Historie, Reality

Anno
Craig of the Creek

Norge

14 deltakere reiser tilbake i tid for å oppleve ulike epoker i norsk historie. De skal jobbe seg opp fra fattigdom og slit til rikdom og ære. Men bare én kan stikke av med seieren og borgerbrevet.

Sesonger og episoder

Sesong 2
 • Sesong 1
 • Sesong 2
Sesong 2
 • Episode 1
  Historie, Reality, S2:E1

  14 spente deltagere flytter inn i bydelen Isegran i Fredrikstad, hvor livet er stilt 300 år tilbake i tid. De ankommer, som så mange før dem, med mål om å kjempe seg opp samfunnets rangstige. Selda deler ut det alle første svennestykket, og begge svennelærlingene lover lagene sine den første seie...

 • Episode 2
  Historie, Reality, S2:E2

  Ivar blir stadig mer bekymret for om han blir ferdig med skoene sine, men gjør sitt ytterste for å komme i havn. Sunna irriterer seg over distraherende småprat i svennebua, men prøver å holde fokus.

 • Episode 3
  Historie, Reality, S2:E3

  Deltagerne inviteres til kommandantens byløkker for å hente grønnsaker i bytte mot melet de har levert. Der får de seg en grim overraskelse, i det de oppdager at byen holder slaver som jobber på markene. Selda tester straff, slik den var i 1721.

 • Episode 4
  Historie, Reality, S2:E4

  Nye svennelærlinger skal velges og denne gangen skal de få prøve seg som keramikere. Sunna skal ta mesterstykke i skomakerlauget, og innfører en militær lederstil fra start.

 • Episode 5
  Historie, Reality, S2:E5

  Sunna blir stadig mer frustrert over unnasluntrere, og tar et oppgjør for å få alle til å forstå hvor mye arbeid som gjenstår på mesterstykket. Begge svennelærlingene erfarer at brenning av keramikk er minst like vanskelig som dreiing.

 • Episode 6
  Historie, Reality, S2:E6

  Sunna jobber hardt for å klare ferdigstille 9 par støvler, og er nervøs for om de rekker å bli ferdige. En uventet utfordring kommer i å få alle skoene til å passe. Det blir god stemning når deltagerne blir invitert av borgermesteren til det lokale vertshuset. Selda tester fredagskvelden i 1721. ...

 • Episode 7
  Historie, Reality, S2:E7

  Ukens svennelærlinger skal velges, og guttene blir selvsikre da det avsløres at ukens svenneprøve er i møbelsnekring. Frode skal ta sitt mesterstykke i pottemakerlauget, og er bekymret for at de andre er utmattet etter jobbingen forrige uke! Han tenker taktisk, og håper frihet under ansvar vil mo...

 • Episode 8
  Historie, Reality, S2:E8

  Temperaturen stiger, og Ivar tar et oppgjør med Chris fordi han sjefer for mye. Frode fortsetter sin milde lederstil, men mangelen på fremdrift frustrerer Maren. I skjul tviler Frode på om han vil få mesterstykket sitt godkjent.

 • Episode 9
  Historie, Reality, S2:E9

  Frode holder pusten når ovnene åpnes, i håp om at nok keramikk har overlevd brenning, til at han kan bestå mesterstykket. I turneringen testes både logikk og utholdenhet, når de skal snekre sammen en egenlaget trillebår på kortest mulig tid.

 • Episode 10
  Historie, Reality, S2:E10

  Det blir krangel når nye svennelærlinger skal velges, og en motkandidat melder seg på guttelaget. Denne gangen skal deltakerne blant annet få prøve seg i kokkelauget.

 • Episode 11
  Historie, Reality, S2:E11

  De to som prøver seg i kokkelauget får ikke en knirkefri innspurt mot slutten av svennestykket sitt, i tillegg er det igjen klart for valg av første duellant.

 • Episode 12
  Historie, Reality, S2:E12

  I kveld skal det avgjøres om oldermannen vil akseptere mesterstykket. Deltakerne blir også med på nattverd, og det går for alvor opp for dem hvor streng moralen var på 1700-tallet, spesielt for kvinner. Og Selda, hun tester 1700-tallsmat. I turneringen denne uken skal det kjempes i kunnskap om 17...

 • Episode 13
  Historie, Reality, S2:E13

  Det skal velges nye svennelærlinger, og guttene forsøker seg med en ny og mildere taktikk. Denne gangen skal deltakerne prøve seg på metallstøping i gjørtlerfaget - noe som viser seg å være svært vanskelig. I mesterstykket i kokkelauget må deltakerene levere daglige måltider til garnisonen. Delta...

 • Episode 14
  Historie, Reality, S2:E14

  Det er to spente svennelærlinger som venter når oldermannen kommer for å avgjøre hvem som får svennebrevet. Det er igjen klart for valg av 1. duellant.

 • Episode 15
  Historie, Reality, S2:E15

  Klasseforskjellene i 1721 blir tydelige for deltakerne når bare mesterne blir invitert på besøk til en av Fredrikstads mest fornemme fruer. Selda oppdager at kjente mennesker var utsatt for rykter like mye på 1700-tallet som i dag. Kommandanten kommer til Isegran for å felle dom over mesterstykke...

 • Episode 16
  Historie, Reality, S2:E16

  Gleden er stor blant jentene når ukens svennestykke blir i hattemakerlauget. De mener deres estetiske sans vil sikre seieren. Guttene på sin side er fast bestemt på å få dette til. Mesterstykket i gjørtlerfaget skal igangsettes, men dette viser seg å bli en langt vanskeligere oppgave enn fryktet.

 • Episode 17
  Historie, Reality, S2:E17

  Problemene tårner seg opp i arbeidet med mesterstykket, og angsten er stor for ikke å greie det. Men de andre deltakerne nekter å gi opp og forbereder en overraskelse. Begge svennelærlingene er fornøyde med eget arbeid og tror på seier når oldermannen kommer. Og igjen er det klart for valg av 1. ...

 • Episode 18
  Historie, Reality, S2:E18

  Det er fremdeles en del som gjenstår på mesterstykket, så nå må det jobbes hardt før oldermannen kommer for å bedømme produktene. Midt i innspurten blir noe av redskapen ødelagt, noe som setter hele mestertykket i fare. Borgermesteren mener hygienen på Isegran ikke er god nok, og skjenker alle en...

 • Episode 19
  Historie, Reality, S2:E19

  Denne uken får to nye svennelærlinger sjansen til å prøve seg i vognmakerlauget. Det blir hardt fysisk arbeid, og for én av lærlingene blir det tøft å holde motivasjonen oppe. Når det kommer til arbeidet med mesterstykke, er det ikke alle som unner svennen å bli mester. Denne uken lodder Høkern u...

 • Episode 20
  Historie, Reality, S2:E20

  Konkurransen mellom de to svennelærlingene tilspisser seg, og begge er fast bestemt på å utnytte de fordeler de har. Når oldermannen kommer, er ingenting ved utfallet gitt. Og det er igjen tid for valg av 1.duellant.

 • Episode 21
  Historie, Reality, S2:E21

  I kveld får vi vite om oldermannen godkjenner mesterstykk. Isegrans beboere blir invitert til storslått fest, der de får et kjærkomment innblikk i overklassen. Det er igjen klart for turnering i Anno, og nok en deltaker må forlate Isegran.

 • Episode 22
  Historie, Reality, S2:E22

  Det aller siste svennestykket deles ut, og denne gangen skal deltakerne konkurrere i instrumentmakerlauget. Denne ukens mesterstykke krever hardt arbeid fra alle, særlig ettersom en av de viktigste støttespillerne sliter med en skade som ser ut til å forverre seg.

 • Episode 23
  Historie, Reality, S2:E23

  Det kives om å lage det beste instrumentet, og i alt hastverket klarer en av svennelærlingene å skade seg. Mesterne får opplæring i besvergelser, mens deltakeren som jobber for å bli mester, jobber videre alene for å bli ferdig. Annos aller siste svenn skal kåres, og det er igjen tid for valg av ...

 • Episode 24
  Historie, Reality, S2:E24

  14 deltakere reiser tilbake i tid for å oppleve ulike epoker i norsk historie. De skal jobbe seg opp fra fattigdom og slit til rikdom og ære. Men bare én kan stikke av med seieren og borgerbrevet.

 • Episode 25
  Historie, Reality, S2:E25

  14 deltakere reiser tilbake i tid for å oppleve ulike epoker i norsk historie. De skal jobbe seg opp fra fattigdom og slit til rikdom og ære. Men bare én kan stikke av med seieren og borgerbrevet.

 • Episode 26
  Historie, Reality, S2:E26

  Det handler om musikk, for på 1700-tallet hadde staten kontroll på det meste, også musikken. Oppdraget til deltakerne er knyttet til musikk i denne episoden.

 • Episode 27
  Historie, Reality, S2:E27

  Deltakerne begynner å kjenne på konkurranseinstinktet. Katja har laget ferdig harpen som er hennes mesterstykke, og det er bare stemmingen som står igjen før oldermannen kommer.

 • Episode 28
  Historie, Reality, S2:E28

  Det er den siste uken på Isegran, og fem deltakere kjemper om de to plassene i finalen. Deltakernes kunnskaper vil bli avgjørende, og det gjelder å ha fulgt godt med under mesterstykkene, når de skal få prøve seg i et av håndverkslaugene.

 • Episode 29
  Historie, Reality, S2:E29

  Livet på Isegran nærmer seg slutten, og de fire deltakerne fortsetter kampen om finaleplassene. Men først må de sikre seg videre til semifinalen, og denne gangen skal deltakerne prøve seg i ytterligere to av laugene, og premien er immunitet.

 • Episode 30
  Historie, Reality, S2:E30

  De tre siste deltakerne skal gjennom en semifinale konkurrere om de to gjeve finaleplassene. Den første finaleplassen går til den som vinner en laugsprøve, mens de andre to må ut i en avgjørende turnering. Den som taper, må reise hjem. Deretter står det siste og avgjørende slaget om hvem som blir...

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer