Dokudrama, Historie

Romarriket
8 Days That Made Rome

Storbritannia

Historikeren Bettany Hughes tar for seg de åtte dagene som definerte romerriket og etablerte det som verdens første supermakt.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1 - Hannibal
  Dokudrama, Historie, S1:E1

  Då hærføraren Scipio sigrar over Hannibal i slaget ved Zama i 202 f.Kr., tar republikken Roma posisjonen som supermakt. Nye funn på ei gammal slagmark i Spania viser kor grufull den romerske krigføringa kunne vere.

  NRK TV
 • Episode 2 - Spartacus
  Dokudrama, Historie, S1:E2

  Bettany tar for seg hendelser som fant sted i 73 f. Kr. En trakisk gladiator startet et slaveopprør som gjorde eliten så redde at de tilbød makten til én mann, og varslet Romas overgang til diktatur.

  NRK TV
 • Episode 3 - Rubicon
  Dokudrama, Historie, S1:E3

  Bettany Hughes tar for seg en av de mest berømte dagene i Romerrikets historie: da Julius Cæsar krysset elven Rubicon med sin hær i år 49 f.Kr. og brøt ordrene fra det romerske senatet.

  NRK TV
 • Episode 4 - Augustus
  Dokudrama, Historie, S1:E4

  Bettany Hughes lærer mer om Cæsars adoptivsønn Octavius og hans blodige ferd mot makten. Hun tar for seg dagen i år 32 f.Kr. da han stjal testamentet til Marcus Antonius, hans politiske rival.

  NRK TV
 • Episode 5 - Krigerdronninga Boudica
  Dokudrama, Historie, S1:E5

  En dag rundt år 60 f.Kr., noen få år etter den romerske erobringen av Britannia, marsjerte romerske tropper inn i en bosetning og ydmyket den lokale stammens dronning. Det skulle de få angre på.

  NRK TV
 • Episode 6 - Neros nederlag
  Dokudrama, Historie, S1:E6

  Den niende juni i år 68 f.Kr. tok den romerske keiseren Nero sitt eget liv da troppene kom for å arrestere ham. Bettany Hughes avslører hvordan imperiets første dynasti fikk en så ynkelig avslutning.

  NRK TV
 • Episode 7 - Colosseum opnar
  Dokudrama, Historie, S1:E7

  Bettany Hughes gjenopplever åpningen av Romas Colosseum i år 80. Romerriket var nær høyden av sin makt og feiret fullførelsen av denne store og overdådige arenaen.

  NRK TV
 • Episode 8 - Nytt liv
  Dokudrama, Historie, S1:E8

  I siste episode tar Bettany en titt på dagen som markerte Romas symbolske brudd med sin tusenårige, hedenske fortid: dagen i år 337 da keiser Konstantin den store ble døpt.

  NRK TV
VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer