DokumentarHistorie

Vietnamkrigen
The Vietnam War

9.1IMDbUSA

Historien om Vietnamkrigen slik den aldri har blitt fortalt før, gjennom opptak fra arkiver og fortellinger fra nesten 100 vitner.

Sesonger og episoder

Sesong 1
 • Sesong 1
Sesong 1
 • Episode 1
  Dokumentar, Historie, S1:E1

  Ho Chí Minh leder revolusjonen som får slutt på nesten 100 års fransk kolonistyre. Den kalde krigen blir mer intens, og Vietnam deles i to. Kommunistene i nord vil samle landet, mens USA støtter Ngo Dinh Diems regime i sør.

 • Episode 2
  Dokumentar, Historie, S1:E2

  President John F. Kennedy og hans rådgivere vurderer hvor mye USA skal involvere seg i Sør-Vietnam når buddhistiske protester vokser.

 • Episode 3
  Dokumentar, Historie, S1:E3

  President Lyndon B. Johnson har tatt over etter mordet på John F. Kennedy, og han har egentlig større problemer å ta seg av hjemme. Men han frykter også at Saigon skal kollapse, så han godkjenner bombingen av Nord-Vietnam.

 • Episode 4 - Tvil
  Dokumentar, Historie, S1:E4

  Januar 1966-juni 1967: Nordvietnamesiske tropper og mengder med militært materiell er på vei sørover. I USA øker motstanden mot krigen, og amerikanske soldater forstår at dette er en annen krig enn den fedrene deres kjempet.

 • Episode 5 - Det er slik vi gjør det
  Dokumentar, Historie, S1:E5

  Juli-desember 1967: Tallene på falne stiger på begge sider. Amerikanske marinesoldater blir utsatt for bakholdsangrep sør for den demilitariserte sonen. USAs regjering forsikrer folket om at seieren er innen rekkevidde.

 • Episode 6 - Alt rakner
  Dokumentar, Historie, S1:E6

  I januar til juni i 1968 går nordvietnamesiske styrker og Vietcong til angrep på byer og militærbaser over hele Sør-Vietnam. President Johnson stiller ikke til valg igjen, og USA rystes av attentater og sosial uro.

 • Episode 7 - Støtten faller
  Dokumentar, Historie, S1:E7

  I juni 1968 til mai 1969 mister krigen oppslutning i den amerikanske befolkningen, og unge menn må ta tøffe moralske valg. Nixon lover orden hjemme og fred i utlandet og vinner valget, mens råskapen fortsetter i Vietnam.

 • Episode 8 - Et hav av ild
  Dokumentar, Historie, S1:E8

  I april 1969 til mai 1970 svikter moralen blant amerikanerne i Vietnam, og Nixon begynner å kalle tilbake styrker. Media avslører en forferdelig massakre forvoldt av amerikanske soldater, og angrep i Kambodsja vekker protest.

 • Episode 9 - Brodermord
  Dokumentar, Historie, S1:E9

  I mai 1970 til mars 1973 lider sørvietnamesiske styrker et tap og amerikanske luftstyrker stanser en nordvietnamesisk offensiv. Nixon blir gjenvalgt og kunngjør en fredsavtale. Løslatte krigsfanger kommer hjem til et splittet USA.

 • Episode 10 - Tynget av minner
  Dokumentar, Historie, S1:E10

  I 1973 tvinger Watergateskandalen Nixon til å gå av, og i Vietnam fortsetter den brutale borgerkrigen. Amerikanere og vietnamesere fra alle sider av konflikten skal bruke de neste 40 årene på lege sårene og finne forsoning.

VG er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.
Les mer