Dokumentar

Petter i fengsel
Petter i fengsel

Norge

I dokumentarserien «Petter i fengsel» lever Petter Nyquist som en vanlig innsatt i Halden Fengsel i 30 dager. Side om side med drapsmenn, ranere og notoriske kriminelle får han et unikt og personlig innblikk i hverdagslivet bak murene i det som ofte omtales som verdens mest humane fengsel. Etter at han slipper ut, fortsetter han å følge de innsatte gjennom et år, for å prøve å forstå hvordan de formes av soningen. Fungerer straffen for dem? Blir de rehabilitert?

Medvirkende

 • Petter Nyquist
  Skuespiller

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
 • Episode 1
  Dokumentar, S1:E1

  Petter Nyquist forlater familien for å leve som innsatt i Halden fengsel i 30 dager. Der gjennomgår han de samme inntaksrutinene som alle nyinnsatte. Når han kommer til sin nye avdeling, får han en innføring i fengselets uskrevne regler, og skjønner raskt at han må forholde seg til en helt ny vir...

  TV2 Sumo
 • Episode 2
  Dokumentar, S1:E2

  Petter glir raskt inn i dagliglivet på avdelingen. En irritasjon over den forestående «familiedagen for ansatte» bygger seg opp blant de innsatte. Petter får selv en vond beskjed når han ringer hjem til familien for første gang. Men gutta på avdelingen lærer ham å takle fengselslivet.

  TV2 Sumo
 • Episode 3
  Dokumentar, S1:E3

  Petter får ikke sove om natten og blir fortalt at han virker preget avsoningen. Flere av de innsatte sliter med fysiske og psykiske problemer. Michael har lenge hatt store ryggsmerter uten å få den medisinske hjelpen han trenger. Og til slutt renner det over for ham.

  TV2 Sumo
 • Episode 4
  Dokumentar, S1:E4

  Petter blir kjent med innsatte utenfor sin egen avdeling. Antonio G. skal snart slippe ut, men før han drar må han få med seg kjærlighetssangene han har laget til kona. Frank bruker all sin tid på å lage gaver til kjæresten, og endelig kommer hun på besøk.

  TV2 Sumo
 • Episode 5
  Dokumentar, S1:E5

  Antonio K. har snart sonet ferdig dommen og må bare gjennomføre en vellykket permisjon før han blir sluppet ut. Men en pille på avveie kan plutselig velte hele planen. Petter mottar en tøff telefon og får kjenne på fengselslivets harde realiteter.

  TV2 Sumo
 • Episode 6
  Dokumentar, S1:E6

  Petters 30 dager som innsatt er over, og han får en smak av hvordan det føles å slippe ut av fengsel. Frank har blitt overført til Sarpsborg fengsel, og har store planer for neste kjærestevisitt. Michael er livredd for å slippe ut før et behandlingsopplegg er på plass og håper han blir varetektsf...

  TV2 Sumo
 • Episode 7
  Dokumentar, S1:E7

  Frank slipper ut fra fengsel, forhåpentligvis for aller siste gang. Han ønsker å starte et lovlydig liv sammen med kjæresten, men livet utenfor murene byr på store utfordringer. Joakim gruer seg til sin første tur utenfor fengselet på to år, mens Richard går inn i fengselets kloster. Michael håpe...

  TV2 Sumo