Deltakerne er samlet på Kakeslottet i Taxinge. Bakverk er tema, og de får i oppgave å bake to kaker der den ene må være glutenfri. I tillegg må de bake pavlova, og juryen kommer med tips og råd.
Dagens tema er myke kaker i amerikansk stil. Den tekniske utfordringen går ut på å bake whoopie-kaker med valgfri smakstilsetning.
Det skal bakes tre ulike sorter småkaker, og noen får problemer. I tillegg blir de utfordret på å gi den klassiske mazarinen en oppgradering, og kreativiteten blomstrer.
Temaet denne gang er sukkerkake. Først skal deltakerne lage kakebunner i ulike størrelser med smaksrikt fyll. Den neste oppgaven handler om kreative dekorasjoner.
Nå handler det om brød. Deltakerne får i oppgave å bruke grønnsaker, rotfrukter eller frukt i brødet som også skal ha en nyskapende form. Etterpå får de beskjed om å jobbe i par, og det skaper utfordringer.
Deltakerne får i oppgave å lage små bakverk som tarteletter og vannbakkels. I tillegg skal de bake skumboller, noe som vekker barndomsminner hos enkelte.
Nå er det hvetebakst som gjelder, og deltakerne får i oppgave å bake tre ulike typer boller. Neste utfordring blir å lage den spanske favoritten churros.
Temaet er sjokolade, og deltakerne får frie tøyler så lenge hovedingrediensen er nettopp sjokolade. Den tekniske utfordringen handler om konfekt, så her må deltakerne vise at de behersker kunsten å temperere sjokolade.
Det er tid for semifinale og da handler det om svenske smaker. Først skal deltakerne lage bakverk med tyttebær, punsj og hasselnøtter. Deretter skal de skape et eget Sverige-bakverk.
Temaet for sesongavslutningen er naturligvis høytidelig feiring. De tre finalistene skal lage hver sin bryllupskake til et brudepar som selv er med og bedømmer.