Dokumentar

Toll
Toll

Norge

I denne dokumentarserien følger vi tollerne gjennom etterretningsoperasjoner, planlagte anslag, grensekontroller av personer, biler, båter, fly og post. Seerne vil for første gang få et unikt innblikk i hvordan grensevaktene jobber for å holde Norge trygt.

Sesonger og episoder

Sesong 2
 • Sesong 1
 • Sesong 2
Sesong 2
 • Episode 1
  Dokumentar, S2:E1

  Koronapandemien er kommet til Norge. Selv om biltrafikken er på et lavt nivå, får vogntog og kjøretøy med varer komme inn i landet. Når mørket senker seg over Svinesund, ruller en slovensk lastebil inn over grensen. Denne skal vise seg å skjule et rekordbeslag. På Oslo lufthavn Gardermoen har og...

  TV2 Sumo
 • Episode 2
  Dokumentar, S2:E2

  Etter at pandemien la seg som et teppe over verden og førte til strenge grensekontroller, har det skjedd store endringer i narkotikahandelen. Det er blitt plutselig cannabistørke i Norge, og på Oslo lufthavn Gardermoen er tolleren Changiz alltid på jakt etter å avsløre nye metoder for innføring a...

  TV2 Sumo
 • Episode 3
  Dokumentar, S2:E3

  Det er gått fra rødt til gult nivå på i Norge, og tollerne på Svinesund får mer å gjøre. På Østlandsterminalen, hvor tollerne kontrollerer post fra utlandet, er det stadig nye - og ofte rare - funn. Blant disse er syntetisk urin, som tydeligvis også er noe nordmenn trenger under pandemien. På Osl...

  TV2 Sumo
 • Episode 4
  Dokumentar, S2:E4

  Pandemien fortsetter og er blitt en del av hverdagen, men ikke alle har fått med seg gjeldende regler. Smuglerne fortsetter i nesten samme tempo, og på Østlandsterminalen der de kontrollerer post gjør de rekordbeslag om dagen.

  TV2 Sumo
 • Episode 5
  Dokumentar, S2:E5

  Tollernes hverdag er preget av mange møter med tyngre skjebner. Noen av dem gjør inntrykk. Mens andre skjebner som ikke lærer og driter i myndighetene kan provosere.

  TV2 Sumo
 • Episode 6
  Dokumentar, S2:E6

  Under sesongens første møte med tollerne på Magnormoen møter vi Lars. Han stopper en trailersjåfør som ikke har lyst til å snakke sant. Forteller du sannheten i tollkontroll går kontrollen raskere, velger du derimot å lyve så gir du tolleren gode grunner til å bruke lang tid.

  TV2 Sumo
 • Episode 7
  Dokumentar, S2:E7

  Hvor gjemmer man det som ikke skal finnes? For mange smuglere finnes det ingen grenser. Det finnes alltids rom, lommer og små hulrom for ulovlige varer i for eksempel en girkasse, en smekke eller kanskje bare i trusa?

  TV2 Sumo
 • Episode 8
  Dokumentar, S2:E8

  På Svinesund blir tollerne Martine og Marthe forsøkt forført med musikk, mens på Oslo lufthavn Gardermoen lar ikke Changiz godteposen passere uten en ekstra kontroll.

  TV2 Sumo
 • Episode 9
  Dokumentar, S2:E9

  På Oslo lufthavn Gardermoen stopper Steffen en mann med hatt og hasj innvendig. Ved grensa til Sverige på Magnormoen får tolleren Lars mistanke til en godt voksen mann med kunst i baksetet.

  TV2 Sumo
 • Episode 10
  Dokumentar, S2:E10

  På Gardermoen dukker det opp en kjent plante fra en kjent destinasjon. Ti mil lenger nord, på Flisa, stopper de en sjeldent tettpakket bil.

  TV2 Sumo
 • Episode 11
  Dokumentar, S2:E11

  Når kriminelle ikke får reise inn i landet selv, kan «varetaxi» være løsningen. Ulovlig, privat frakt av varer over grensen. Ved Magnormoen tollstasjon blir de stoppet og tatt.

  TV2 Sumo
 • Episode 12
  Dokumentar, S2:E12

  Mange smuglere vill ikke utsette seg selv for å faren ved å bli tatt, og får andre til smugle for seg, som for eksempel en svigermor.

  TV2 Sumo
 • Episode 13
  Dokumentar, S2:E13

  På en øde skogsvei, like ved tollerne på Magnormoen, dukker det opp noen unge gutter som ikke kan forklare hvorfor de er der.

  TV2 Sumo
 • Episode 14
  Dokumentar, S2:E14

  Det er rødt nivå pga korona, men på Svinesund stopper tollerne en britisk borger. Han har det travelt, skal til Drammen for å levere en sofa.

  TV2 Sumo
 • Episode 15
  Dokumentar, S2:E15

  Smuglernes mareritt er en skanner eller røntgenmaskin som avslører gjemte smuglervarer. Det er ikke alltid så lett å takle det å bli tatt.

  TV2 Sumo
 • Episode 16
  Dokumentar, S2:E16

  Fra en båt i Ytre Oslofjord kontrolleres båter. Både store og små fartøy kan skjule smuglervarer, og vi blir med Tolletatens båttjeneste ut på havet. I tillegg til sjøveien er også pakker via posten en yndet smuglerrute. Det eldste trikset i boka avsløres og gir tollerne et godt beslag på godster...

  TV2 Sumo
 • Episode 17
  Dokumentar, S2:E17

  På grenseovergangen ved Magnormoen blir en norsk yrkessjåfør fly forbanna når han blir tatt ut til toll-kontroll. Samtidig stopper Changiz ved Oslo lufthavn sjeldent trivelige små- og storskala smuglere.

  TV2 Sumo
 • Episode 18
  Dokumentar, S2:E18

  Om folk vet eller ikke vet hva som er lov å ta med inn i landet er så som så. Men nordmenn bestiller tonnevis av varer hjem til seg selv. Og i noen av disse pakkene avdekker tollerne folks sære hobbyer idet de forsøker å smugle inn ulovlige og utrydningstruede dyrearter.

  TV2 Sumo
 • Episode 19
  Dokumentar, S2:E19

  Tollerne jobber aldri alene. I en uforutsigbar hverdag er det fint å vite at du har med deg en god makker. En lommelykt kan vise seg å være et skadelig våpen, og når tollerne minst venter det kan det rulle inn en trailer som skjuler noe annet i lasten enn det den later som.

  TV2 Sumo
 • Episode 20
  Dokumentar, S2:E20

  En ung mann blir tatt på Oslo lufthavn med noen flasker vin for mye, samtidig blir en kvinne i en fin bil stoppet på en småvei ved Svinesund. En av dem skjuler narkotika til en verdi av flere millioner kroner.

  TV2 Sumo
VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer