Tenkjetanken
Brain Freeze

2015 • Barneprogram, Vitenskap • Irland • Sesong 2, Episode 4

Irsk humorserie. Kva for eit dyr kan hoppe lengst? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "kva for eit dyr kan hoppe lengst?" og vi møter nokre av dei mest imponerande hopparane i dyreriket.

Sesonger og episoder

Sesong 2
 • Sesong 2
 • Episode 3 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E3

  Irsk humorserie. Kva er verdas sterkaste materiale? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "kva er verdas sterkaste materiale?" og vi lærer om nokre av dei tøffaste og hardaste materiala på kloden!

  NRK TV
 • Episode 5 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E5

  Irsk humorserie. Kvar er den kaldaste plassen på jorda? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "kvar er den kaldaste plassen på jorda?" og vi reiser til nokre av dei mest gjennomfrosne og iskalde plassane på planeten for å finne ut av det. Vi lærer òg korleis ein skal kle seg for å ...

  NRK TV
 • Episode 6 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E6

  Irsk humorserie. Kva er eit svart hol? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "kva er eit svart hol?" og vi lærer nokre merkelege og fantastiske ting om tyngdekrafta og dei svarte hola i verdsrommet som sug til seg alt som kjem deira veg.

  NRK TV
 • Episode 7 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E7

  Irsk humorserie. Kva er verdas mest giftige dyr? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "kva er verdas mest giftige dyr?" og vi lærer at til og med nokre av dei farlegaste dyra i verda kan vere svært nyttige når ein skal lage medisin.

  NRK TV
 • Episode 8 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E8

  Irsk humorserie. Kva skjer når det lyner? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "kva skjer når det lyner?" og vi finn ut meir om den gnistrande vitskapen som ligg bak nokre av naturens mest valdsame stormar.

  NRK TV
 • Episode 9 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E9

  Irsk humorserie. Er kvart menneske unikt? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "er kvart menneske unikt?" Vi lærer korleis oppskrifta på menneske er lik oppskrifta på alle levande ting, og vi oppdagar noko heilt fantastisk om identiske tvillingar.

  NRK TV
 • Episode 10 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E10

  Irsk humorserie. Korleis fungerer eit kompass? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "korleis fungerer eit kompass?" og vi reiser tilbake til oldtidas Kina og heilt inn til Jordas indre på vår oppdagingsferd!

  NRK TV
 • Episode 11 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E11

  Irsk humorserie. Kvifor gret vi? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "kvifor gret vi?" og vi lærer all den sørgjeleg vitskapen om kvifor vi fell tårer.

  NRK TV
 • Episode 12 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E12

  Irsk humorserie. Kvifor mel katten? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "kvifor mel katten?" og vi må dykke djupt ned i kattehjernen for å finne svaret på kvifor forskarar trur kattar lagar sin unike, malande lyd.

  NRK TV
 • Episode 13 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E13

  Irsk humorserie. Kva for eit dyr har best syn? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "kvar for eit dyr har best syn?" og vi møter nokre skapningar med eit heilt spesielt blikk - frå bakkenivå til fugleperspektiv til dei som kan sjå i mørket!

  NRK TV
 • Episode 14 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E14

  Irsk humorserie. Kvifor har ikkje jenter skjegg? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "kvifor har ikkje jenter skjegg?" og vi finn ut nokre fantastiske ting om kva som gjer gutar og jenter ulike, og kva som ville skjedd om ein mann aldri barberte skjegget sitt.

  NRK TV
 • Episode 15 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E15

  Irsk humorserie. Har gullfisk dårleg hukommelse? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "har gullfisk dårleg hukommelse?" og vi lærer spanande fakta om gullfisk, korleis ein skal ta vare på dei og kva dei ikkje tåler!

  NRK TV
 • Episode 16 - Tenkjetanken
  Barneprogram, Vitenskap, S2:E16

  Irsk humorserie. Kva er verdas største dyr gjennom tidene? I dagens episode spør doktor Lurum og professor Kork "kva er verdas største dyr gjennom tidene?" og vi reiser tilbake i tid og til botnen av havet for å treffe nokre enorme beist!

  NRK TV