Se trailer

Dokumentar

Countrymusikkens historie
Country Music

USA

V tar et grundig blikk på countrymusikkens historie gjennom det 20. århundret, fra salmer og blues, til megakonserter og storindustri. Historien fortelles av mer enn 80 musikere, og vi får se bilder og film som aldri før har vært offentliggjorte.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1 - Begynnelsen
  Dokumentar, S1:E1

  Vi starter med begynnelsen og går frem til 1933, her sørger radioen og fonografen at hillbillymusikken får sine første stjerner, med The Carter Family og Jimmy Rodgers.

  NRK TV
 • Episode 2 - Harde tider
  Dokumentar, S1:E2

  Vi er i tidsrommet 1933-1945 og ser at Nashville blir hjertet i countrybransjen, som stadig vokser til tross for depresjon og verdenskrig.

  NRK TV
 • Episode 3 - Hillbilly-poeten
  Dokumentar, S1:E3

  Dette er countrymusikkens historie, fra ydmyke salmer og blues til megakonserter og milliardindustri. I perioden 1945-1953 var det Hank Williams, honky-tonk og bluegrass som preget countrymusikken.

  NRK TV
 • Episode 4 - Rocken kommer
  Dokumentar, S1:E4

  I Memphis møtes Elvis Presley og Johnny Cash i Sun Studio, og så ser Rockabilly dagens lys. Et annet studio får navnet The Nashville Sound, og her gjør Pasty Cline stor suksess.

  NRK TV
 • Episode 5 - Musikk og politikk
  Dokumentar, S1:E5

  Midt på sekstitallet får vi artister som Loretta Lynn og Charley Pride, som bringer samtidens sosiale omveltninger inn i countrymusikken.

  NRK TV
 • Episode 6 - En splittet nasjon
  Dokumentar, S1:E6

  Vietnamkrigen går inn i sin mest intense fase. USA er et mer splittet land enn noen gang, og countrymusikken er ikke immun mot konfliktene. Den tidligere helikopterkapteinen Kris Kristoffersons lyriske tekster setter en ny standard for musikken.

  NRK TV
 • Episode 7 - De nye stemmene
  Dokumentar, S1:E7

  I årene mellom 1973 og 1983 kommer det en ny energi og fart inn i countrymusikken, mye på grunn av at Dolly Parton gjorde sitt inntog, og hun opplever en enorm suksess på flere områder. I tillegg tar Hank Williams jr opp arven etter sin far.

  NRK TV
 • Episode 8 - Ikke glem hvor du kommer fra
  Dokumentar, S1:E8

  I Austin, Texas, har Willie Nelson hatt stor suksess med musikken sin, og når han møter Waylon Jennings skaper den såkalte Outlaw-bevegelsen. Samtidig gjør Emmylou Harris sin egen greie, ved å kombinere folkemusikk, rock og country på en ny måte.

  NRK TV
 • Episode 9 - Countrymusikkens historie
  Dokumentar, S1:E9

  1984-1996: Mens Garth Brooks slår alle rekorder, viser Johnny Cash at de gamle fortsatt er eldst.

  NRK TV
VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer