Jamie Oliver deler sine hemmeligheter bak en stressfri familiejul. Han begynner med å vise alt som trengs for den perfekte kalkunen, alt fra selve fuglen til sausen.
Jamie er sammen med sine døtre Poppy og Daisy for å lage amerikanske pannekaker som også er en fin måte å få barna til å lage mat. Deretter forbereder han et deilig stekt gresskar og carpaccio salat.
Jamie får besøk av Gennaro Contaldo som viser oss hvordan man kan lage de aller beste ovnsbakte potetene og spennende julegrønnsaker, samt oppskrifter med restemat.
Jamie forbereder noen spennende alternativer til tradisjonelle juledesserter. Mamma Sally hjelper Jamie på kjøkkenet for å lage en deilig sjokolademousse og hun minner ham på hvor spent han i julen som barn, spesielt da han fikk et trommesett.
Kokk Jamie Oliver gir oss tips om hvordan man kan forberede mat på forhånd eller snacks som gjestene kan lage seg selv under en fest, inkludert kyllingeleverparfait, en ostfondue og squash-suppe servert i et hult gresskar.