Dokumentar, Hip-hop & Rap

Takin Ova- Historien om norsk Hip Hop

Norge

En dokumentarserie om 30 år med nyere norsk kulturhistorie, hip hop, fortalt av de sentrale aktørene fra starten i 1984 og frem til 2017. Serien er historien om en kultur som går fra å være en liten gutteklubb til å bli en dominerende kraft.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
 • Episode 1 - Opprinnelsen
  Dokumentar, Hip-hop & Rap, S1:E1

  I 1984 har filmen "Beat Street" premiere og en hiphop-bølge skyller over Norge. Få år seinere er kulturen nesten borte, og på starten av 90-tallet går Oslo kommune til krig mot graffitimiljøet. Trenden snur, og i 1998 tar norsk rap over hitlistene.

 • Episode 2 - Hiphop blir norsk
  Dokumentar, Hip-hop & Rap, S1:E2

  Lenge var det utenkelig å rappe på norsk, og morsmålsrap ble latterliggjort. Men gjennom artister som Tungtvann, Equicez, Jaa9 & OnklP og omsider Lars Vaular og Karpe Diem, får rap på norsk sitt store gjennombrudd.

 • Episode 3 - Beefs & battles
  Dokumentar, Hip-hop & Rap, S1:E3

  Ingen annen musikksjanger har så mange interne konflikter som rap. Det blir en titt på hvorfor er det så viktig å hevde man er den beste rapperen, om konkurranse-elementets positive sider og om det også kan føre til vold og usikkerhet.

 • Episode 4 - Alt er lov
  Dokumentar, Hip-hop & Rap, S1:E4

  Rap har beveget seg fra små, trange kjellerlokaler til utsolgte arenaer. Før var rapperne opptatt av egne fastsatte regler, mens nå ønsker aktørene å bryte rammene mest mulig. Det blir også en titt på hvordan fremtiden ser ut for norsk hip hop.