I den første opptaksprøven må en gruppe imponerende amatørkokker tilberede sine signaturretter. Alle håper å få en plass i hovedkonkurransen.
Den neste gruppen av 13 håpefulle amatørkokker er tilbake for en intens dag med opptaksprøver. Det er kun 6 av 24 plasser ledige.
De 24 beste kokkene må tilberede sin favorittdessert. En av de håpefulle deltakerne vil vinne immunitet i neste runde.
Konkurransen blir tøffere for de 24 beste kokkene. Vinnerne fra den forrige utfordringen møter gjestekokken Curtis Stone og prøver å vinne immunitet.
De talentfulle amatørene må bruke ingredienser fra mysterieboksen. I boksen finner de sitroner, estragon, blekksprut, fjærkre og mangoer.
De tre kokkene som gjorde det dårligst med mysterieboksen må nå gjennom presstesten. Konditoren Darren Purchese er gjestedommer.
Fire amatørkokker får i oppgave å tilberede perfekt, stekt kylling med en saus. Vinneren vil konkurrere mot Max Sharrad og får muligheten til å vinne immunitet.
Deltakerne tilbereder et festmåltid for 150 lastebilsjåfører som frivillig har levert mat til bønder over hele Australia. Vil amatørkokkene takle presset?
De som ikke imponerte i forrige utfordring må nå gjennom elimineringsrunden. De må bruke de ingrediensene de liker best og dårligst.
Kjendiskokken Nigella Lawson er gjestedommer hele uken. Hun utfordrer deltakerne til å lage en rett av lammekjøttdeig, semulegryn og røde plommer.
Kjendiskokken Nigella Lawson lager presstesten kokkene må gjennom for å gå videre i konkurransen. De må lage hennes favorittrett.
Kjendiskokken Nigella Lawson og Billie McKay utfordrer deltakerne til å lage en rett som hyller vaniljesaus. Vinneren vil få immunitet.
Deltakerne må gjennom en enorm lagutfordring når de skal lage mat til åtti lærere. De henter inspirasjon fra menyer brukt under et av dronningens statsbesøk.
Deltakerne føler på presset under smaksrunden. Etter en utfordring skapt av hjemmets gudinne, Nigella Lawson, vil en deltaker bli sendt hjem.
Det er Legends Week, og deltakerne får muligheten til å lage mat for og med noen av verdens beste kokker. Først ute på kjøkkenet er Rick Stein.
Den internasjonale dronningen av mat i verdensklasse, Clare Smyth, er på kjøkkenet. Hun gir dem den tøffeste presstesten så langt.
De gjenværende deltakerne får besøk av Matt Sinclair. Det vil si at deltakerne må gjennom den tøffeste immunitetstesten til nå.
Deltakerne får selskap av Yotam Ottolenghi når de forbereder gatemat til 360 personer. Det minst imponerende laget risikerer eliminering.
Yotam Ottolenghi arrangerer en deli-utfordring mens Legends Week fortsetter. De første tre som gjør en feil må kjempe om en plass videre i konkurransen.
Temaet for ukens utfordringer er hemmeligheter. Deltakerne får nye oppdag hver dag med hemmelige ingredienser, oppskrifter, teknikker og kjendiskokker.
Deltakerne som ikke imponerte i forrige utfordring må kjempe for å gå videre i konkurransen. Retten de må lage er paella, men de får ikke noen oppskrift.
Fire håpefulle deltakere konkurrerer i en immunitetsutfordring. I første runde gir dommerne dem en hemmelig saus, og de må lage en rett som passer til den.
Kokkene blir delt i to lag og utfordret til å tilberede et italiensk måltid. Teamet som gjør det dårligst må ta presstesten.
Åtte deltakere kjemper om en plass videre, og den første utfordringer er en smakstest med bind for øynene. De fire første til å gjøre en feil går rett til eliminasjonsrunden.
Konkurransen forflytter seg til Queensland og deltakerne må gjennom en mysterieboks-utfordring. Ingrediensene inkluderer kokosnøtt, krabbe, peanøtter, vaktelegg, litchi, østers og ribbe.
De fire kokkene besøker Montrachet i Brisbane, som er en av de beste restaurantene i byen. De må også gjenskape Shannon Kellams mest kjente retter, uten oppskrift.
Kokkene må tilbrede en søt og velsmakende rett med ingefær som hovedingrediens. Kokken som lager den beste retten får mulighet til å konkurrere mot kokk Ben Williamson for å vinne immunitet.
Deltakerne tar turen til Queensland. Dommerne møter dem foran en av Australias mest ikoniske surfeklubber, Noosa Heads Surf Lifesaving Club.
Uken i Queensland nærmer seg slutten. Teamet som taper lagkonkurransen i Noosa blir introdusert til kokken James Brady.
Deltakerne drar hjem etter en spektakulær uke i Queensland. De er glade for at de fortsatt er med i konkurransen, og de blir møtt av dommerne.
Tre håpefulle deltakere kjemper mot hverandre i elimineringsutfordringen. De skal tilberede en rett med blant annet proteiner.
Fire håpefulle deltakere kjemper mot hverandre i en immunitetsutfordring. De må alle lage hver sin rett, og vinneren skal konkurrere mot kokk Jesse McTavish.
Kokkene tar turen til Hanging Rock hvor de skal tilberede en piknik for hundre sultne gjester. Alt skal serveres i kurver, og hver av dem må inneholde mat til fire personer.
Gjestekokk Maggie Beer kommer tilbake for elimineringsutfordringen, hvor deltakerne får i oppgave å bruke urter og krydder.
Kampen om å være blant de ti beste er i gang, og Heston Blumenthal kommer til kjøkkenet. Han gir deltakerne i oppgave å skape en rett med forskjellige søte ingredienser.
Tre håpefulle deltakere konkurrerer i en to dagers elimineringsutfordring, som er laget at Kate Reid. De skal tilberede fire identiske croissanter som skal ligge i ovnen over natten.
Den søte uken fortsetter, og deltakerne kjemper om immunitet i en iskremutfordring. Den beste kokken skal kjempe mot den profesjonelle kokken Alice Wright.
Kokkene blir delt inn i par og utfordret til å servere to identiske tallerkner med søt mat. Kommunikasjon er nøkkelen når de er separert med en vegg og ikke har mulighet til å se hverandre.
Deltakerne får en veldig vanskelig utfordring. De skal skape en søt rett uten å kunne bruke noen form av raffinert sukker.
Det er tid for en ny utfordringer, og deltakerne må tilberede mat med noen av Coles mest populære ingredienser, blant annet tomatsaus.
Jock Zonfrillo fre Restaurant Orana er gjest og lar deltakerne bruker ingredienser fra Australia til å skape en rett.
De tre beste i forrige utfordring får i oppgave å tilberede en rett med kaviar. Kokken som tilbereder den beste retten kan få immunitet.
Deltakerne blir delt inn i to lag for å lage en fireretters middag til "Best Diners in the World". De skal blant annet bruke ingredienser som geiteost fra Victoria og ørret fra Nordterritoriet.
Kokken Massimo Bottura blir med deltakerne for å lage mat med ingredienser som ofte blir kastet i Australia, som melk bananer, salat og brød.
Teamene skal gjennom en mysterieboks-utfordring som gir dem déjà vu. I tillegg får deltakerne kun seksti minutter på å tilberede en rett fra en annen tidsperiode.
De tre deltakerne som gjorde det dårligst dagen før blir utfordret til å tilberede en eplepai. For én av dem vil det vare den siste dagen i huset.
Deltakerne får i oppgave å bruke samme ingredienser til forskjellige stiler, som spansk, fransk, vietnamesisk og japansk matlagning.
Deltakerne må tilberede en vegetarisk firerettersmeny til tretti personer på et tog som går mellom Queenscliff og Drysdale.
Deltakerne må by på ulike ingredienser med tid som valuta istedenfor penger. Jo mer de byr på, desto mindre tid har de til å lage maten.
Deltakerne flyr til Vest-Australia hvor de blir møtt av mysteriebokser som inneholder lokale råvarer som lammelår, mini- gresskar og mandariner.
Deltakerne skal lage en femrettersmeny på Wildflower Restaurant i Perth. Kokken Matt Sartori har valgt en ingrediens de alle må bruke.
Fire deltakere konkurrerer om en sjangse til å vinne en plass i finaleuken. De handler ingredienser og får 60 minutter på seg til å lage en imponerende rett.
En deltaker har allerede gått videre i konkurransen, og de seks gjenværende deles inn i to lag. De må lage en trerettersmeny til 25 gjester med lokale råvarer fra vest i Australia.
Det nærmer seg slutten på uken i Vest-Australia, og deltakerne må gjennom en tøff stresstest som er laget av Santiago Fernandez.
Deltakernes nære og kjære skal velge ut ingrediensene og legge igjen et notat som forklarer valget. Senere skal dommerne velge en ingrediens for hver deltaker.
Tre deltakere kjemper i en stresstest som går ut på å gjenskape kokken Ashley Palmer-Watts lamingtonkake, som er en kompleks rett med nærmere sytti steg.
De gjenværende deltakerne må lage en valgfri rett på 75 minutter for å kunne få en fordel i morgendagens konkurranse.
Deltakerne tilbereder en femrettersmeny på George Calombaris flaggskip-restaurant. Vinneren sikrer seg en plass i semifinalen.
De fem gjenværende deltakerne kjemper om å beholde sin plass i konkurransen. I tillegg får de muligheten til å lage deres egen mysterieboks-utfordring til dommerne og Curtis Stone.
Semifinalistene konkurrerer om en av de siste plassene i den store finalen. Men før de starter kommer dommerne med overraskende nyheter.
Et 12 uker med konkurranse, tar finalistene turen på kjøkken for å kjempe om førsteprisen. Dommerne sier at disse kan være de beste finalistene i programmets historie.