BarneprogramEventyr

Tinka og Kongespillet

6.9IMDbDanmarkSesong 1, Episode 2

Tor 02. des 05:25 - 06:00 • repriseTV2
På slottet offentliggjør Skir nyheten om kongespillet. Tinka er i tvil. Har hun gjort seg fortjent til å være kronprinsesse? Maja vurderer sin fremtid som pensjonist, og Lasse tar Mikkel med inn i Nissenes rike. Det holdes lysreise for Storm.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1 - Kronprinsessen
  Barneprogram, Eventyr, S1:E1

  Det er med glede og forventning at Tinka forlater barndomshjemmet hos Nille for å flytte til faren på slottet. Her skal hun utnevnes til arving av tronen. Men Kong Storm har ikke kommet hjem fra sin reise som planlagt. Hva har skjedd?

  TV2 Play
 • Episode 2 - Stille efter Storm
  Barneprogram, Eventyr, S1:E2

  På slottet offentliggjør Skir nyheten om kongespillet. Tinka er i tvil. Har hun gjort seg fortjent til å være kronprinsesse? Maja vurderer sin fremtid som pensjonist, og Lasse tar Mikkel med inn i Nissenes rike. Det holdes lysreise for Storm.

  TV2 Play
 • Episode 3 - Kongenes hall
  Barneprogram, Eventyr, S1:E3

  Falke er oppdratt med ett mål for øyet: Å overta kongemakten. Tinka prøver å overtale ett av kongsemnene til å trekke seg. Nille besøker Mikkel. Hun er bekymret. Ingi besøker Fileas i ensomhetens tårn for å presentere en plan om maktovertakelse.

  TV2 Play
 • Episode 4 - Halvmenneske
  Barneprogram, Eventyr, S1:E4

  Laxes av Sydøyene har valgt å overdra sin plass i kongespillet til Tinka, og de fire kongsemnene blir presentert for folket. Tinka er nervøs, men Lasse råder henne til å vise hvem hun er ved å være seg selv.

  TV2 Play
 • Episode 5 - Trollenes krypt
  Barneprogram, Eventyr, S1:E5

  Kongsemnene har fått vite hva den første prøven består i. Tinka og Lasse leter gjennom Storms ting for å finne noe som kan hjelpe henne, og overraskes av Ingi. Mikkel er snart ferdig med benken hos Nille, og Astrid utsetter hjemreisen.

  TV2 Play
 • Episode 6 - Kongens mot
  Barneprogram, Eventyr, S1:E6

  Det er klart for første prøve. Falke, Grot og Birk har bevæpnet seg, mens Tinka har kun det blå halssmykket. Maja får hjelp av Astrid til å gå i gang med tømming av dyreklinikken, mens Lasse innser at konflikten med romkameratenhar spisset seg til.

  TV2 Play
 • Episode 7 - Med nye øyne
  Barneprogram, Eventyr, S1:E7

  Lasse våkner til rasende meldinger fra skolekameratene. Tinka tror den neste prøven har med styrke å gjøre, og følger etter Falke for å kopiere hennes treningsprogram. Grot får allergisk reaksjon. Astrid lover å hjelpe, på én betingelse ...

  TV2 Play
 • Episode 8 - Uventede gjester
  Barneprogram, Eventyr, S1:E8

  Tinka stoler på feil person, og risikerer å tape den andre testen på grunn av det. Mikkel bruker mye tid på å pynte seg til Nilles middag.

  TV2 Play
 • Episode 9 - Kongens styrke
  Barneprogram, Eventyr, S1:E9

  Tinka er ved godt mot med vognen hun og Lasse har laget, selv om hun ankommer kampstedet i siste liten. Deltakerne skal frakte en stor stein opp til toppen av tårnet.

  TV2 Play
 • Episode 10 - Dem eller oss
  Barneprogram, Eventyr, S1:E10

  Etter enda et nederlag er Tinka usikker på om hun har det som skal til for å vinne Kongespillet. Lasse er derimot overbevist om at noen saboterer. Mikkel tar turen til Nissenes rike alene. Ingis er overbevist om sin suksess, og letter på sløret.

  TV2 Play
 • Episode 11 - 500 sekker med korn
  Barneprogram, Eventyr, S1:E11

  Ingi og Fileas tror de har klart å så splid mellom kongsemnene igjen, men der tar de feil. Tinka får alle til å hjelpe Hilde med å bære 500 sekker med korn ned til stranden.

  TV2 Play
 • Episode 12 - Kongens gåter
  Barneprogram, Eventyr, S1:E12

  Tiden er kommet for tredje prøve, Kongens gåter. Astrid og Maja finner noe som kanskje kan bli avgjørende for Tinka, som også får hjelp fra vuggesangen hun hørte. Birk får dårlig tid og tar en stor risiko.

  TV2 Play
 • Episode 13 - Lys i mørket
  Barneprogram, Eventyr, S1:E13

  Etter det som skjedde med Birk, skjønner Tinka at hun må fortsette kampen, ikke bare for sin egen del. Astrid bidrar med nytt lys fra sin Lucia-kunnskap, og Mikkel ser ikke seg selv i speilet, men Nille!

  TV2 Play
 • Episode 14 - Nye planer
  Barneprogram, Eventyr, S1:E14

  Tinka og Lasse finner ut hvor Kong Bokils sverd befinner seg. Falke viser interesse for å besøke menneskenes verden for å lete etter sverdet. Mikkel prøver å bli kvitt Astrid og Maja slik at han kan få litt alenetid med Nille. Fileas har en ny plan.

  TV2 Play
 • Episode 15 - Tilbake til internatskolen
  Barneprogram, Eventyr, S1:E15

  Lasse og Tinka står opp grytidlig for å ta bussen til Lasses internatskole. De må finne sverdet. Men de er ikke de eneste som møter opp på busstoppet.

  TV2 Play
 • Episode 16 - Sverdet og pennen
  Barneprogram, Eventyr, S1:E16

  Tinka og Falke får delta i undervisningen. Det danske demokratiet står på timeplanen. Lasse prøver å legge en plan for hvordan han skal få tak i sverdet fra rektor Gittes kontor. I mellomtiden har Amund entret menneskenes verden på jakt etter Falke.

  TV2 Play
 • Episode 17 - Knuste hjerter
  Barneprogram, Eventyr, S1:E17

  Skir anbefaler Tinka å kutte alle bånd til den menneskelige verden Det må til hvis hun skal klare å samle alle rikene. Vil hun kutte all kontakt med Lasse?

  TV2 Play
 • Episode 18 - Kongens valg
  Barneprogram, Eventyr, S1:E18

  Den siste testen er i gang og vinneren skal krones. Tinka prøver å roe nervene i stallen. Det går opp for henne at hun har ofret vennskapet med Lasse for muligheten til å vinne tronen. Senere, hos Birk, kommer tårene, og de får en magisk effekt!

  TV2 Play
 • Episode 19 - Falkes valg
  Barneprogram, Eventyr, S1:E19

  Alvene feirer sin nye dronning, men Tinka strever med å komme over det hun har ofret. Så tar feiringen en uventet vending. I menneskenes verden har Lasse bestemt seg for å dra tilbake til skolen morgenen etter.

  TV2 Play
 • Episode 20 - Ingis store beslutning
  Barneprogram, Eventyr, S1:E20

  Ingi og hennes medsammensvorne leter etter Falke. Hun er den eneste Ingi ikke har kontroll på, og Ingi trenger å sette et eksempel for å avskrekke andre fra opprør. Men Falke har reist til internatskolen for å finne Lasse!

  TV2 Play
 • Episode 21 - Onkel Fileas
  Barneprogram, Eventyr, S1:E21

  I ensomhetens tårn prøver Fileas og Tinka å finne ut av hver sine ting. Ingi prøver å overtale andre fanger til å støtte henne, mens Tinka og Fileas får vite av Hilde at Falke stadig er fri. Men har hun fått tak i Lasse?

  TV2 Play
 • Episode 22 - Trollglass
  Barneprogram, Eventyr, S1:E22

  Tinka, Lasse og Falke legger planer for hvordan de skal overliste Ingi. Tinkas onke,l Fileas, har fortalt henne at Ingis er halvt troll, og at trollglass kan brukes mot henne. Men kan de stole på onkel Fileas?

  TV2 Play
 • Episode 23 - Alvenes dronning
  Barneprogram, Eventyr, S1:E23

  I samarbeid med Fileas legger Tinka, Lasse og Falke en plan der Ingi skal gå inn i et bakhold. Men det er ikke bare Ingi som kommer! Tinka tvinges til å kjempe for sitt liv, og Ingi lykkes med å stenge Lasses tilgang til riket for alltid.

  TV2 Play
 • Episode 24 - Mennesket fra Søgaard
  Barneprogram, Eventyr, S1:E24

  Tinka trenger at Lasse blir det femte medlemmet av komiteen som skal styre Alveriket, men Lasse er ferdig med Nissenes rike. Stemningen er anstrengt også på Søgaard. Ingen vet hvor mange som kommer for å feire jul.

  TV2 Play
VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer