I løpet av 10 episoder vil prisvinnende Shane Delia ta seerne med på en smakspirrende reise fra Tyrkia til Oman, Israel til Libanon, for å gjenskape Midtøstens mattradisjoner og fordype seg i historiene bak oppskriftene.
Denne gangen får Shane nyte de beste søtsakene som Midtøsten har å by på, inkludert lagdelte bakverk, velduftende siruper, sprø nøtter og tørket frukt.
Israel har en mangfoldig matkultur, og har innflytelse fra både arabiske og jødiske retter, og en sterk tilknytning til middelhavets smaker. Shane får selskap av spesialgjesten Ehud Malka, som lager nydelig israelsk mat for oss.
Shane og hans gjest Haikal Raji viser frem sine beste oppskrifter på deig og brød, som er kjernen i mat fra Midtøsten.
Gjesten Tom Sarafian blir med Shane på kjøkkenet for å lage mat. I tillegg deler han noen av sine hemmeligheter.
Shane bringer røykt smak til rekene, mens Emir Ukur byr på sin kebab-oppskrift. Paret viser oss matlagingsmetoder som har gått i arv gjennom generasjoner.
Linda Jones og Joseph Abboud hjelper Shane på kjøkkenet, og sammen lager de et perfekt festmåltid fra Midtøsten, og måltidet er en miks av mange småretter.