Tobias drar til Østerrike, som er storleverandør av klassiske bakverk, men Tobias tar seg også tid til jodlekurs og en halsbrekkende aketur.
La Paz i Bolivia er verdens høyest beliggende hovedstad, og Tobias erfarer at ingenting oppfører seg normalt i et kjøkken i 3 000 meters høyde. Han møter også indianske bestemødre, og sykler ned verdens farligste vei for å hente kokablader.
Belgia er en tungvekter når det kommer til lekre delikatesser. Her får den danske kakebakeren Tobias Hamann-Pedersen oppleve landets berømte sjokolade og sykle over den beryktede brosteinen.
På tropiske Bali kan alle råvarer plukkes direkte fra trærne. Men vertsfamilien som den danske kakebakeren Tobias Hamann-Pedersen besøker, har verken ovn, kjøleskap eller andre moderne remedier. Så Tobias må lære seg å lage kaker over et bål.
Den danske kakebakeren Tobias-Hamann Pedersen reiser til Texas, hvor han får oppleve livet som cowboy på en ekte ranch. Han får smake store barbecue-biffer, spiller countrymusikk med en lokal stjerne, og får konkurrere mot en dessertkokk.
I Den dominikanske rebublikk røyker de sigarer, fester, danser og nyter lokal rom. Sistnevnte vil den danske kakebakeren Tobias Hamann-Pedersen ta med i kaken han skal servere til sine karibiske verter.