HelseMatlaging

Morgondagens mat

Storbritannia

Den irske komikeren Dara Ó Briain sjår på mat i framtida. Kva vil vi ete i framtida, korleis vil maten bli produsert, og kva for nokre matopplevingar kan vi sjå fram til?

Sesonger og episoder

Sesong 1
  • Sesong 1
Sesong 1
  • Episode 1 - Thanet
    Helse, Matlaging, S1:E1

    Eit drivhus i Kent dyrkar mengder av frukt og grønt heile året, heilt utan jord. Det amerikanske forsvaret vil gjerne lage mat som aldri går ut på dato, medan både gardbrukarar i Australia og restaurantar i Shanghai bruker robotar som arbeidskraft.

  • Episode 2 - Ocado
    Helse, Matlaging, S1:E2

    Kva vil vi ete i framtida, og korleis vil maten bli laga? Robotar kan handle for deg, fylle butikkhyllene og til og med lage maten. På den største garden i verda produserer dei sirissar, men vil folk flest eigentleg ha insektssnacks?

  • Episode 3
    Helse, Matlaging, S1:E3

    Kva vil vi ete i framtida, og korleis vil maten bli laga? Små soppsporar kan bli forvandla til tonnevis av protein, og genmodifisering kan gjere at maten vi et også kan fungere som medisin. I Nederland kan du kjøpe 3D-printa pasta.

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer