Dokumentar

999: What's Your Emergency?
999: What's Your Emergency?

Storbritannia

Denne dokumentarserien tar oss med bak kulissene til dem som tar imot nødsamtaler i Storbritannia. Vi får se hvordan menneskene der forholder seg til alle oppringningene, og hvordan nødetatene jobber fra samtalen kommer inn og til de er på stedet for å hjelpe.

Sesonger og episoder

Sesong 4
 • Sesong 3
 • Sesong 4
 • Episode 1
  Dokumentar, S4:E1

  Etter Brexit-avstemmingen har rasehatet gått dramatisk opp i Wiltshire. De to første ukene etter Brexit registrerte Storbritannia en økning på 500 prosent i kriminalsaker med bakgrunn i rasehat - og her er alle aldre invovlert. En fortvilet mor ringer inn en melding om datteren på ni år som blir ...

  TV2 Sumo
 • Episode 2
  Dokumentar, S4:E2

  Området har de siste årene opplevd økende kriminalitet blant unge menn som er i en slags maskulin krise. Fulle og høye på seg selv, mener enkelte av dem at det er helt greit å slå hull i veggen i baren. Samtidig får nødetatene også en rekke telefoner fra desperate menn som føler de har mislyktes ...

  TV2 Sumo
 • Episode 3
  Dokumentar, S4:E3

  Arrestasjoner av tenåringer som er i besittelse av narkotiske stoffer har tredoblet seg i Wiltshire de siste årene. Mer enn 180 narkogjenger jobber med å få innpass i mindre byer i Storbritannia. Luke Hobbs i politiet forteller at de organiserte gjengene kommer fra både London, Birmingham, Bristo...

  TV2 Sumo
 • Episode 4
  Dokumentar, S4:E4

  Alarmsentralen blir oppringt en tidlig morgen av en oppskaket dame. Hun våknet av at hun hørte glass knuse. Det viste seg at noen brøt seg inn i huset og stjal med seg verdisaker, mens hun lå i sengen på soverommet. I Swindon blir en kjeltring tatt på fersken idet han stjeler mat fra noens fryseb...

  TV2 Sumo
 • Episode 5
  Dokumentar, S4:E5

  En sikkerhetsvakt på et kjøpesenter forsøker å stanse en butikktyv som stjeler alkohol. Det ender med et dødsfall og en person arrestert for drap. - Et liv er mer verdt enn to flasker sprit, sier inspektør David Cooper.

  TV2 Sumo
 • Episode 6
  Dokumentar, S4:E6

  Politiet i Wiltshire opplever stadig flere problemer med barn og unge. En fireåring blir funnet vandrende alene i byen, mens en åtteåring oppdages idet han har tenkt å campe like ved et narkoreir. I tillegg får de en rekke henvendelser fra foreldre som blir truet og angrepet av barna sine. - Da j...

  TV2 Sumo
 • Episode 7
  Dokumentar, S4:E7

  Kvinnene ved alarmsentralen opplever stadig at menn prøver seg med sexprat på nødtelefonlinjen. I Wiltshire er kriminalitet forårsaket av seksuelle behov fortsatt på et høyt nivå - med kvinner som blir angrepet av sexfikserte menn.

  TV2 Sumo
 • Episode 8
  Dokumentar, S4:E8

  15.000 personer med militær bakgrunn bor i Wiltshire. Det medfører mye ekstraarbeid for nødetatene, særig ettersom de opplevde en økning på 20 prosent av soldater med posttraumatisk stress-syndrom etter konfliktene i Afghanistan og Irak.

  TV2 Sumo
 • Episode 9
  Dokumentar, S4:E9

  Politiet må rykke ut i en sak der en mann truer med å hoppe fra toppen av taket på et parkeringshus etter at han og familien ble kastet ut fordi de ikke klarte betale husleien i tide. Flere og flere hjemløse i området medfører mye ekstra arbeid for nødetatene.

  TV2 Sumo
 • Episode 10
  Dokumentar, S4:E10

  60.000 personer i Wiltshire sliter med mental helse. Presset på nødetatene øker ettersom bevilgningene til helsesektoren kuttes. Alarmsentralen opplever at de får flere og flere telefoner fra personer som sliter psykisk, og dette går ut over øyeblikkelig hjelp.

  TV2 Sumo
 • Episode 11
  Dokumentar, S4:E11

  Antallet eldre innbyggere øker fortere i Wiltshire enn andre steder i Storbritannia, og det får de ansatte ved alarmsentralen merke. En 75 år gammel mann har forårsaket en bilulykke etter at han antakelig fikk et hjerteattakk bak rattet, og en dement dame har forsvunnet mens hun var på handletur ...

  TV2 Sumo
 • Episode 12
  Dokumentar, S4:E12

  Omgivelser som krever mer og mer, medfører et høyere nivå av stress og angst i samfunnet. De ansatte i nødetatene blir vitne til hvordan det moderne liv er i ferd med å ta livet av helt vanlige mennesker.

  TV2 Sumo
 • Episode 13
  Dokumentar, S4:E13

  Fester som annonseres på Facebook skaper kaos for politiet, og stadig flere ungdommer gir blaffen i at de er ruset og setter seg bak rattet. Politiet opplever at flere og flere unge utfordrer autoritetene.

  TV2 Sumo
 • Episode 14
  Dokumentar, S4:E14

  Unge sjåfører, særlige mannlige, er de farligste på veiene. Ekstra ille blir det når sjåførene ikke en gang har sertifikat. "Joy ride" er noe som har tatt seg opp igjen i Wiltshire sammen med en rekke andre kriminelle handlinger knyttet opp mot biler. Politiet klarer å stoppe villmannskjøring som...

  TV2 Sumo
 • Episode 15
  Dokumentar, S4:E15

  Nødetatene i Wiltshire er etter hvert blitt kjent med en del mor-sønn-forhold i området. Her er mødre som sliter med aggressvie sønner, mødre som bor sammen med straffedømte sønner samt hjem der både mor og sønn er stoffmisbrukere. Når 15 år gamle Kendall smadrer huset og angriper morens venn, må...

  TV2 Sumo
 • Episode 16
  Dokumentar, S4:E16

  Antall personer som bor alene har doblet seg i Storbritannia de siste 40 årene. Flere enslige sliter med ensomhet og isolasjon, og det fører til ekstra belastning på nødtelefonen. Nødetatene rykker ut til en eldre dame som har falt, men som også tydeligvis trenger å prate med noen. En 19 år gamel...

  TV2 Sumo
 • Episode 17
  Dokumentar, S4:E17

  Folks holdninger til cannabis er i endring, og mange røyker stoffet åpenlyst. Politiet stopper en bil der det stinker cannabis, de tar seg inn i et hjem fullt av cannabisplanter og må hanskes med en person som kaster murstein inn et vindu på grunn av narkogjeld på 20 pund.

  TV2 Sumo
 • Episode 18
  Dokumentar, S4:E18

  Trafikkulykker og ulykker i hjemmet øker kraftig. Alarmsentralen må ta seg av en rekke ulike hendelser, og nødetatene rykker ut til personer som skader seg både hjemme, mens de driver med sportslige aktiviteter og som har havnet i alvorlige trafikkulykker.

  TV2 Sumo
 • Episode 19
  Dokumentar, S4:E19

  Nødetatene får inn telefoner fra folk som ønsker hjelp med hikke, hodepine og skadede tånegler samtidig som en rekke mennesker trenger livsviktig hjelp. Det meldes om en 14 år gammel jente med kraftig astmaanfall, men når ambulansen kommer, viser det seg at hun har anafylaktisk sjokk.

  TV2 Sumo
 • Episode 20
  Dokumentar, S4:E20

  Antall telefoner til alarmsentralen har doblet seg de siste årene. En fortvilet jente ringer inn og forteller at faren ikke får puste. Damen som svarer henne, forklarer hva hun skal gjøre og sørger for at datteren klarer å gi faren livsviktig førstehjelp til nødetatene er på stedet.

  TV2 Sumo
 • Episode 21
  Dokumentar, S4:E21

  Ambulansepersonellet kommer til en hjemløs mann som ikke har hatt råd til å la være å gå på jobb, selv om han er syk. En trebarnsmor som "dealer" stoff, blir angrepet av narkogjenger og trenger hjelp.

  TV2 Sumo
 • Episode 22
  Dokumentar, S4:E22

  Ubevæpnet politi ankommer en fotballbane hvor en spiller gikk berserk med øks på grunn av et rødt kort. En politimann ble skadet i et masseslagsmål på en pub, og var redd han skulle dø.

  TV2 Sumo
 • Episode 23
  Dokumentar, S4:E23

  Nødetatene må stadig hjelpe personer med ulike lidelser som ikke forstår forskjell på rett og galt. En mor blir angrepet av sin autistiske sønn og en person med aspergers, som er en kjenning av politiet, blir tatt med til stasjonen mistenkt for tulletelefoner.

  TV2 Sumo
 • Episode 24
  Dokumentar, S4:E24

  Fem prosent av familiene i Storbritannia står for 50 prosent av arrestasjonene i forbindelse med kriminalitet. Politiet må ta seg av en full mann utenfor en nattklubb. Både han og familien er kjenninger av politiet - han ble arrestert første gang som 13-åring.

  TV2 Sumo
 • Episode 25
  Dokumentar, S4:E25

  En rekke personer går rundt med kniv, og to tilfeldige mennesker opplever å bli stukket ned på åpen gate. Nødetatene gjør det de kan, men skadene får fatale konsekvenser for den ene av dem.

  TV2 Sumo
 • Episode 26
  Dokumentar, S4:E26

  Politiet i Wiltshire opplever en økning i voldshendelser der det er kvinner som står bak. De får inn en sak der en ung jente blir trakassert av eldre tenåringsjenter. I tillegg rykker de ut til et hjem der en mann er blitt ranet av en dame, samt til et sted der en høygravid dame og hennes mann ha...

  TV2 Sumo