Dokumentar

Norge bak fasaden

Norge • Sesong 1, Episode 5

Fire av ti norske kvinner tar abort i løpet av livet. Så hvorfor er et tema som angår så mange likevel så vanskelige å være åpen om? Janne og Kadafi hva det vil si å ta en abort i Norge. På veien møter de abortmotstandere og forkjempere.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
 • Episode 1 - De nye slavene
  Dokumentar, S1:E1

  Til vårt rike land kommer stadig flere øst-europeiske arbeidere. Er de vår tids slaver? Kadafi Zaman og Janne Amble utforsker hvilke forhold som egentlig møter dem her, og vi får høre flere historier om arbeidere som føler seg utnyttet.

 • Episode 2 - Løpegutter
  Dokumentar, S1:E2

  Ungdomskriminaliteten på Oslos østkant er i stadig utvikling. Janne Amble og Kadafi Zaman hva som får gutter helt ned i 15-årsalderen til å bli kriminelle løpegutter. I jakten på svar møter vi både tidligere gjengmedlemmer og erfarne politifolk.

 • Episode 3 - I Guds navn
  Dokumentar, S1:E3

  Hvert år deler vi ut mer enn seks hundre millioner skattekroner til ulike menigheter og trossamfunn i Norge. Vi får høre historier om blant annet sosial kontroll, pengepress og hvor vanskelig det er å bryte ut av de to største kristne menighetene.

 • Episode 4 - Barna som forsvant
  Dokumentar, S1:E4

  Janne Amble og Kadafi Zaman møter noen av barna som lever med følgene av det systematiske overgrepet mot tater- og romanifolket. Vi følger dem i jakten på sannheten om hva som egentlig skjedde.

 • Episode 5 - Det vanskelige valget
  Dokumentar, S1:E5

  Fire av ti norske kvinner tar abort i løpet av livet. Så hvorfor er et tema som angår så mange likevel så vanskelige å være åpen om? Janne og Kadafi hva det vil si å ta en abort i Norge. På veien møter de abortmotstandere og forkjempere.

 • Episode 6 - Spiontrusselen
  Dokumentar, S1:E6

  Ifølge PST er ikke den største trusselen for norske borgere lenger terror, men utenlandsk etterretning. Kadafi og Janne undersøker hvordan utenlandsk etterretning opererer på norsk jord. Vi møter menneskene som hver dag jobber med å stoppe dem.

 • Episode 7 - De glemte guttene
  Dokumentar, S1:E7

  Arbeidsledighet, selvmord, rus og kriminalitet. Menn dominerer elendighetsstatistikken i Norge, og enkelte mener at det bare er et spørsmål om tid før vi får en alvorlig skoleskyting i Norge.

 • Episode 8 - Kampen for livet
  Dokumentar, S1:E8

  I Norge har vi et helsevesen som fungerer godt for de fleste, men ikke alle. For noen kan en alvorlig diagnose bli som en dødsdom fordi myndighetene ikke tilbyr behandling.

 • Episode 9 - De vi ikke ønsker
  Dokumentar, S1:E9

  Hvert år prøver flere tusen mennesker å få et nytt liv i Norge, men drømmen om å bli en del av det norske samfunnet får ofte en tragisk slutt. Hva er de menneskelige konsekvensene av en streng og rettferdig innvandringspolitikk?