de har tilgjengelig er kylling, lammeskank samt et bredt utvalg av sjømat.
Det er tid for første kvartfinale og de seks kokkene står overfor en skremmende test, arrangert av journalist og kringkaster Amol Rajan.
Ett nytt gäng amatörkockar välkomnas in på MasterChef-marknaden och måste använda vad som finns till bud där för att skapa sina rätter.
De nye deltagernee må imponere de tidligere finalistene Dean Edwards, Ping Coombes og Thomasina Miers, for å komme seg videre fra kvartfinalen.
Vi er i den andre kvartfinalen, og seks kokker blir testet av matkritikeren William Sitwell. De kan velge mellom å lage en vegetarisk rett, eller en dessert-terte.
En ny runda med hopfulla amatörkockar ställs inför utmaningen att skapa en rätt med ingredienser från skafferiet. De kan välja på kycklingben, vaktel, lamm, räkor och olika fiskar.
Åtte nye håpefulle amatørkokker forsøker å imponere dommerne. På markedet er ingrediensene kyllingvinger, vaktel, pancetta, brune reker, laks og hyse.
I denne episoden er det matkritikeren Tracey Macleod som tester amatørkokkene våre. Deltakerne får valget mellom å lage en avansert rett med ris eller en dessert med mandler.
Et nytt sett deltakere må imponere de tidligere mestrene Peter Bayles, James Nathan og Mat Follas.
Åtte nye kokker prøver å imponere dommerne, og på markedet kan de velge blant annet viltkjøtt, lammekjøtt, nyrer, kamskjell og sjøkreps.
Det er tid for den siste kvartfinalen, og seks kokker kjemper for sin plass i konkurransen. Dagens test er arrangert av matkritikeren Jay Rayner.
De 14 gjenværende kokkene blir delt opp i to grupper. Når gruppene er ferdige med rettene sine er det John og Gregg som bestemmer hvem som får være med videre i konkurransen.
Det røde laget, bestående av syv deltagere, må lage en rett som er inspirert av en familiefavoritt, eventuelt en matrett fra deres barndom.
De tolv gjenværende deltageren blir delt opp i to grupper, og får en smakebit på hva som kreves når de må styre en lunsjrestaurant helt på egenhånd.
Den andre gruppen med deltagere får sitt første møte med profesjonell jobbing når de drar til Roux at Parliament Square, Michel Roux Jr's andre restaurant. Her får de ansvaret for alle rettene som står på menyen i den travle lunsjrestauranten.
De ti gjenværende kokkene har bare en utfordring å takle i denne episoden. For å sikre seg en plass i semifinalen må de må lage en fantastisk rett for å imponere dommerne.
Det er klart for den første semifinalen, og de ni gjenværende kokkene må lage en rett som består av deres favoritt-ingrediens. En kokk står i fare for å måtte forlate konkurransen.
De åtte gjenværende kokkene drar til BBC studioet i Elstree. Her blir de delt opp i to lag og må lage lunsj til de 120 personer som jobber på settet.
Deltagerne må lage en treretters som består av fisk, for noen av landets største fiskeeksperter.
I denne episoden må de gjenværende kokkene imponere de fire berømte og fryktede matkritikerne, Amol Rajan, Tracey MacLeod, Jay Rayner og William Sitwell, for å vinne en plass blant finalistene.
De fem siste kokkene reiser til Winfield House, hvor den amerikanske ambassadøren i Storbritannia bor. Her må de imponere ambassadøren og hans gjester med et femretters måltid inspirert av Amerika.
De fire siste kokkene drar på et kulinarisk eventyr til Sør-Afrika, hvor de står overfor tre ekstraordinære utfordringer, og instruksjonene får de av to lokale kokker.
Vi nærmer oss slutten, og de tre gjenværende amatørkokkene står overfor den mest skremmende utfordringen til nå, The Chef's Table, veiledet av Sat Bains.
Finalisterna måste pressa sig till gränsen en sista gång inför domarna. På tre timmar skall de visa upp alla sina färdigheter, och vad de lärt sig på vägen hit.