Dokumentar, Vitenskap

På innsiden: Utrolige maskiner
Inside Mighty Machines

USA

Spennende serie i seks deler hvor vi ser nærmere på verdens fremste maskiner og ingeniørkunsten som gjorde maskinene legendariske. Chad Zdenek, tidligere NASA-ingeniør, og teamet hans demonterer de store maskinene del for del.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1 - Jumbo Jet
  Dokumentar, Vitenskap, S1:E1

  Chad Zdenek og teamet fra Mississippi demonterer et Boing 747-fly i seks millioner deler. Underveis i prosessen treffer vi noen av designerne samt de første pilotene, og Chad får se hva som ligger bak kallenavnet "Skyenes dronning".

 • Episode 2 - Kraftverk
  Dokumentar, Vitenskap, S1:E2

  Kull ga kraft til utviklingen av det moderne USA, og skorsteinene preget landskapet. Idet vi går over til naturgass og fornybar energi, ser ingeniøren Chad Zdenek nærmere på et av USAs største kullkraftverk.

 • Episode 3 - Luftputebåten
  Dokumentar, Vitenskap, S1:E3

  Vi blir med Chad Zdenek til San Diego, hvor han tar han styringen over den amerikanske marinens luftputebåt, verdens største luftputefartøy. Han skal demontere det for å avsløre hvilke teknologiske nyvinninger som gjorde dette fartøyet legendarisk.

 • Episode 4 - Oljeriggen
  Dokumentar, Vitenskap, S1:E4

  Oljeriggen Brent Delta har utvunnet olje og gass i høy sjø i over 40 år, men oljekilden går gradvis tom. Nå skal riggen demonteres og gjøres om til en kai på nordøstkysten av Storbritannia.

 • Episode 5 - C5 Galaxy
  Dokumentar, Vitenskap, S1:E5

  I 1968 var C-5 Galaxy tidenes største transportfly, og det har spilt en viktig rolle i det amerikanske militæret i 50 år. I denne episoden blir Chad med på demonteringen og overhalingen av et C-5 fly så det kan brukes i 20 år til.

 • Episode 6 - Hangarskip
  Dokumentar, Vitenskap, S1:E6

  Nimitz-klassen med hangarskip har vært i bruke i 40 år, men nå faser man ut designen til fordel for nye skip. Chad Zdenek tilbringer en uke om bord på USS Carl Vinson for å jobbe med de som holder den flytende byen i drift på oppdrag i Stillehavet.

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer