Dokumentar, Dokusåpe

Toll

Norge • Sesong 2, Episode 6

Tor 07. okt 17:30 - 18:00 • repriseTV2
Tollernes hverdag er preget av mange møter med tyngre skjebner. Noen av dem gjør inntrykk, mens andre skjebner som ikke lærer og driter i myndighetene kan provosere.

Sesonger og episoder

Sesong 2
 • Sesong 1
 • Sesong 2
 • Sesong 3
Sesong 2
 • Episode 1 - Verden forandrer seg
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E1

  Koronapandemien er kommet til Norge. Selv om biltrafikken er på et lavt nivå, får vogntog og kjøretøy med varer komme inn i landet. Når mørket senker seg over Svinesund, ruller en slovensk lastebil inn over grensen. Denne skal vise seg å skjule et rekordbeslag. På Oslo lufthavn Gardermoen har ogs...

 • Episode 2 - Desperasjon
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E2

  Etter at pandemien la seg som et teppe over verden og førte til strenge grensekontroller, har det skjedd store endringer i narkotikahandelen. Det er blitt plutselig cannabistørke i Norge, og på Oslo lufthavn Gardermoen er tolleren Changiz alltid på jakt etter å avsløre nye metoder for innføring a...

 • Episode 3 - Når varsellampene blinker
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E3

  Det er gått fra rødt til gult nivå på i Norge, og tollerne på Svinesund får mer å gjøre. På Østlandsterminalen, hvor tollerne kontrollerer post fra utlandet, er det stadig nye - og ofte rare - funn. Blant disse er syntetisk urin, som tydeligvis også er noe nordmenn trenger under pandemien. På Osl...

 • Episode 4 - Den nye hverdagen
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E4

  Pandemien fortsetter og er blitt en del av hverdagen, men ikke alle har fått med seg gjeldende regler. Smuglerne fortsetter i nesten samme tempo, og på Østlandsterminalen der de kontrollerer post gjør de rekordbeslag om dagen.

 • Episode 5 - Sannhet og løgn
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E5

  Under sesongens første møte med tollerne på Magnormoen møter vi Lars. Han stopper en trailersjåfør som ikke har lyst til å snakke sant.

 • Episode 6 - En hard, hard verden
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E6

  Tollernes hverdag er preget av mange møter med tyngre skjebner. Noen av dem gjør inntrykk, mens andre skjebner som ikke lærer og driter i myndighetene kan provosere.

 • Episode 7 - Gjemmesteder
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E7

  Hvor gjemmer man det som ikke skal finnes? For mange smuglere finnes det ingen grenser. Det finnes alltids rom, lommer og små hulrom for ulovlige varer i for eksempel en girkasse, en smekke eller kanskje bare i trusa?

 • Episode 8 - Små handlinger, store konsekvenser
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E8

  På Oslo lufthavn Gardermoen lar ikke Changiz godteposen passere uten en ekstra kontroll, og selv om cannabis er lovlig i deler av USA, får det store konsekvenser for en ung reisende når hun forsøker å ta det med til Norge.

 • Episode 9 - Ned til minste detalj
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E9

  På Oslo lufthavn Gardermoen stopper Steffen en mann med hatt og hasj innvendig. Ved grensa til Sverige på Magnormoen får tolleren Lars mistanke til en godt voksen mann med kunst i baksetet. Det skal vise seg å være 50 kilo av noe ganske mer ulovlig gjemt i denne bilen.

 • Episode 10 - Når man minst venter det
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E10

  Tollerne må hele tiden være på vakt i jakten på smuglervarer. Hver eneste koffert og sekk kan inneholde narkotika og hver passasjer kan når man minst venter det være en potensiell smugler. På Gardermoen dukker det opp en kjent plante fra en kjent destinasjon. Ti mil lenger nord, på Flisa, stopper...

 • Episode 11 - Ingen er kun det man ser
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E11

  Under pandemien har antall vinningskriminalitets-saker blitt mer enn halvert - mye fordi kriminelle ikke får innreise til Norge uten å ha arbeidskontrakt. Men kommer man ikke inn selv, kan en såkalt varetaxi være løsningen. Ulovlig, privat frakt av varer over grensen. Ved passering Magnormoen tol...

 • Episode 12 - Kynisme
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E12

  Over alle grenseovergangene krysser mennesker som smugler for mye eller ulovlige varer med seg. Men mange rutinerte smuglere er smarte nok til ikke å utsette seg selv for å faren ved å bli tatt, og får derfor andre til smugle for seg. En svigermor viser seg å være egnet når nøden er stor.

 • Episode 13 - Kjent og ukjent
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E13

  Å gjemme hasj i bøker er en kjent smuglermetode som tollerne ofte ser, men noen ganger dukker det opp noe av det mer ukjente slaget. På en øde skogsvei ved grensa, ikke langt fra våre tollere på Magnormoen, finner de noen unge gutter fra Oslo. De er lite kjent i området og oppgir intet mål for re...

 • Episode 14 - Du skal høre mye
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E14

  Til tross for en verdensomspennende pandemi er Norge fortsatt et attraktivt land å reise til. Det er rødt nivå, men på Svinesund stopper tollerne en britisk borger til kontroll. Mannen sier han har det travelt med å komme seg til Drammen for å levere en sofa.

 • Episode 15 - Skannerbildet
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E15

  Flere av Norges grenseoverganger sender folk, kofferter og pakker, biler og trailere gjennom alle smugleres mareritt, nemlig en skanner eller røntgenmaskin som kan avdekke godt preparerte smuglervarer. Det er ikke alltid så lett å takle det å bli tatt, ei heller så lett å vite akkurat hva som skj...

 • Episode 16 - Tillit /Good cop, bad cop
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E16

  Fra en båt i Ytre Oslofjord kontrolleres båter. Både store og små fartøy kan skjule smuglervarer, og vi blir med Tolletatens båttjeneste ut på havet. I tillegg til sjøveien er også pakker via posten en yndet smuglerrute.

 • Episode 17 - Respekt
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E17

  På grenseovergangen ved Magnormoen blir en norsk yrkessjåfør fly forbanna når han blir tatt ut til toll-kontroll. Samtidig stopper Changiz ved Oslo lufthavn sjeldent trivelige små- og storskala smuglere.

 • Episode 18 - Uvitenhet
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E18

  Om folk vet eller ikke vet hva som er lov å ta med inn i landet er så som så. Men nordmenn bestiller tonnevis av varer hjem til seg selv.

 • Episode 19 - Makkerpar
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E19

  Tollerne jobber aldri alene. I en uforutsigbar hverdag er det fint å vite at du har med deg en god makker.

 • Episode 20 - Det uvanlige i det vanlige
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E20

  En ung mann blir tatt på Oslo lufthavn med noen flasker vin for mye, samtidig blir en kvinne i en fin bil stoppet på en småvei ved Svinesund. En av dem skjuler narkotika til en verdi av flere millioner kroner.

 • Episode 21 - Kurerer og bakmenn
  Dokumentar, Dokusåpe, S2:E21

  For de kriminelle nettverkene er den enkelte kurer kun en brikke i møte med tollerne.

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer