Action, Dokumentar

Ras

2019 • Norge • Sesong 1, Episode 20

Fjellsikrer Håkon trår til når heftig regnvær flommer over veien, og på trafikkerte E16 utenfor Bergen skal anleggsleder Tove i gang med et krevende sikringsprosjekt. Det blir travelt for fjellsikrer Kjetil når familiens skianlegg skal åpnes.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1
  Action, Dokumentar, S1:E1

  Den lille bygda Stamnes i Hordaland blir isolert av et stort steinras som sperrer veien, og veteranen Olav rykker ut. Samtidig blir fjellsikrerne Anders og Simen kalt ut for å fjerne løse steinblokker som truer en trafikkert skolevei.

 • Episode 2
  Action, Dokumentar, S1:E2

  Lærlingen Jonas må fjerne trær som truer med å falle ned på en trafikkert vei, mens fjellsikrer Asbjørn må fjerne store steinblokker høyt over den eneste veien til en liten bygd i Hordaland. Fjellsikrer Anders står overfor en vanskelig oppgave.

 • Episode 3
  Action, Dokumentar, S1:E3

  Et kraftig uvær skaper oversvømmelser, og det blir en heftig morgen for fjellsikrer Håkon. I Øygardsgrend i Buskerud samler skuelystne seg for å se på når Anders og gjengen hans skal presse ned en massiv steinblokk med luftpute.

 • Episode 4
  Action, Dokumentar, S1:E4

  En fritidsbolig ligger utsatt til når fjellsikrer Anders skal fjerne en stor stein som balanserer i en bratt fjellside høyt over fylkesvei 120 i Buskerud. Arbeidsleder Håkon må hanskes med porøse fjellmasser rundt en tunnelmunning.

 • Episode 5
  Action, Dokumentar, S1:E5

  I Vågå i Oppland rensker Stian en rasutsatt fjellside for løse steiner sammen med Rune. Arbeidsleder Håkon er borte fra barna sine fire døgn i strekk hver uke, men nå har han fri og skal ta med seg datteren på jakt.

 • Episode 6
  Action, Dokumentar, S1:E6

  Simen er fersk i fjellsikrerfaget, mens storebror Kjetil er veteran. Kjetils deltakelse i Farmen skaper søskenrivalinseringen. I Vågå skaper en telefonstolpe hodebry for fjellsikrerene når de skal tvinge en massiv steinblokk ned fjellsiden.

 • Episode 7
  Action, Dokumentar, S1:E7

  På Eikjeto i Hordaland må ferskingen Simen og veteranen Frode stå grytidlig opp for å tømme et rasgjerde som har fanget opp steiner fallende ned mot veien. I Vågå i Oppland er Kjetil glad tilværelsen på realityshowet Farmen er over.

 • Episode 8
  Action, Dokumentar, S1:E8

  Kjetil skal i gang med den verste jobben han vet om. Å sprute tyktflytende betong høyt i oppe i fjellet for å feste et massivt rasgjerde. Et uhell med en sprøytemaskin gjør at fjellsikrer Anders må tenke raskt for å unngå at betongen gjør skade.

 • Episode 9
  Action, Dokumentar, S1:E9

  I Sogn må danske Rune forsikre seg om det er trygt å arbeide nede langs veien. Veteranen Stian skal dirigere en spesialmaskin konstruert for bratt terreng. Fjellsikrer Anders får mye å tenke på når livet tar en brå vending.

 • Episode 10
  Action, Dokumentar, S1:E10

  En steinblokk på mange tonn truer med å falle ned på et fiskeoppdrett i Baldersheim i Hordaland. Mens Christian skal sikre oppdrettet, må Stian og Rune flytte tungt utstyr med helikopter for å sette opp et gjerde over riksvei 13.

 • Episode 11
  Action, Dokumentar, S1:E11

  I Vik i Sogn har fjellsikrer Stian ansvaret for å montere et gjerde. De enorme stolpene løftes med helikopter og må tas imot med millimeterpresisjon. I Baldersheim i Hordaland møter Christian massiv motstand når han skal feste en kjempestein.

 • Episode 12
  Action, Dokumentar, S1:E12

  Det er anleggsleder Olav som har ansvar for at det er nok arbeid for fjellsikrerne, og i dag skal han avgjøre et nytt potensielt oppdrag. Livet alene på veien kan være ensomt, og han finner væren på småbruket sitt død på marka.

 • Episode 13
  Action, Dokumentar, S1:E13

  I Jørpeland i Rogaland må fjellsikrer Øyvind være forsiktig når han skal fjerne en enorm stein som truer en trafikkert vei. Langs fylkesvei 48 i Hordaland har anleggsleder Olav tatt på seg ansvaret for å sikre det fjellet rundt en tunnel.

 • Episode 14
  Action, Dokumentar, S1:E14

  Fjellsikrer Øyvind blir satt på prøve når en steinblokk over riksvei 13 i Rogaland viser seg å være tøffere enn han trodde. På brakka i Eikelandsosen i Hordaland bor arbeidsleder Håkon og lærlingen Jonas, som får opplæring i bruk av vaskemaskin.

 • Episode 15
  Action, Dokumentar, S1:E15

  På Mundheim i Hordaland må lærlingen Jonas jobbe hardt for å imponere fjellsikrer Christian når de skal begynne arbeidet med et nytt stort gjerde. I Leikanger i Sogn og Fjordane tar anleggsleder Tove kontroll over gutta som jobber for henne.

 • Episode 16
  Action, Dokumentar, S1:E16

  På Osterøy i Hordaland blir lærlingen Jonas sendt ut sammen med veteranen Frode for å rydde en bratt skråning de mener vil være svært utsatt for ras. Fjellsikrer Christian må derfor arbeide alene når han møter på problemer med boremaskinen.

 • Episode 17
  Action, Dokumentar, S1:E17

  Et stort steinras har isolert bygda Veitastrond. Anleggsleder Tove har oppgaven å sørge for at veien kan åpnes. Fjellsikrer Asbjørn må fjerne massive steinblokker. På Osterøy i Hordaland forsøker lærlingen Jonas å imponere veteranen Bestefar.

 • Episode 18
  Action, Dokumentar, S1:E18

  I Skeivik i Rogaland får fjellsikrer Øyvind føle på høydeskrekken når han skal tvinge ned stein fra en bevegelig lift høyt over veien. Veteranen Frode blir utfordret av Øyvind til et veddemål om hvor steinen lander.

 • Episode 19
  Action, Dokumentar, S1:E19

  Fjellsikrer Øyvind og veteranen Frode oppdager en massiv stein over fylkesvei 495 i Rogaland og må spørre anleggsleder Olav om råd. Olav er på jobb hos en privatperson som har bedt om hjelp til å sikre at en stor mur ved huset deres ikke siger ut.

 • Episode 20
  Action, Dokumentar, S1:E20

  Fjellsikrer Håkon trår til når heftig regnvær flommer over veien, og på trafikkerte E16 utenfor Bergen skal anleggsleder Tove i gang med et krevende sikringsprosjekt. Det blir travelt for fjellsikrer Kjetil når familiens skianlegg skal åpnes.

 • Episode 21
  Action, Dokumentar, S1:E21

  Høyt over Bergensbanen blir det hektisk for fjellsikrerne når helikopteret som skal løfte inn massive rasgjerder ikke kan fly så lenge de trodde. I Fusa i Hordaland blir lærlingen Jonas satt på prøve når han får ansvaret for å sikre en mur.

 • Episode 22
  Action, Dokumentar, S1:E22

  På Lomeland i Rogaland truer et fjellparti på 150 tonn med å rase ned på en trafikkert vei. Mens fjellsikrerne Øyvind og Frode forbereder seg på å tvinge den ned, gjør ferskingen Simen alt han kan for å nå frem i tide.

 • Episode 23
  Action, Dokumentar, S1:E23

  Over Nore kraftverk i Buskerud skal fjellsikrer Anders fjerne store trær som truer med å falle ned på kraftledningene. Utenfor Sandnes i Rogaland tvinger fjellsikrer Øyvind en massiv steinblokk ned med en oppblåsbar pute.

 • Episode 24
  Action, Dokumentar, S1:E24

  Høyt over fylkesvei 45 i Rogaland må fjellsikrer Øyvind og Simen bruke dynamitt for å sprenge bort en stor steinblokk som truer med å rase ned i veien. Fjellsikrerne Anders og Kjetil skal kutte ned et stort tre som faller rett mot høyspentledningene.

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer