Dokumentar, Dyr

Mektige elver
Jeremy Wade's Mighty Rivers

Storbritannia

Vi blir med når Jeremy Wade undersøker noen av planetens største vassdrag. Han ønsker å finne ut av hvordan vi mennesker, ved å forurense og utnytte dem, bidrar til ødeleggelsen av elvene rundt oss.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1 - Ganges
  Dokumentar, Dyr, S1:E1

  Ikoniske Ganges, verdens mest tilbedte elv, er i trøbbel. Jeremy reiser til India hvor han blant annet møter krabbejegere i deltaet og drar opp i fjellene for å finne et sjeldent rovdyr.

 • Episode 2 - Chang Jiang
  Dokumentar, Dyr, S1:E2

  Chang Jiang, Asias største elv, var en gang full av sjeldne, vannlevende pattedyr og enorme mengder fisk. Jeremy reiser via Shanghai, De tre kløfters demning og innlandet i provinsen Yunnan.

 • Episode 3 - Donau
  Dokumentar, Dyr, S1:E3

  Elven Donau rangeres som en av verdens mest truede elver. Jeremy jakter på to dyr: en fisk som er så verdifull at kriminelle har gjort den utrydningstruet, og et rovdyr på størrelse med et menneske.

 • Episode 4 - Mississippi
  Dokumentar, Dyr, S1:E4

  USAs mektige flod Mississippi trues av fremmede arter, giftig avfall og enorme, menneskeskapte forstyrrelser. Jeremy møter engasjerte amerikanere som ønsker å hjelpe elven.

 • Episode 5 - Amazonas
  Dokumentar, Dyr, S1:E5

  Amazonas inneholder mer vann enn de ni andre største elvene til sammen, og er mektigst av dem alle. Jeremy oppdager hva som setter elven i fare ved å spore migrasjonen til dorado-fisken.

 • Episode 6 - Zambezi
  Dokumentar, Dyr, S1:E6

  Afrikas ikoniske elv Zambezi er vill og umulig å navigere, med verdens mektigste foss, tøffe stryk og krokodiller med sansen for menneskekjøtt. Jeremy undersøker hvorfor den store elven er i trøbbel.

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer