DokumentarHistorie

Apokalypse: Verdenenes kamp
Apocalypse : La guerre des mondes (1945-1991)

Frankrike

I 1945 legger man andre verdenskrigs grusomheter bak seg. De allierte landene feirer seieren og nyter freden, men Stalin får stadig større makt i øst. Kommunismen spres, og man får en ny konflikt: den kalde krigen. Men denne gangen vil atomtrusselen endre krigens bilde.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1 - Den kalde krigen
  Dokumentar, Historie, S1:E1

  Det er sommeren 1945, og de seirende nasjoner feirer at freden er tilbake. Men i kulissene for den globale gjenoppbyggingen skjer en snikende konfrontasjon mellom land som tidligere var allierte.

 • Episode 2 - Frykten stiger
  Dokumentar, Historie, S1:E2

  I 1947 er Truman redd Europa skal farges rød av kommunisme, og lanserer Marshallhjelpen. Dette er også en hjelp til franskmennene i Indokina, der Ho Chi Minh har etablert en fungerende regjering som styrer gjennom bambusdepartementene.

 • Episode 3 - Verden skjelver
  Dokumentar, Historie, S1:E3

  I september 1950 triumferer general MacArthur i Incheon utenfor Seoul. Landgangen var vellykket, og han redder sine menn i Busan. Men krigen er ikke over, og amerikanerne skal møte en uventet fiende i nord.

 • Episode 4 - Erobringen
  Dokumentar, Historie, S1:E4

  I mars 1953 dør Stalin, og etter flere timers lidelse er folkets far redusert til et balsamert lik. Hans potensielle etterfølgere strømmer til for å vise ham respekt. Samtidig gjør tyske arbeidere i Øst-Berlin gjør opprør mot partiet.

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer