Nyheter

Norske tilstander
Norske tilstander

Norge

Et informativt og underholdende aktualitetsprogram som tar opp aktuelle saker i norsk politikk.

Sesonger og episoder

Sesong 2021
 • Sesong 2021
Sesong 2021
 • Episode 1
  Nyheter, S2021:E1

  Jonas Gahr Støre smiler igjen etter svak medvind på meningsmålingene. Men gliset sitter kanskje ikke like løst hos Ap-nestoren Martin Kolberg. For velgerflukten er reell, og nå skal Ap ut i krigen for å vinne tilbake kjernevelgerne.

  TV2 Play
 • Episode 2
  Nyheter, S2021:E2

  «Klimaomstillingen er bare småtteri sammenlignet med det å ikke kunne klemme mora si på et helt år». Det sier Cicero-sjef og tidligere SV-dronning Kristin Halvorsen. Hun mener at pandemien har lært oss hvordan vi kan løse klimakrisen.

  TV2 Play
 • Episode 3
  Nyheter, S2021:E3

  I over et år har Erna styrt livene våre ned til minste detalj. Hvem vi kan besøke, hvem vi kan klemme, og hvor vi kan reise. Dette har endret oss nordmenn for alltid, sier sosialantropolog Thorgeir Kolshus.

  TV2 Play
 • Episode 4
  Nyheter, S2021:E4

  Partiet for folk flest står i en krise. Folk flest har nemlig satt seg på gjerdet eller gått til Sentererpartiet. Ringreven Andre Kolve var Siv Jensens politiske strateg. Han mener det var feil å gå ut av regjering. Og Roy Steffensen bytta ut kjeledressen med stortingsdressen. Han forteller hva s...

  TV2 Play
 • Episode 5
  Nyheter, S2021:E5

  Bøndene er fly forbanna. De mener tilbudet fra staten er et hån, og gjør det umulig å drive økonomisk. Gårdsfrue, Live Svalskog Skinnes, og Nationen-redaktør Irene Halvorsen frykter svenske tilstander med kroken på låvedøra og fraflytting. Bygdesamfunnet må bli attraktivt, og for å få det til stå...

  TV2 Play
 • Episode 6
  Nyheter, S2021:E6

  Hva har pandemien gjort med dagens ungdom? Til høsten skal rundt 240.000 førstegangsvelgere stemme ved Stortingsvalget. Blir de sittende i kosebuksa i sofaen, eller tropper de opp i valglokalene for å heve sin stemme?

  TV2 Play
 • Episode 7
  Nyheter, S2021:E7

  Det norske folk er drittlei korona, og mange venter ennå på første sprøytestikk. Midt opp i dette bestemte regjeringen å tilby vaksine til statsråder og stortingsrepresentanter. Det får det til å koke. Er det en isolert elite som sniker i køen, eller er dette storm i det berømte vannglasset?

  TV2 Play
 • Episode 8
  Nyheter, S2021:E8

  Det er historisk sett helt unikt hvordan Sp har overtatt den dominerende posisjonen som Arbeiderpartiet har hatt, spesielt i nord. Det sier valgforsker Johannes Bergh. En viktig forklaring er at mange i distriktene føler seg oversett og sviktet av Erna Solbergs regjering.

  TV2 Play
 • Episode 9
  Nyheter, S2021:E9

  Vi har fått en tredje statsministerkandidat seilende inn mindre enn 100 dager før valget. Kan det at Trygve Slagsvold Vedum kaster seg med på oppløpssiden endre maktbalansen? Gjester i dag er VG-kommentator Tone Sofie Aglen og to ganger statsminister Kjell Magne Bondevik

  TV2 Play
 • Episode 10
  Nyheter, S2021:E10

  Erna Solberg og regjeringen har rundt 2% sjanse til å vinne valget i september. Det sier valgforsker Jørgen Bølstad, som omtales som Norges svar på statistikkguruen Nate Silver. Tidligere SV-politikere Snorre Valen deler sine beste valgkamphistorier.

  TV2 Play
 • Episode 11
  Nyheter, S2021:E11

  Det koker i fotballverden. Ikke bare er det spenning på EM-arenaene, også kampen om å få markere Pride har skapt stort engasjement, og fått mektige UEFA til å vakle. Fotballen har blitt en arena for politikk. Hvordan skjedde det?

  TV2 Play
 • Episode 12
  Nyheter, S2021:E12

  Det drar seg skikkelig til bare uker før valget. Ingen regjeringsalternativ har flertall på den siste nasjonale målingen. Nå kan spillet i kulissene bli helt avgjørende.

  TV2 Play
 • Episode 13
  Nyheter, S2021:E13

  - Vi hadde ikke hatt den samme velferdsstaten uten oljepengene og vi er litt bortskjemte. Det sier økonomene Øystein Dørum og Thina Saltvedt. Oljearbeider Ole-Gunnar Rasmussen forteller at han er stolt av jobben sin men opplever å bli beskyldt for ikke å være opptatt av barna og fremtiden.

  TV2 Play
 • Episode 14
  Nyheter, S2021:E14

  Arbeiderpartiet kan gjøre sitt dårligste valg på 100 år og likevel sikre seg makten med støtte fra de radikale sosialistene i Rødt. Hvordan ser tidligere partileder i Rød Valgallianse, Aslak Sira Myhre på at hans gamle parti kan bli garantist for rødgrønt skifte?

  TV2 Play
 • Episode 15
  Nyheter, S2021:E15

  Demokrati og stemmerett er ingen selvfølge, sier historiker Hans Olav Lahlum og serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen. Hva truer demokratiet vårt? Og hvordan vil vi se på valget i 2021 om hundre år?

  TV2 Play
 • Episode 16
  Nyheter, S2021:E16

  I ukens utgave av Norske Tilstander ser vi på hvorfor folket har forlatt kristelig folkeparti. Er det mulig for KrF å gjenoppstå og vinne folket tilbake.

  TV2 Play
 • Episode 17
  Nyheter, S2021:E17

  Ulikhet har satt fyr på samfunnsdebatten og påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre sier at kampen mot ulikhet er eksistensiell. Norge har aldri hatt så mange milliardærer som nå. Men er det virkelig et problem at noen er superrike?

  TV2 Play
 • Episode 18
  Nyheter, S2021:E18

  Folket har vunnet over viruset, og friheten har blitt feiret med kjempefester i de skandinaviske landene. Men veien fram mot målet har vært ulik. Gode naboer har stengt grensene for hverandre, og nærmest konkurrert om hvem som har vært best i korona-klassen.

  TV2 Play
 • Episode 19
  Nyheter, S2021:E19

  Valgkampen var dominert av ulikskap og klima. Men de mest høylytte forkjemperne ser ut til å have på Stortinget og ikke i regjering. Er velgerne blitt lurt eller skjønner de ikke hvordan demokratiet fungerer, spør Henrik Syse. Krfs Knut Arild Hareide gir Audun Lysbakken sine beste råd som støtte...

  TV2 Play
 • Episode 20
  Nyheter, S2021:E20

  Hva skal til for å lykkes som statsråd? Hold deg inne med embedsverket, sier tidligere departementsråd Anne Kari Lande Hasle, som har tatt imot 14 nye statsråder. Torbjørn Røe Isaksen kjenner på en lettelse etter å ha gitt fra seg nøkkelen til departementet for tredje og siste gang.

  TV2 Play
VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer