Dokumentar

Alt var bedre før

Argentina

Miniserie.

Sesonger og episoder

Sesong 2
 • Sesong 1
 • Sesong 2
 • Episode 1 - Da barna lekte ute
  Dokumentar, S2:E1

  Kontrastene mellom fritida til barn og unge i dag og på 1950-tallet er store. Brødrene Tobias og Teodor på 16 og 12 år har dagene fulle. Fotball, badminton og korps er aktiviteter under kyndig veiledning av voksne, og timene i sofaen med dataspill og sosiale medier er mange. Venninnene Laila og K...

  NRK TV
 • Episode 2 - Da husmoren styrte hjemmet
  Dokumentar, S2:E2

  På 1950- og 60-tallet ble vaskeekte husmorkunnskap verdsatt og ettertraktet. Husmødrene skulle kunne sy barneklær, få kritthvit vask og sørge for at alle i familien fikk alt de trengte. Husker noen at det var husmødrene som satte i gang den første norske, store miljøvernkampen? Nøysomheten fra de...

  NRK TV
 • Episode 3 - Da man ble tidlig voksen
  Dokumentar, S2:E3

  Årets russ, Thale og Sebastian, regner med å ha tilbakelagt minst 18 års skolegang før de er ute i arbeid. Å stifte familie før fylte 30 år, virker usannsynlig. Sammenlignet med mange som var unge for femti-seksti år siden, står livet deres på vent.

  NRK TV
 • Episode 4 - Da det var liv på gården
  Dokumentar, S2:E4

  Gården var tradisjonelt et samfunn som yret av liv og ulike dyr. Tre generasjoner levde sammen, og barna hadde sin naturlige plass i arbeidsfellesskapet. I dag tømmes bygdene, den gamle kulturen er i ferd med å bli borte, og bonden er blitt ensom.

  NRK TV
 • Episode 5 - Da det var stas med tog
  Dokumentar, S2:E5

  Var det mer stas å reise med Bergensbanen før? Da toget gikk lynende fort, og man kunne gå i restaurantvogn med hvite duker og stivede servietter? Dette har dagens pendlende studenter aldri opplevd, mens bildene vekker minner hos togveteraner.

  NRK TV