Dokumentar, Intervju

Kunsten å leve

Norge

Noen av Norges mest populære og anerkjente kunstnere deler personlige historier om kunsten, livet og veien til suksess.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1 - Vebjørn Sand
  Dokumentar, Intervju, S1:E1

  Han ble terpentinforgiftet og kunne plutselig ikke male mer. Etter en depresjon gjenskapte han seg selv som kunstner, og i dag selger han kunst for millioner. Men Vebjørn Sand jakter fremdeles på det perfekte penselstrøket.

  NRK TV
 • Episode 2 - Finn Graff
  Dokumentar, Intervju, S1:E2

  Han har kommentert storpolitikk og hverdagsliv med sine avistegninger i 50 år, og i år fyller han 80. Bli med Graff hjem til sin barndoms Adolf Hitlerstrasse i Nord-Tyskland, hvor hans autoritetsforakt begynte å spire.

  NRK TV
 • Episode 3 - Bjarne Melgaard
  Dokumentar, Intervju, S1:E3

  Som ung mann følte han seg undertrykt og usynlig. Det fikk ham til å oppsøke en rekke uglesette miljøer. I dag provoserer og bejubles han. Etter 20 år i eksil flytter Melgaard nå hjem til Norge.

  NRK TV
 • Episode 4 - Kari Steihaug
  Dokumentar, Intervju, S1:E4

  Kari Steihaug utdannet seg til tannlegeassistent, men innså feiltrinnet. Steihaugs verk forteller om generasjoner og arv, ivaretakelse og fornying. Kari Steihaug tok i mot oss i sitt atelier på Hovedøya.

  NRK TV
 • Episode 5 - Vibeke Tandberg
  Dokumentar, Intervju, S1:E5

  Hun slo igjennom på nittitallet ved å iscenesette seg selv som brud og som sin egen tvilling. Ti år senere brøt hun fullstendig med den formen som ga henne så står suksess.

  NRK TV
 • Episode 6 - Kjell Torriset
  Dokumentar, Intervju, S1:E6

  Da Kjell Torriset mistet tusenvis av skisser og tegninger i en stor vannlekkasje, tenkte han at han hadde malt nok. Men den ettertraktede og kritikerroste kunstneren jakter igjen, like ivrig, etter motiver i hverdagen som kan bli til et godt bilde.

  NRK TV
VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer