Førstemann ut er komiker og komponist Steinjo Grieg Halvorsen, kjent fra NRK-programmene Slå på ring og Påpp og råkk. Vil hans kulinariske egenskaper imponere artistene Elisabeth Andreassen, Mia Gundersen og Bugge Wesseltoft?
Artist Elisabeth Andreassen åpner dørene til sitt nye hjem, der trofeene henger på rekke og rad. Det blir en musikalsk aften, på mange måter, for gjestene Steinjo Grieg Halvorsen, Mia Gundersen og Bugge Wesseltoft. Men kan den folkekjære sangerinnen noe om å lage mat?
Jazzmusiker Bugge Wesseltoft er inspirert av det asiatiske kjøkken etter mange år på reisefot. Gjestene Elisabeth Andreassen, Mia Gundersen og Steinjo Grieg Halvorsen er spente på om Bugge improviserer like mye på kjøkkenet som han gjør på scenen. Det går en kule varm ved grytene, men jazzmusiker...
Artist Mia Gundersen tar i mot Elisabeth Andreassen, Bugge Wesseltoft og Steinjo Grieg Halvorsen med en velkomstdrink full av antioksidanter servert i en kokosnøtt. Middagen blir klar med et nødskrik, og Mia topper kvelden med en sjokoladefontene og lettkledde dansere til dessert.
Tidligere værdame Isabella Martinsen disker opp med yndlingsretter fra barndommen. Det blir fisk både til forrett og hovedrett med retro fruktcoctail til dessert. Den nordnorske menyen ser ikke ut til å imponere gjestene, men klarer hun å skåre noen ekstra poeng på den gode stemningen? Tre ganger...
Tre ganger Grand Prix-deltager Alexander Stenerud skal forsøke å imponere Per Heimly, Isabella Martinsen og Maria Bodøgaard med sine kulinariske kunnskaper. Det er med spaghetti a la Stenerud, andeconfit og multekrem at Alexander håper at de skal gi ham høye terningkast. Men blir gjestene imponer...
Den tidligere The Voice-programlederen Maria Bodøgaard går for en vågal og dristig vri på kvelden. Det hele starter med at gjestene Per Heimly, Isabella Martinsen og Alexander Stenerud ønskes velkommen på vertinnens soverom. Selv om maten får varierende mottagelse er stemningen på topp og praten ...
Fotograf Per Heimlys gjester har skyhøye forventinger til kvelden, som skal foregå til sjøs. Isabella Martinsen, Alexander Stenerud og Maria Bodøgaard er spente når de ankommer Pers innleide katamaran som er prydet av to lekre og levende gallionsfigurer. Det maritime temaet imponerer kjendisgjest...
Værdame May Lisbeth Myrvang får artisten Hanne Sørvaag, skøytetrener Peter Mueller og skøyteløper Eskil Ervik på besøk. For å sørge for god stemning fra startskuddet går, har hun googlet deltakerne og funnet ut deres favorittdrikker. Gjestene er spente, og Hanne frykter at det skal bli nok en vok...
Rawfood-entusiasten Hanne Sørvaag legger seg på en sunn linje når hun legger opp menyen for sine middagsgjester, men satser på en romantisk date-atmosfære for å få god stemning.
Eskil Ervik skal gå nye veier i dag og drister seg på en meny han aldri har lagd før, og gjestene får mildt sagt sjokk da de får vite hva de skal bli servert. Høydepunktet er hovedretten som strengt tatt blir møtt med mye latter. Ingen er fornøyd med smaken og skøyteløperen får gjennomgå. Klarer ...
Peter Mueller er siste mann ut og med skøytesøsknene Bøkko på laget står han for 4-stjerners middags raskeste handletur. Skøytetreneren er sikker på at han skal slå Eskil på smak, og Eskil svarer på den vennskapelige konkurransen med å mene at Peters daiquiri-drink smaker oppkast. Damene er derim...
Forfatter Anne Holt er godt forberedt til kvelden med Petter Nome, Ellen Holager Andenæs og André Oktay Dahl, og har både nyfisket hovedrett og desserten klar i god tid før gjestene kommer.
Petter Nome har valgt øl som kveldens hovedtema. Han kjenner også på presset underveis, og det hele topper seg når han skal ned i fryseren og hente isen han har laget. Det resulterer i latterkrampe for gjestene når han serverer kveldens dessert.
Ukas siste gjest, politiker Andre Oktay Dahl, har prestasjonsangst for kvelden, til tross for at han er vel bevandret på kjøkkenet. Det meste går derimot knirkefritt, helt til Petter Nome får noe som ligner på en nål i forretten sin.
Vi er i New York og Vebjørn Sand tar oss med inn til galleri Sand som også er hans hjem, der sengen står midt i galleriet og kjøkkenet mangler fullstendig. Gjester er Janne Formoe, Ingar Helge Gimle og Marianne Aulie.
I New York får Janne Formoe hjelp av gode venner og hotelleieren til å lage maten. Gjester er Ingar Helge Gimle, Marianne Aulie og Vebjørn Sand. Janne Formoe viser oss rundt på en av suitene hun pleier å bo når hun er i New York.
I New York kjører Ingar Helge Gimle på Italian Style hele veien. Han oppsøker en del hjelp på kjøkkenet, noe som gir et godt resultat. Gjester i kveld er Vebjørn Sand, Janne Formoe og Marianne Aulie.
Humordronning Kjersti Berge fra Kvinner på randen inviterer i kveld Christine Guldbrandsen, Anders Rogg og Heine Totland til sitt barndomshjem på Vestlandet.
Heine Totland viser et hjerte som brenner for Bømlo og skal invitere hjem til gards. Han kjøper inn alle Bømlos spesialiteter. Han kjører på full vikingstil når gjestene ankommer og utfordrer til duell i spektakulære omgivelser.
Christine Guldbrandsen tilbringer ikke mye tid i kjøkkenet, så hun er spent på hvordan dagen skal utvikle seg når hun inviterer Anders Rogg, Kjersti Berge og Heine Totland til barndomshjemmet.
Musiker og skuespiller Anders Rogg inviterer til hjembygda si, Oslo, og til en leilighet med mange minner og historier. Anders lager en meny som representerer ham selv, og måten det serveres på er uhøytidelig og hjemmekoselig.
Skuespiller Marianne Westby ser på seg selv som en god hverdagskokk, og inviterer komiker Jon Schau, skuespiller Kjersti Elvik og tidligere alpinist Finn Christian Jagge til idylliske omgivelser på hytta si på Breivik.
Jon Schau er eksperimentell og vågal. Han velger å ikke bruke handleliste når han skal lage indisk mat til Marianne Westbye, Kjersti Elvik og Finn Christian Jagge.
Kjersti Elvik har plukket opp litt kokketriks av sin mann og hun skal lage mat som er inspirert av sin siste tur til Karibien. Gjestene er mektig imponert over sammensetningen av nye og gamle smaker.
På fasjonable Malmøya viser Finken frem sitt hjem som har golfbane i hagen til gjestene Marianne Westbye, Jon Schau og Kjersti Elvik. Han innrømmer at han ikke er god til å lage mat, noe han klarer å bevise.
Artisten Admiral P inviterer danser Alexandra Joner, modell og artist Mimi Blix og rapper Onkl P hjem til Askim, hvor han har fått med seg sin musikerkollega Løven til å hjelpe til.
Alexandra Joner har blitt kjent gjennom deltakelsen i Dansefeber og rolle i Justin Biebers musikkvideo. Hjemme hos Alexandra er det moren som lager mat, så kveldens vert er spent på hvordan hun skal få dette til.
Rapperen OnklP går virkelig inn for oppgaven og han er fast bestemt på å imponere gjestene. Han har fått hjelp til en amerikansk meny av en musikerkollega, men gjestene virker skeptiske til den blå kyllingen.
Modellen Mimi Blix bor fortsatt hjemme og er godt forberedt på kvelden. Hun går for en indisk meny, siden hun selv snart skal sette kursen mot Bollywood for å prøve lykken. Hun har aldri lagd maten før, men kaster seg inn i den utfordrende menyen.
Finn Schjøll får med seg barnebarna på laget når han inviterer artist Espen Grjotheim, programleder og forfatter Toppen Bech og TV-veterinær Trude Mostue til sin oase på Nøtterøy. Finn improviserer på kjøkkenet, og tar i bruk blomster i maten.
Artist Espen Grjotheim forbereder seg til kvelden ved å følge Toppen Bechs bok "Skikk og bruk i en ny tid" til punkt og prikke. Vil Toppen gi ham ekstra øyne på terningen for dette? Toppen, Finn Schjøll og Trude Mostue får en privat konsert.
På herregården til Toppen Beck er ingenting overlatt til tilfeldighetene når hun får Finn Schjøll, Trude Mostue og Espen Grjotheim på besøk. Espen føler at han skal på besøk til kongen og Finn mener det kun mangler 17. mai-tog og flagg.
TV-veterinær Trude Mostue gir like godt gjestene Finn Schjøll, Toppen Bech og Espen Grjotheim hvert sitt marsvin sammen med velkomstdrinken når de ankommer hjemmet hennes. Ikke alle er like fornøyd med å bli prakket på en liten gnager.
Artist Maria Solheim inviterer Leo Ajkic, Helene Rask og Dag Ingebrigtsen til sitt gamle hus langt inne i Maridalen. Boligen er innredet med gamle møbler og Jesusbilder, men hun har fått låne de mest avanserte kjøkkenredskapene av sine gode naboer.
Programleder Leo Ajkic viser frem sin leilighet som faktisk er Arve Juritzens gamle hjem. Han skal lage mat som han aldri har laget før, men han er tilsynelatende rolig, og Ole Martin bejubler hans valg til hovedretten.
Helene Rask vil ikke servere noe spesielt sunt lavkarbo måltid, selv om hun tror det er forventet. Hun legger seg på det norske tradisjonelle og velger å servere det hun selv har fått servert som liten på gården deres.
Dag Ingebrigtsen inviterer gjestene til hytta på idylliske Røros. Han innrømmer at han ikke lager så mye mat, men gleder seg til kveldens utfordring. Det er kona som har satt sammen menyen. Gjestene ankommer hytta i hest og kjerre.
Ikke overraskende satser komiker Zahid Ali på pakistansk tema når han inviterer programleder Line Victoria Husby, komiker André Jerman og komiker og forfatter Shabana Rehman Gaarder til middag.
Line Victoria Husby skal kjøre maritimt tema og vil omtale leiligheten som sin yacht. Hun lager veldig lite mat til vanlig så hun tar med samboeren som bistand i butikken. På kjøkkenet får hun hysterisk anfall når en av krepsene overrasker henne.
Komiker André Jerman er glad i å lage mat, men synes det er kjedelig å bare lage til seg selv, så han gleder seg til besøk. Han satser på en velkomstdrink slik at gjestene blir lettere å ha med å gjøre. Han lager mat med gode smaker.
Det er ikke Shabana som lager maten i heimen, så hun må ty til litt hjelp av sin mann. Når gjestene hører menyen lurer de på om de skal ut og spise på restaurant. Line er overrasket over det helnorske temaet.
Trond Nagell-Dahl, kjent fra "Beat for beat", finner man ikke ofte over grytene, men han tvinger frem noen lettvinte løsninger når han inviterer skuespillerne Ivar Nørve, Trine Wiggen og Evy Kasseth Røsten til scampi-middag.
Ivar Nørve inviterer til koselig og tradisjonsrik middag med Trine Wiggen, Evy Kasseth-Røsten og Trond Nagell-Dahl. Under middagen forteller han om sin lange skuespillerkarriere og også hvordan det var å miste en av sine aller nærmeste venner.
Skuespiller Evy Kasseth-Røsten inviterer hjem til Tåsen, og Ivar Nørve har lyst til å flytte inn med en gang. Det er hyggelig stemning under middagen og Evy forteller om hvordan det er å spille skrekkfilm og å slå Aylar i poker.
Skuespiller Trine Wiggen blir tatt på sengen og har glemt at hun skulle være vert. Det er derimot ikke første gangen denne damen lager mat, så idet fri er innvilget er det meste på stell. Gjestene må synge og danse etter middagen.
Slankeekspert Jeanette Roede gjør som hun pleier og lager all mat fra bunnen av. Hun har også planlagt en liten test om vin og sjokolade til gjestene sine, Odd Johan Nelvik, Frode Søreide og Trine Dehli Kleve.
Tidligere sjefredaktør i "Se og Hør", Odd Johan Nelvik, går for et villmarkstema når Jeanette Roede, Frode Søreide og Trine Dehli Cleve kommer på besøk og bakgården på Frogner er blitt gjort om til en slags skog.
NRK-programleder Frode Søreide satser på varer fra hjemtraktene, Søreide i Høyanger kommune. Men Ole Martin blir frustrert når de fantastiske råvarene blir mikset med halvfabrikata. Frode byr også på underholdning fra hjembygda, selveste Olav Stedje.
Dansedommer Trine Dehli Kleve overrasker gjestene med en danseleksjon på veien hjem til henne. Senere på kvelden må de til pers på stuegulvet til Trine. Får noen av gjestene toppscore av sjefsdommeren?
Eli Rygg inviterer til den gamle laksegården på Grande Gård i Nord Trøndelag, hvor hun nesten brenner ned kjøkkenet. Gjestene Selda Ekiz, Are Sende Osen og Trond Lykke synes det er skummelt når Eli forteller at det spøker på gården.
Are Sende Osen er godt forberedt på besøk og viser oss brøddeigen som har ligget til heving. Han viser oss også sitt troférom som befinner seg på toalettet. Are byr på seg selv med sang til underholdning, og Selda synes det var både fint og kleint.
Selda Ekiz er leken og skal gi gjestene sine litt fysiologiske eksperimenter, desserten skal blant annet lages på flytende nitrogen. Middagen skal bli tyrkisk, men hun får sjokk når hun oppdager at hun bruker greske matvarer.
Trond lever av mat, er opptatt av god mat og gleder seg til å gi gjestene er fin avslutning på uka. Han jobber i et godt tempo og har god oversikt under matlagingen. Desserten blir flambert ved bordene og pannekakene oser sprit.
Olav Viksmo Slettan går på slang hos naboen for å sanke ingredienser til desserten som han skal servere til tidligere skidronning Hilde Gjermundshaug Pedersen og de pensjonerte skiskytterne Halvard Hanevold og Liv Grete Skjelbreid Poirée.
Hilde Gjermundshaug Pedersen er opptatt av å støtte lokale matprodusenter og disker opp med kortreist mat. Selv underholdningen er kortreist. Gjestene er godt fornøyde med både maten og underholdningen, men holder det til full pott på terningen?
Halvard Hanevold får god hjelp av kona når han skal diske opp med 4-stjerners middag. Hun planlegger menyen og skriver handlelista for ham. Til tross for at menyen er godt planlagt velger den rutinerte skiskytteren å kjøpe ferdig dessert.
Liv Grete Skjelbreid Poirée er ikke særlig erfaren på kjøkkenet siden det er mannen Raphael som tar seg av matlagingen. Derfor går det litt i surr når hun skal ha kontroll på tre kokeplater samtidig som hun må passe på det som står i stekeovnen.
I tryllekunstner Alexx Alexxanders hjem holder det ikke å by gjestene på et enkelt mål mat - han tryller både med maten og med hjelpemidlene underveis. Alt for å lage det perfekte måltid for gjestene hans.
Fotballspiller Lene Mykjåland inviterer Anita Hegerland, Bernt Huslker og Alexx Alexxander hjem for å se på både trofésamlingen og for å innta et førsteklasses måltid.
Sanger Anita Hegerland er vegetarianer og viser ingen nåde når hun inviterer Bernt Hulsker, Alexx Alexxander og Lene Mykjåland til middag. Til tross for at det blir fullstendig kjøttfri meny er gjestene godt fornøyd.
Tidligere fotballspiller Bernt Hulsker sliter litt med gjennomføringen når han inviterer Anita Hegerland, Lene Mykjåland og Alexx Alexxander til middag, og det ender med at en kompis må lage det meste.