Dokumentar

Made in a Day

USASesong 1, Episode 3

Søn 31. okt 08:00 - 08:30 • repriseNational Geographic HD
Helikoptre er på frontlinjene i alle store nødssituasjoner, og det finnes 30 000 sivile helikoptre i verden. En nærmere titt på hvordan Airbus produserer H-125, verdens mest populære helikopter med én motor.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1 - Electric Cars
  Dokumentar, S1:E1

  Det siste tiåret har vi sett en revolusjon innen produksjonsindustrien. Populære produkter blir fremstilt i en enorm skala på rekordtid, samtidig som god logistikk gjør at verdenshandel og global distribusjon skjer raskere enn noensinne.

 • Episode 2 - Electric Guitars
  Dokumentar, S1:E2

  En nærmere titt på hvordan Gibson Guitars i Nashville i Tennessee lager sine kjente instrumenter. De avslører at hemmeligheten bak suksessen er en kombinasjon av avanserte maskiner, godt håndverk og global logistikk.

 • Episode 3 - Helicopters
  Dokumentar, S1:E3

  Helikoptre er på frontlinjene i alle store nødssituasjoner, og det finnes 30 000 sivile helikoptre i verden. En nærmere titt på hvordan Airbus produserer H-125, verdens mest populære helikopter med én motor.

 • Episode 4 - Fire Trucks
  Dokumentar, S1:E4

  Brannbiler er et av brannvesenets viktigste redskaper i kampen mot flammene. Pierce Manufacturing produserer 18 000 av dem hvert år, og her får vi se hvordan bilene lages.

 • Episode 5 - Sneakers
  Dokumentar, S1:E5

  Vi tar en nærmere titt på New Balance-fabrikken i Lawrence i Massachusetts. Dette er et av få skomerker som fortsatt produserer sko i USA, og det går rundt ved hjelp av høyteknologisk maskineri, godt håndverk og global logistikk.

 • Episode 6 - Whiskey
  Dokumentar, S1:E6

  USAs mest berømte brennevin hadde en sped oppstart for 150 år siden i Lynchburg i Tennessee. Det samme destilleriet produserer nå over 120 millioner flasker i året, og whiskyen konkurrerer på et marked som omsetter for 800 milliarder dollar året.

 • Episode 7 - Tractors
  Dokumentar, S1:E7

  Jordbruksgiganten John Deere åpner dørene til de store fabrikkene i Iowa og avslører hvordan de lager verdens kraftigste traktorer.

 • Episode 8 - SUVs
  Dokumentar, S1:E8

  Med en historie som strekker seg nesten 80 år tilbake i tid, er Jeep den store originalen blant terrengkjøretøyer. Unik tilgang til selskapets fabrikk i Ohio avslører hvordan man genererer robotkraft nok til å produsere tusenvis av jeep wrangler.

 • Episode 9 - Satellites
  Dokumentar, S1:E9

  OneWeb Satellites viser hvordan designere, produksjonseksperter og ingeniører samarbeider om å bygge og sende satellitter opp i verdensrommet.

 • Episode 10 - Space Rockets
  Dokumentar, S1:E10

  En titt på en rakett som startet som en metallplate, og endte som en 600 000 kilo tung stjernetaxi. Rakettprodusenten ULA leder an innen utforskningen av verdensrommet, og regner med at rakettferd vil være en milliardindustri de neste 20 årene.

 • Episode 11 - Airplane Meals
  Dokumentar, S1:E11

  Gate Gourmet er en av de største matleverandørene innen flybransjen. De produserer flere millioner måltider på det enorme kjøkkenet i Los Angeles hvert år, og her får vi se hvordan kokkene lager mat til 40 000 mennesker hver dag.

 • Episode 12 - Hot Sauce
  Dokumentar, S1:E12

  Chilipepper har spredt seg fra lokale gårder i Sentral- og Sør-Amerika til alle verdens hjørner. Den kryddersterke frukten er blitt en av hovedingrediensene i et marked som omsetter for over fire milliarder dollar.

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer