Alex Rosén inviterer til middag på sitt idylliske landsted i Åsgårdstrand. Han følger ikke oppskrifter, fordi mat lages fra hjertet. Gjester hos Alex er Vidar Busk, Kristin Grue og Unni Wilhelmsen.
Blues-artisten Vidar Busk inviterer til skikkelig rockabilly-kveld når det er hans tur til å diske opp med en middag. Vidar er ikke den som bruker mest tid på kjøkkenet, men heldigvis har han en snill kone som viser ham hvordan ting skal gjøres.
Skuespiller Kristin Grue bor i en leilighet på Kampen og det er her kveldens middagsselskap skal finne sted. Kristin er feminist og veldig glad i rosa, noe innredningen bærer preg av. Hun serverer en blanding av indisk og sørøst-asiatisk mat.
Musiker Unni Wilhelmsen liker å invitere til selskap. Hun har full kontroll og er effektiv i forberedelsene. Underholdningen står hun selvfølgelig for selv, mens hun serverer agurksuppe med champagne, og chili con carne med sjokolade.
Snøbrettkjører Daniel Franck inviterer motorcrossverdensmester André Villa, sportsreporter Line Andersen og Norges raskeste kvinne, Ezinne Okparaebo, til middag i sin leilighet i Oslo. Daniel er svært nervøs før selskapet begynner, og det er det god grunn til: Han glemmer nemlig kjøttet han skal ...
I dag er det Ezinne Okparaebo sin tur til å invitere til middag. Gjestene møtes av håndtrommer og blir nødt til å riste på rumpa før de får smake på Ezinne sin afrikanske meny. Vil et TV-spill være god nok underholdning for de celebre gjestene? Gjester hos Ezinne er Daniel Franck, André Villa og ...
André Villa bor egentlig i Spania, men tar med seg gjestene til en villa på Nesøya. Men først skal de kaste seg utfor Holmenkollen i taubane. Allerede på butikken begynner det å rakne for André, som vanligvis bare lager egg og bacon. Vil det flotte huset bøte på Andrés manglende kjøkkenerfaring? ...
Line Andersen holder til på Oslos østkant og inviterer til korpskonsert før middagen starter. Line har lite erfaring på kjøkkenet, så hun støtter seg på hjelp fra tre venninner til matlaging. Men jo flere kokker, jo mer søl. Vil den gode stemningen redde Line? Ukens vinner kåres i kveld. Gjester ...
Visesangeren Øystein Dolmen starter uken med å invitere en rekke folkekjære artister til sitt hjem i Trondheim. Gjestene er stjernekampvinner Rita Eriksen, og Meloldi Grand Prix-stjernene Anita Skorgan og Tooji. Dolmen står selv for underholdningen.
Tooji sier han egentlig er bedre til å være gjest enn vert, men innrømmer at han liker å stelle i stand til fest. Og gjennomført skal det bli, når han leier en restaurant for anledningen. Gjester er Øystein Dolmen, Anita Skorgan og Rita Eriksen.
Rita Eriksen blir veldig stresset og nervøs av rollen som vert. Men matgleden og entusiasmen kommer snikende når gjestene nærmer seg. Men vil et kutt i fingeren være et skår i kvelden? Gjester er Øystein Dolmen, Anita Skorgan og Tooji.
Anita Skorgan inviterer stjernelaget hjem og står selvfølgelig for underholdningen selv. Anitas sang får tårene til å trille hos gjestene Øystein Dolmen, Rita Eriksen og Tooji.
Denne uken tar deltakerne turen til en vingård i Toscana for å lære om italiensk mat og kokkekunst. Kveldens vert er Melodi Grand Prix-stjernen Margaret Berger, og hun skal lage mat til NRK-programleder Aishath Afeef, rapperen Arif Salim og bergenser og Idol-dommer Gunnar Greve. Margaret oppdager...
De fire stjernene er på sin andre dag i Italia. NRK-programleder Aishath Afeef lærer å lage pasta fra bunnen av. Gjestene er Melodi Grand Prix-stjernen Margaret Berger, rapperen Arif Salim og Idol-dommer Gunnar Greve. Underholdningen består av ballettkurs og Gunnar sliter med å finne ord for hvor...
Rapperen Arif Salim syns ikke han selv er så flink med mat, men han får hjelp av en matekspert som skal lære ham å lage en lokal delikatesse fra Toscana. Melodi Grand Prix-stjernen Margaret Berger, NRK-programleder Aishath Afeef og Idol-dommer Gunnar Greve får smake på hans krabbefylte ravioli. H...
Idol-dommer Gunnar Greve er lidenskapelig opptatt av pizza, men er ikke nødvendigvis så flink til å lage det. Han skal servere Melodi Grand Prix-stjernen Margaret Berger, NRK-programleder Aishath Afeef og rapperen Arif Salim. Men hvordan skjærer man egentlig fennikel? Og hvordan koker man egentli...
Fotballspiller Vidar Riseth er førstemann ut, og han inviterer supermodell Vendela Kirsebom, Skal vi danse-personlighet Nadya Khamitskaya og balansekunstner Eskil Rønningsbakken, til det Riseth kaller sommerhytta.
Supermodell Vendela Kirsebom inviterer fotballspiller Vidar Riseth, Skal vi danse-personlighet Nadya Khamitskaya og balansekunstner Eskil Rønningsbakken til middag.
Skal vi danse-personlighet Nadya Khamitskaya inviterer supermodell Vendela Kirsebom, fotballspiller Vidar Riseth og balansekunstner Eskil Rønningsbakken til middag. ?
Balansekunstner Eskil Rønningsbakken tar imot Skal vi danse-personlighet Nadya Khamitskaya, supermodell Vendela Kirsebom og fotballspiller Vidar Riseth til middag. Eskil bor egentlig i Peru, men inviterer gjestene til en campingvogn.
Stella Mwangi er ukas førstemann og inviterer Tommy Tee, Maya Vik og Thom Hell til kenyansk aften på Kløfta. Kanskje blir det i overkant eksotisk når Stella vasker grønnsakene i Zalo? Ole-Martin Alfsen lærer bort hvordan man lager rispapir.
Tommy Tee inviterer Stella Mwangi, Maya Vik og Thom Hell hjem til seg selv og koker sammen middagen med sneipen i munnviken. Det blir meksikansk aften med piñata, tacos og østers.
Maya Vik inviterer til fest og starter med en handleliste som strekker seg over hele syv ark. Stella Mwangi, Tommy Tee og Thom Hell får smake Mayas innholdsrike meny hvor nesten alt er laget fra bunnen av. Thom Hell innrømmer at underholdningen er det stikk motsatte av hva han selv driver med, me...
Thom Hell er interessert i mat, men ikke så glad i å være vert. Tommy Tee, Stella Mwangi og Maya Vik kommer i hvert fall på besøk, og Thom disker opp en treretters middag til dem. Ole-Martin lærer bort hvordan man kan lage sin egen chips, og ukens vinner kåres.
Ida Nysæter Rasch inviterer Frode Grodås, Siri Kristine Nordby og Ole Martin Årst til middag og klatrekonkurranse, noe som gjør Årst nervøs siden han lider av høydeskrekk. Til forrett får gjestene en meget sterk suppe og til hovedrett blir det komplikasjoner med spisepinner. Mesterkokk Ole Martin...
Frode Grodås tar imot gjestene i hagen sin på Fjellhamar. Han briljerer med torsk til Siri Kristine Nordby, Ole Martin Årst og Ida Nysæter Raschs store glede. Til hovedretten skjer det en katastrofe med bernaisen, noe Rasch syns er helt greit. Frode imponerer med trompetspilling, og mesterkokk Ol...
Det blir gresk aften hos Siri Kristine Nordby når Ole Martin Årst, Ida Nysæter Rasch og Frode Grodås på besøk. Det blir Olympiske leker på Bislett i øsende regnvær, champagne fra kongepokaler og en nydelig gresk meny. Mesterkokk Ole Martin Alfsen syns Siris grillede feta ser graspete ut, og viser...
Dagen starter uheldig for Ole Martin Årst med dårlig fiskelykke og motorstopp. Alt ordner seg heldigvis i tide til Frode Grodås, Ida Nysæter Rasch og Siri Kristine Nordby dukker opp. De blir servert naboens fisk, entrecôtegryte med Guinness og panna cotta. Mesterkokk Ole Martin Alfsen viser oss m...
Skuespiller Ulrikke Døvigen forteller at hun ikke er veldig komfortabel på kjøkkenet, og tror derfor det er viktig å sørge for at gjestene har nok i glasset så de ikke skal klage, da det er hennes tur til å arrangere festmåltid i Spania.
Gjestene Ulrikke Døvigen, Ingar Helge Gimle og Elisabeth Werp har en kunstnerisk aften foran seg. Frank Brunner plukker bananblader, som han bruker til å pakke inn en diger piggvar.
Maleren Elisabeth Werp går for vegansk råwfood, så hun må lære seg å lage pasta uten pasta og ost uten ost. Når gjestene kommer til bords er det som å gå inn i et levende maleri.
Stjerneartisten Marian Aas Hansen forteller hun er utrolig glad i mat, men tror ikke at hun selv er så flink som vertinne. Hun skal likevel prøve å lage et treretters måltid for gjestene.
Gaute Ormåsen innrømmer at det ikke er han som har hovedansvaret i hjemmet når det kommer fintfolk på besøk. Det viser seg at han kanskje ikke er den som pleier å gå i butikken heller, når han handler inn altfor mye mat.
Kash King bor i en ungkarsleilighet på Oslos vestkant og viser stolt hvordan han kan dimme lyset i stua. Kjøleskapet er tydeligvis ikke like viktig for den unge programlederen, og inneholder kun noen flasker vin og litt smør.
Friidrettsutøver Cathrine Larsåsen tror selv hun er en ganske god vert, men innrømmer at det ikke er hun som står på kjøkkenet i sitt hjem i Danmark. Men før maten møter gjestene opp ved en kanal i København.
Skuespiller Simon Andersen er glad i gamle ting og har leiligheten full av antikke gjenstander, deriblant en boa han har fått av Wenche Foss. Per Heimly, Fam Irvoll og Unni Askeland får servert retter som imponerer selveste Ole-Martin Alfsen.
Bohemdronning Unni Askeland bor i en gammel villa på Kløfta hvor veggene prydes av hennes egne kunstverk. Siden hun er veldig nervøs for hvordan det skal gå når hun skal lage treretters middag, får hun hjelp av sin sønn og datter.
Marit Strømøy er verdens eneste kvinnelige formel 1 båtfører, og det blir en maritim aften når hun skal lage treretters middag til hollywoodtrener Cornelis Elander, stand-up komiker Thomas Leikvoll og Senterpartiets Sandra Borch.
Cornelis Elander jobber som treningsinstruktør i Hollywood og har ikke ett gram fett på kroppen. Det merkes i menyen når han ber Senterpartiets Sandra Borch, stand up-komiker Thomas Leikvoll og Formel 1-båtfører Marit Strømøy på middag.
Denne uken tar deltakerne turen til Frankrike og programleder Noman Mubashir er førstemann ut til å stelle i stand et ekte fransk festmåltid. Hans gjester er programlederne Sigurd Sollien og Pia Lykke, og modell og artist Isabel Ødegård.
Sigurd Sollien skryter av at han snakker flytende Kjelsåsfransk, og at han derfor ikke trenger noe ordbok da han skal handle inn til kveldens middag i Cannes. Hans gjester er programlederne Noman Mubashir og Pia Lykke, og modell og artist Isabel Ødegård.
Det er Isabel Ødegård sin tur til å lage festmåltid i Frankrike, så hun tar turen til en lokal mathall hvor det bugner av fristelser, og en fiskebutikk hvor hun kjøper levende hummer.
Pia Lykke sier hun ikke har så godt forhold til fransk mat, og er derfor litt nervøs når det er hennes tur til å lage treretters middag i Cannes. Det blir ikke lettere av språkbarrieren.
Glamourmodell og TV-personlighet Linni Meister skal lage treretters middag til Øivind Vogt, Ida Fladen og Elling Borgersrud. Siden Linni sliter med å skille eggeplommen fra hvitten, viser Ole Martin Alfsen flere enkle måter å gjøre det på.
Rødt-politiker Elling Borgersrud skal arrangere fest, så han serverer gratis grøftemat til forrett, noe som viser seg å være brenneslesuppe. Gjestene hans er Ida Fladen, Linni Meister og Øivind Vogt.
Øivind Vogt serverer gazpacho til forrett når det er hans tur til å stelle i stand treretters middag. Han fortsetter så med strøm-torsk til hovedrett og lime-panna cotta i selskapet med Ida Fladen, Linni Meister og Elling Borgersrud.
Hjemme hos NRK-profilen Ida Fladen får gjestene en forrett hun kaller sim salat bim, som blant annet inneholder jordbær. Men hun får ikke tak i norske jordbær.
Stylist og make up-artist Storm Pedersen serverer laksetartar. Men det stekte lakseskinnet som følger med blir ikke helt vellykket, så kokken Ole Martin Alfsen viser en bedre måte å gjøre det på.
Lilli Bendriss skal lage treretters middag og serverer hun stuffed crab til forrett, og kreolsk jambalaya til hovedrett. Hun lager alt fra bunnen av, bortsett fra hummerkraft.
Assad Siddique forsøker å lage råmarinert laks, når det er hans tur å lage treretters middag. Mesterkokken Ole Martin Alfsen er ikke imponert, og viser hvordan man kan lage laksesashimi isteden.
Edna Falao har drevet restaurant i St. Tropex i flere tiår og forventningene er skyhøye. Hun starter med asparges med fløtesaus til forrett, hovedretten er kalvefilet med hjemmelaget potetstappe og desserten er bløtkake dynket i tre liter sprit.
Denne uken tar 4-stjerners middag turen helt til Thailand. Førstemann til å stelle i stand treretters festmåltid er artisten Mariann Thomassen.
Charlotte Thorstvedt skal lage treretters middag og starter med å servere kamskjell med guavasalt til forrett. Hovedretten er hummer- og mangogryte, som mesterkokken Ole Martin Alfsen ikke blir veldig imponert av.
Hasse Hope serverer kyllingspyd i sataysaus når det er hans tur til å kokkelere fram et treretters festmåltid, men han har glemt at Charlotte Thorstvedt er vegetarianer. Senere følger han opp med friterte insekter.
Hans Petter Buraas utfordrer både mot og smaksløker ved å servere stekt ål, men lar middagsgjestene tro at det er en slange. Hovedretten er grillet blekksprut. Heldigvis er Burre snillere med desserten, og serverer mango med sticky rice.
Denne uken er det Kari Svendsen, eller Banjo-Kari, som er første vert, og inviterer til sin koselige kolonihage i Oslo. Som forrett får gjestene servert gazpacho, etterfulgt av innpakket salmalaks på grill.
Yngve Hustad Reite lager flatbrød fra bunnen av til gjestene sine, artist Kari Svendsen, skuespiller Tiril Heide-Steen og rockemusiker Stephen Ackles. Hovedretten er bacalao og desserten er iskrem med varme bær.
Skuespiller Tiril Heide-Steen hermer etter Kari Svendsen og serverer gazpacho til forrett. I tillegg får gjestene servert blåskjell til hovedrett og pavlova til dessert.
Rockemusiker Stephen Ackles serverer østers og egg til forrett. Hovedretten er grillede burgere med hjemmelaget brød, før han avslutter med hjemmelaget krokanis med nederlandsk stroopvafel.
Denne uken tar 4-stjerners middag turen til Marbella og det ligger an til særdeles høykulturell underholdning. Kveldens vert er en av Norges mest kjente skuespillere, Ingar Helge Gimle. Hans gjester er skuespillerkollega Ulrikke Døvigen og kunstnerne Frank Brunner og Elisabeth Werp. Gimle starter...
Det blir en kunstnerisk og fargerik uke når fotograf Per Heimly, designer Fam Irvoll, skuespiller Simon Andersen og kunstner Unni Askeland skal by hverandre på middag. Heimly er førstemann ut, men siden leilighet hans er for liten til å arrangere fest, inviterer han til Mona Lisa restaurant i Os...
Stjernedesigner Fam Irvoll tror selv hun er en vimsete vertinne, og legger derfor stor vekt på at gjestene skal få nok drikke når hun inviterer til middag. Dessverre er mojitoen hun serverer som velkomstdrink ikke helt vellykket. Gjester er Unni Askeland, Simon Andersen og Per Heimly.
Stand up-komiker Thomas Leikvoll forteller at det er han som er matsjefen i hjemmet, og har for anledningen skreddersydd en meny der hver rett er tilpasset en av kveldens gjester. Til forrett serverer han derfor Cornelis Sommerdrøm, en særdeles sunn salat som treningsavhengige Cornelis Elander el...
Senterpartiets Sandra Borch inviterer muskelbunten Cornelis Elander, Formel 1-båtfører Marit Strømøy og stand up-komiker Thomas Leikvoll til middag. Før maten bærer det derimot veien åt fjøset, hvor kveldens gjester må konkurrere om å fullføre en hinderløype på hesteryggen. Cornelis Elander slite...