Dokumentar, Historie

Elizabeth - dronning av vår tid
Elizabeth: Our Queen

Storbritannia

Elizabeth II har i sin tid opplevd store endringer, både som statsoverhode, kvinne og mor.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
 • Episode 1 - Et uventet tronskifte
  Dokumentar, Historie, S1:E1

  Unge prinsesse Elizabeth blir tronarving da onkelen, Edvard VIII, abdiserer i 1936. Fra nå må den ti år gamle, sjenerte jenta forberede seg på rollen som dronning. Kort etter at krigen bryter ut, taler hun for første gang på radio.

  NRK TV
 • Episode 2 - En ung monark
  Dokumentar, Historie, S1:E2

  Etter den vakre seremonien besøker hun og prins Philip en rekke steder jorda rundt. Den unge dronningen blir satt på prøve da prinsesse Margaret forelsker seg i en fraskilt mann.

  NRK TV
 • Episode 3 - Nye tider
  Dokumentar, Historie, S1:E3

  Slutten av 50-tallet er en brytningstid for det britiske samfunnet, og dronningen kritiseres for å være gammeldags og fraværende. TV-mediet lar henne komme nærmere folket.

  NRK TV
 • Episode 4 - Stø kurs
  Dokumentar, Historie, S1:E4

  På 70-tallet er det økonomisk krise og sosial uro i Storbritannia. Pengebruken i kongehuset kommer i søkelyset, og dronningen må kutte i utgiftene. Imens fortsetter fraskilte prinsesse Margaret å gjøre skandale.

  NRK TV
 • Episode 5 - Nye høyder
  Dokumentar, Historie, S1:E5

  Prins Charles og lady Dianas bryllup i 1981 blir starten på en god tid for monarkiet. Dronning Elizabeth er populær, men har et anstrengt forhold til landets første kvinnelige statsminister, kontroversielle Margaret Thatcher.

  NRK TV
 • Episode 6 - Det blåser på toppene
  Dokumentar, Historie, S1:E6

  Både privat og som dronning blir 90-tallet et veldig krevende tiår for Elizabeth II. Windsor Castle brenner. Ekteskapene til tre av barna hennes havarerer. Og i 1997 dør prinsesse Diana under dramatiske omstendigheter.

  NRK TV
 • Episode 7 - Et moderne kongehus
  Dokumentar, Historie, S1:E7

  Dronningens popularitet er sviktende, men folket slutter opp om feiringen av hennes 50 år på tronen i 2002. Samme år dør prinsesse Margaret og dronningmoren, mens kronprins Charles endelig får sin Camilla i 2005.

  NRK TV
 • Episode 8 - Nye generasjoner
  Dokumentar, Historie, S1:E8

  Gjennom skiftende tider har Elizabeth II vunnet britenes hjerter. Hun overlater stadig flere plikter til sine etterkommere. Og med prins William og Katherine Middletons ekteskap i 2011 synes huset Windsors framtid sikret.

  NRK TV