Dokumentar, Historie

Ekspedisjonen - på sporet av Vitus Bering
Ekspeditionen - På sporet af Vitus Bering

2018 • Danmark

På 1700-tallet ledet dansken Vitus Bering en stor ekspedisjon for den russiske tsaren. Vi følger Berings fotspor gjennom det enorme Russland, fra St. Petersburg i vest til Berings gravsted på Beringøya nord i Stillehavet.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1
  Dokumentar, Historie, S1:E1

  I Russland kalles han den russiske Columbus, men i Danmark er han nesten ukjent. Vi blir med historikeren Cecilie Nielsen når hun tar med seg et tv-team og følger i Vitus Berings' fotspor.

 • Episode 2
  Dokumentar, Historie, S1:E2

  Historiker Cecilie Nielsen starter reisen i verdens kaldeste by, Jakutsk. Temperaturene her er ekstreme, de svinger mellom minus 60 på vinteren og 30 plussgrader på sommeren. Vitus' samlet sine 150 menn her, før reisen gikk videre til Okhotsk.

 • Episode 3
  Dokumentar, Historie, S1:E3

  Cecilie og teamet er på vei til den lille byen Okhotsk som ligger helt øst i Russland, ved havet. Det var her Bering bygde sitt første skip til ekspedisjonen for den russiske tsaren.

 • Episode 4
  Dokumentar, Historie, S1:E4

  Vi er i Perm, i hjertet av Russland, nær de mektige Uralfjellene. Dette er grensen mellom øst og vest i Russland, mellom Europa og Asia. De får omvisning på de stedene Bering besøkte da han var her på 1700-tallet.

 • Episode 5
  Dokumentar, Historie, S1:E5

  Vi er i Petropavlovsk på halvøya Kamtjatka. Det var herfra han la ut på sin siste, store seilas. Målet er å seile fra Kamtjatka, og hele veien til USA for å bekrefte at de to kontinentene ikke hang sammen.

 • Episode 6
  Dokumentar, Historie, S1:E6

  Cecilie og teamet er på vei til det siste stoppestedet på reisen, Beringøya. Denne øyen er det siste Bering ser, etter 16 år på reise for den russiske tsaren. Bering er 60 år, og lider av skjørbuk, og dør siden av sykdommen.

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer