Alt var bedre før

Alt var bedre før

Dokumentar, Argentina, Sesong 2, Episode 2

På 1950- og 60-tallet ble vaskeekte husmorkunnskap verdsatt og ettertraktet. Husmødrene skulle kunne sy barneklær, få kritthvit vask og sørge for at alle i familien fikk alt de trengte. Husker noen at det var husmødrene som satte i gang den første norske, store miljøvernkampen? Nøysomheten fra den gangen er borte, husmorskolene er forsvunnet. En gruppe unge studenter på universitetet på Ås nærmer seg husmortradisjonene på sin egen måte, med litt utradisjonell vri.
0
0

Sesonger og episoder

Sesong 2
 • Sesong 2
 • Episode 1 - Da barna lekte ute
  Dokumentar

  Kontrastene mellom fritida til barn og unge i dag og på 1950-tallet er store. Brødrene Tobias og Teodor på 16 og 12 år har dagene fulle. Fotball, badminton og korps er aktiviteter under kyndig veiledning av voksne, og timene i sofaen med dataspill og sosiale medier er mange. Venninnene Laila og K...

 • Episode 2 - Da husmoren styrte hjemmet
  Dokumentar

  På 1950- og 60-tallet ble vaskeekte husmorkunnskap verdsatt og ettertraktet. Husmødrene skulle kunne sy barneklær, få kritthvit vask og sørge for at alle i familien fikk alt de trengte. Husker noen at det var husmødrene som satte i gang den første norske, store miljøvernkampen? Nøysomheten fra de...

 • Episode 3 - Da man ble tidlig voksen
  Dokumentar

  Årets russ, Thale og Sebastian, regner med å ha tilbakelagt minst 18 års skolegang før de er ute i arbeid. Å stifte familie før fylte 30 år, virker usannsynlig. Sammenlignet med mange som var unge for femti-seksti år siden, står livet deres på vent.

 • Episode 4 - Da det var liv på gården
  Dokumentar

  Gården var tradisjonelt et samfunn som yret av liv og ulike dyr. Tre generasjoner levde sammen, og barna hadde sin naturlige plass i arbeidsfellesskapet. I dag tømmes bygdene, den gamle kulturen er i ferd med å bli borte, og bonden er blitt ensom.

 • Episode 5 - Da det var stas med tog
  Dokumentar

  Var det mer stas å reise med Bergensbanen før? Da toget gikk lynende fort, og man kunne gå i restaurantvogn med hvite duker og stivede servietter? Dette har dagens pendlende studenter aldri opplevd, mens bildene vekker minner hos togveteraner.